Arséne Wenger elégedetten konstatálhatta, hogy csapata immáron a bajnokságban is nyerni tudott - ezúttal a Fulham ellen.

Az Arsenal meglepetésre 3:1-es vereséggel indította az új szezont az Aston Villa ellen, ám az Ágyúsok azóta egy 3:0-ás győzelemmel reagáltak a Fenerbahce elleni BL-rájátszás odavágójában, s most 3:1-re diadalmaskodtak a Fulham elleni londoni derbin.

"Remek hetet zártunk. Volt egy nehéz meccsünk a Fenerbahce ellen, s a Fulham ellen is nagyszerű mérkőzést játszottunk. Abban a stílusban játszottunk, amelyet a leginkább kedvelünk, ennek köszönhetően pedig számos helyzetet tudtunk kialakítani. A meccs elején Szczesny bemutatott egy remek védést, de onnantól kezdve mi irányítottuk a meccset." - mondta Wenger.

"Egy kissé át kellett alakítanunk a játékrendszerünket, azért, mert Jacket pihentetni akartam. Ez azt jelentette, hogy négy védekezőbb játékos mellé hat támadó felfogású ember került. Ennek ellenére türelmesek voltunk, s a játékunk tempója is pozitív volt. Minden egyes alkalommal, ahogy visszaszereztük a labdát, veszélyesek voltunk."

"Nagyszerű győzelmet arattunk. Az ember sosem tudhatja, hogyan reagál a csapat egy kőkemény hétközi meccset követően. A mentális felkészültségünk azonban ellensúlyozta a fáradtságokat. Egy kissé aggódtam, amikor 3-1-re szépítettek, de végül kihúztuk a meccset." - tette hozzá.

Wenger a mérkőzést követően leginkább három játékos teljesítményét emelte ki.

"Giroud jól játszott. A második szezon amúgy is mindenkinek könnyebb, mint az első. Technikailag remek meccset játszott, a fizikai jelenléte elől pedig kulcsfontosságú volt. Úgy tűnik, hogy sokkal magabiztosabb formában van, mint tavaly." - mondta Wenger a franciáról, aki három meccs alatt három gólt szerzett.

"Podolskival kapcsolatban szintén elégedett vagyok. Csak azért nem kezdett többször az elmúlt meccseken, mert a csapat egyensúlya fontosabb volt. Örülök a góljainak, mert mindig remek szellemben játszik." - mondta Wenger Podolskiról, s egyúttal kizárta, hogy a német csatár eligazoljon bárhová is a napokban.

"Lukast mindenki nagyon kedveli a keretben, s én magam is meg akarom tartani. Természetes, hogy valaki nem boldog, ha nem játszhat, s Podolskinek valóban nem túl sok lehetőség jutott az elmúlt meccseken. Ugyanakkor mind az ő, mind Giroud gólmutatója nagyszerű eddig."

"Ramsey pedig ma is remek volt. Az átigazolási időszakokban az emberek mindig azzal törődnek, hogy kik érkeznek, s közben elfelejtik, hogy milyen remek játékosok alkotják a csapat keretét. Egy nagyszerű játékosról van szó. Egy évvel ezelőtt nagy nyomás alatt kellett játszania, mert az emberek megkérdőjelezték az ő képességeit. Azt gondolom, hogy hatalmas dicséretet érdemel a fejlődéséért. Na és persze mi is, mert folyamatosan mellette álltunk, s esélyt adtunk neki a fejlődésre."

"Nem olyan rég valaki ajánlott egy újságcikket, amelyben azt állították, hogy egyrészt nem is veszünk senkit, másrészt pedig nem is játszatunk brit játékosokat. Nos, Jenkinson egyre több lehetőséget kap, nem beszélve Walcottról, Wilshere-ről, Ramsey-ről és Gibbs-ről, akik mind britek. Néha ezt megemlíthetnék többször is..."

Az Arsenal legközelebb kedden lép pályra a Bajnokok Ligája-rájátszás visszavágóján, a Fenerbahce ellen. Bár az Arsenal 3:0-ás előnnyel kezdheti meg a második 90 percet, Wenger nem fog pihentetni - pedig a jövő hétvégén jön az első észak-londoni derbi.

"Nem fogok pihetetni. Megpróbáljuk majd megnyerni a meccset kedden. Nagy lépést tettünk a továbbjutásért múlt szerdán, de még nem vagyunk ott. Be akarjuk fejezni ezt a munkát, mert ennek nagy szerepe van a szezonunk további részében. A BL-csoportkör kulcsfontosságú, szóval semmiképpen sem fogok pihentetni kedden."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (43)

11 éve
Törölt felhasználó
Mourinho az elmúlt napokban nyilatkozta, hogy nála nem okozna gondot egy játékos riválishoz való eladása, utalva itt Rooney-ra. Valamint felhozta még Gallas esetét is.
Mindezek ellenére is esélytelen Mata érkezése.
11 éve
Törölt felhasználó
Matát biztos hogy nem fogják rivális csapatnak eladni.
11 éve
Törölt felhasználó
"Arsene confirmed in his interview with Jake Humphrey that he wants a defender, a midfielder and a forward."

Elméletileg ezekre a posztokra nézelődik a mester.
11 éve
Törölt felhasználó
Lenne már vége ennek az átigazolási szezonnak és ezzel együtt a találgatásoknak. Egyszer ezért fogok diliházba kerülni.
11 éve
Athlon: Ha az igaz, akkor Wenger nem hagyhatja ki a ziccert. Lekell igazolni, mert klasszis játékos és sokat tudna lendíteni a csapatunk játékán. Vagy ha lecsúsznánk róla, akkor az Atleticonak biztos szükség lenne a pénzre, tehát megnyílna az út Turan felé.

Szólj hozzá