Miután az Arsenal meglepetésre hazai pályán kikapott 3-1-re az Aston Villától, az AST hivatalos levéllel fordult a londoni klub vezetőségéhez:

Ivan Gazidis többször is hangoztatta, hogy a klub új szerződést készül kínálni Arsene Wengernek. Úgy hisszük, ez helytelen döntés. Most arra kellene fókuszálnunk, hogy az átigazolási időszak utolsó napjaiban megerősítsük a csapatot.

Az ambíciózus futballklubok jól befektetik azt a pénzt, amit a szurkolóktól és néha a tulajdonostól kapnak. Az Arsenal drukkerei a világ legdrágább jegyárait fizetik, amivel jelentősen fellendítik a klub anyagi lehetőségeit, ám ezeket nem a keret megerősítésére használja a vezetőség. Az AST független elemzése szerint ez az összeg 70 és 100 millió font közötti értékre tehető. 

Az AST közleménye szerint a klubnak egyelőre nem kell döntenie Wenger májusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról, csak azután, hogy az átigazolási időszakban sikerül-e megerősítenie a csapatot és az elkövetkezendő időszakban nyújtott teljesítménye milyen lesz.

A szurkolók által kért erősítés eddig csak Yaya Sanogoban látott napvilágott, ő is ingyen került ide, viszont távozó rendesen van, mint például  Andrej Arsavin, Maruan Chamakh, Denílson, Johan Djourou, Gervinho, Francis Coquelin, és André Santos.

Az AST a közleményében Stan Kroenke többségi tulajdonost is megemlíti, mondván, az üzletember ritkán jelenik meg az Arsenal meccsein, nem törődik a klub helyzetével. A drukkerek azt kérik, hogy az amerikai fordítson nagyobb figyelmet a klubvezetők tevékenységének figyelésére.

Az Arsenal a BBC kérdésére nem kommentálta a szurkolók közleményét.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

11 éve
Törölt felhasználó
Erre reagálva pedig Wenger nemrég így fogalmazott:
"You spend the money you have and not the money you don't have. Today, we have more so we can spend more. I am excited by that."
Emellett érdemes azt is megemlíteni, hogy azért becsülettel költöttünk a játékoseladásokból befolyó pénzből az utóbbi két szezon során.
Nem azért írom, hogy ezzel a védelmére kelljek, mert engem is legalább annyira kiábrándítóan érint a jelenlegi állapot, mint bárki mást, főként mivel nem erről kellett volna szólnia ennek az átigazolási szezonnak a riválisok menedzserváltásainak fényében, de továbbra is tartom, hogy habár nem kis mértékben Wenger is bűnös, nem tudom elképzelni, hogy nincs egy ember sem a klub alkalmazásában, aki képes lenne az asztalra csapni és szembemenni Wenger önfejűségével, de valószínűleg a többi felelős hátradőlve szemléli ahogy Wenger egyedül viszi el a balhét.
11 éve
Törölt felhasználó
hunzol! Elég lett volna, de nem volt miből.
11 éve
Törölt felhasználó
Ezt Wengernek próbáld elmagyarázni, de vigyázz, mert az észérvek nem hatnak rá.
11 éve
Törölt felhasználó
Továbbra is azt állítom, hogy átigazolási idényenként elég lett volna egy-egy 20 m font körüli játékost vásárolni és most nem itt tartanánk...
11 éve
Törölt felhasználó
matem! Nem tudom, hogy egy franciától mit vársz...

Szólj hozzá