Hírek /

A szurkolók szerint nem kellene Wengernek új szerződést adni

Miután az Arsenal meglepetésre hazai pályán kikapott 3-1-re az Aston Villától, az AST hivatalos levéllel fordult a londoni klub vezetőségéhez:

Ivan Gazidis többször is hangoztatta, hogy a klub új szerződést készül kínálni Arsene Wengernek. Úgy hisszük, ez helytelen döntés. Most arra kellene fókuszálnunk, hogy az átigazolási időszak utolsó napjaiban megerősítsük a csapatot.

Az ambíciózus futballklubok jól befektetik azt a pénzt, amit a szurkolóktól és néha a tulajdonostól kapnak. Az Arsenal drukkerei a világ legdrágább jegyárait fizetik, amivel jelentősen fellendítik a klub anyagi lehetőségeit, ám ezeket nem a keret megerősítésére használja a vezetőség. Az AST független elemzése szerint ez az összeg 70 és 100 millió font közötti értékre tehető. 

Az AST közleménye szerint a klubnak egyelőre nem kell döntenie Wenger májusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról, csak azután, hogy az átigazolási időszakban sikerül-e megerősítenie a csapatot és az elkövetkezendő időszakban nyújtott teljesítménye milyen lesz.

A szurkolók által kért erősítés eddig csak Yaya Sanogoban látott napvilágott, ő is ingyen került ide, viszont távozó rendesen van, mint például  Andrej Arsavin, Maruan Chamakh, Denílson, Johan Djourou, Gervinho, Francis Coquelin, és André Santos.

Az AST a közleményében Stan Kroenke többségi tulajdonost is megemlíti, mondván, az üzletember ritkán jelenik meg az Arsenal meccsein, nem törődik a klub helyzetével. A drukkerek azt kérik, hogy az amerikai fordítson nagyobb figyelmet a klubvezetők tevékenységének figyelésére.

Az Arsenal a BBC kérdésére nem kommentálta a szurkolók közleményét.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

7 éve
Törölt felhasználó
Erre reagálva pedig Wenger nemrég így fogalmazott:
"You spend the money you have and not the money you don't have. Today, we have more so we can spend more. I am excited by that."
Emellett érdemes azt is megemlíteni, hogy azért becsülettel költöttünk a játékoseladásokból befolyó pénzből az utóbbi két szezon során.
Nem azért írom, hogy ezzel a védelmére kelljek, mert engem is legalább annyira kiábrándítóan érint a jelenlegi állapot, mint bárki mást, főként mivel nem erről kellett volna szólnia ennek az átigazolási szezonnak a riválisok menedzserváltásainak fényében, de továbbra is tartom, hogy habár nem kis mértékben Wenger is bűnös, nem tudom elképzelni, hogy nincs egy ember sem a klub alkalmazásában, aki képes lenne az asztalra csapni és szembemenni Wenger önfejűségével, de valószínűleg a többi felelős hátradőlve szemléli ahogy Wenger egyedül viszi el a balhét.
7 éve
Törölt felhasználó
hunzol! Elég lett volna, de nem volt miből.
7 éve
Ezt Wengernek próbáld elmagyarázni, de vigyázz, mert az észérvek nem hatnak rá.
7 éve
Továbbra is azt állítom, hogy átigazolási idényenként elég lett volna egy-egy 20 m font körüli játékost vásárolni és most nem itt tartanánk...
7 éve
matem! Nem tudom, hogy egy franciától mit vársz...

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek