Az Arsenal rendkívül fontos mérkőzésen van túl, a Bajnokok Ligája selejtezőjének első összecsapását sikerült akadálytalanul vennie, hisz legyőzte idegenben 3-0 arányban a Fenerbache együttesét, s így jó esélye van az ágyúsoknak a továbbjutásra.

A londoniaknak egyedüli problémát Laurent Koscileny sérülése jelentette, akit le kellett cseréni még a félidő előtt, jóllehet a legfrissebb információk szerint szerencsére nincs komoly baja a franciának.

Wenger elégedett volt csapata játékával, aki továbbá elmondta a piac számára a mai nappal nyílik meg, s sok minden fog történni a következő 12 napban.


A játékról...

Úgy gondolom egy jó csapat ellen játszottunk, a hangulat pedig egészen heves volt. A hozzáállásunk az első perctől kezdve proaktív volt, ami sokat segített nekünk a mai napon. Nagyon fontos, hogy nem idegeskedtünk, hanem rendkívül határozott formában, eltökélten és nyugodtan játszottunk. A csapat megmutatta szellemi erejét, azt pedig már a tegnapi napon is elmondtam, hogy nem lesz befolyással a szombati eredmény a ma esti játékunkra.



Koscielny sérüléséről...

Jelenleg kórházban van, meg kell arról bizonyosodnunk, hogy nincs-e törés. Van egy mély seb a fején, várjuk a további információkat, reméljük, hogy haza tud velünk repülni. Természetesen dühös voltam, de ez a játék része, és csak a játékos tudja pontosan elmagyarázni, hogy mit történt.



Szükséges-e bővíteni a középpályán...

Minőség terén nincs problémánk, ugyanakkor számszerűleg egy kicsit szűken vagyunk a középpályán, hisz elvesztettük Chamberlain-t, Arteta-t, valamint Diaby is sérült. Dolgozunk egy középpályás szerződtetésén. Még mindig van időnk, számomra a mai naptól nyílt meg a piac, ami szeptember 2-ig tart. Van még 12 napunk, sok minden fog történni. Most kezdődik.



Ramsey-ről...

Remekül teljesített, fizikailag nagyon sokat nyújtott. De az összes középpályásom jó játszott.



Miért Augusztus végén fokozz az aktivitását a piacon...

Ez olyan, mint a póker. Az emberek addig tartják meg a lapjaikat ameddig csak lehet, s megvárják, hogy mi történik a többi fronton. A végén hozzák meg a döntéseiket. Kezdetben mindenki nyaral és senki nem akar semmit csinálni. Ezt követően a klubok menedzsert váltanak, akiknek először meg kell ismerniük a csapatukat, mielőtt bármilyen döntést hoznak. Sok dolog befolyásoló tényező, de ez így működik.



Chamberlain sérüléséről...

Egy kicsit hosszabb távú sérülés lesz, mint azt először mondtam. 6 és 12 hét között várható a felépülése.



Luis Suarez átigazolásról...

Nincs esély a megszerzésére.



A középpálya minőségéről..

A technikai minősége a középpályánknak ma nagyszerű volt. Az, hogy megtudjuk tartani a labdát egy nagyon fontos tényező. Mint, azt hangsúlyozták, a középpályánk minősége létfontosságú volt ma este.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

11 éve
Törölt felhasználó
Nyilvánvaló a tehetsége és az ambíciója, de a jelenlegi és közelmúltbeli formája az sajnos közelébe sem ér a fecc által megnevezett szezonéhoz képest, és éppen ezt hiányolom tőle.

Remélem mihamarabb felveszi újra a régi ritmusát és ha szinten tudja tartani, valóban klasszis lesz. Drukkolok neki nagyon, mert hiszem, ha a csapattal marad akkor fontos szerepet játszhat, hogy a csapat kikerüljön a trófanélküli időszakából.
11 éve
Törölt felhasználó
tux527! A 'pár meccses remeklésről' annyit, hogy őt választották a 2010/11-es év legjobb Arsenal játékosának, tehát konkrétan egy szezonnyi remeklésről beszélhetünk.
Ha az ő teljesítményét meg akarjuk ítélni, akkor egy igen fontos tényezőt sajnos figyelembe kell vennünk: kihagyta a 2011/12-es szezont. (Több, mint) egy év kihagyás bármelyik játékost megviselné - lásd Eduardo, Diaby, Rosicky, Ramsey -, és ezt lehet érzékelni Jack teljesítmény is. Ráadásul még a tavalyi szezont sem tudta végigjátszani, mert újból megsérült, pedig volt néhány igazán kiváló meccse a 'visszatérő' szezonjában is. Most ott tart, hogy nyáron újra munkába állt, és próbál formába lendülni. A sérülése ellenére is látszik rajta, hogy egy igazán kivételes játékos - nem hiába nyilatkozta nemrég Steven Gerrard, hogy Jack lesz a jövőben az angol válogatott kapitánya.
11 éve
Törölt felhasználó
Egy klasszis igenis húzza a csapatát. Ennek a kritériumnak ő még nem felel meg. Mondjuk szerencsétlen nem tehet róla, hogy a szurkolók ilyen korán ekkora elvárásokat aggatnak rá. Új legenda, a mi hű klasszisunk.
11 éve
Törölt felhasználó
21 évesen húzóember meg vigye hátán csapatot? Szép is lenne.
11 éve
Törölt felhasználó
Az oké, hogy volt néhány jó meccse, de átlagban elég halvány és az akkori formáján kívül footballozik. Akit klasszisnak tekintünk az szerintem egyedül is (társak nélkül is) legyen klasszis, legyen húzóember a posztján, ezt hiányolom én tőle. Mellesleg nagyon szurkolok neki, hogy újra megtalálja a régi formáját (pármeccses remeklését).

Szólj hozzá