Carl Jenkinson, az Arsenal ifjú angol bekkje szerint az egész csapat büszke lehet arra, ahogyan az Aston Villa elleni vereségre reagáltak.

Arséne Wenger csapata nagy meglepetésre, de hatalmas játékvezetői tévedésekkel együtt elveszítette az új szezon nyitómeccsét, miután az Aston Villa 3-1-re megverte az Ágyúsokat.

Az Arsenal azóta azonban remekül válaszolt a kritikákra, s előbb a Bajnokok Ligájában aratott egy kulcsfontosságú, de sima 3-0-ás győzelmet, majd a Fulham ellen következett egy 3-1-es diadal.

Jenkinson szerint az Arsenal jól vette az akadályokat.

"Nagyon nehéz volt felállunk az első meccsünket követően, főleg, hogy veszítettünk, de mindenki remekül tette a dolgát. Fontos volt, hogy azonnal visszavágjunk, s szerencsére ez sikerült is a Fenerbahce ellen." - mondta Jenkinson.

"Azt gondolom, hogy azóta érezhetően nőtt az önbizalmunk is. A Villa elleni vereséget követően mindössze egy gólt kaptunk, s hatot rúgtunk, ezek a számokat magukért beszélnek. A két győzelmünk megadta a szükséges önbizalmat a csapatnak. Remélhetőleg innen el tudunk kezdeni egy jó sorozatot."

Jenkinson azt is elárulta, hogy az Aston Villa elleni vereség legalább annyira fájt a játékosoknak is, mint a szurkolóknak.

"Az ember az Arsenalnál egyetlen meccset sem akar elveszíteni, szóval természetesen fájó volt a vereségünk. Egyáltalán nem volt bekalkulálva, hogy rögtön az első meccsünket elbukjuk, főleg hazai pályán. Ez mindenkit megviselt."

"Magunkénak éreztük a vereséget, mindenki tudta, hogy egyszerűen nem játszottunk elég jól. Ugyanakkor mégis az elmúlt két meccsen kimondottan jó volt a játékunk."

"Nagyon fontos volt, hogy mindenki fentebb tette a színvonalt, és ezt is kell tennünk, ha sikereket akarunk elérni a szezonban." - tette hozzá az angol.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá