Első alkalommal beszélt a hetek óta kényes helyzetben lévő átigazolási helyzetéről Luis Suarez, a Liverpool uruguay-i klasszisa.

Az elmúlt időszakban az Arsenal két klubrekordot jelentő ajánlatot is tett Suarezért, ám az átigazolás egyelőre még nem történt meg. Arséne Wenger az Emirates Kupán már nyíltan beszélt, hogy szeretné megszerezni a 26 éves támadót, ám a Liverpool továbbra is hajthatatlan, s állítják: nem fogják elengedni a csatárukat.

A vita legsarkalatosabb pontját egy záradék jelenti Suarez és a Liverpool között. A játékos és az ügynöke ugyanis úgy vélik: a Liverpoollal tavaly nyáron megkötött szerződésük értelmében a Vörösöknek el kell adniuk Suarezt, amennyiben 40 millió angol fontot meghaladó ajánlat érkezik a csatárért. A Liverpool azonban úgy értelmezi a záradékot, hogy csak tájékoztatnia kell az ajánlatról Suarezéket, de nem kötelesek azt elfogadni.

Suarez első alkalommal állt az újságírók rendelkezésére a nyári szünetét követően. Az uruguay-i csatár elmondta, a Liverpoolnek tartania kell magát a megállapodásukhoz.

Már a tavalyi év folyamán is volt arra lehetőségem, hogy egy olyan klubhoz igazoljak, amelyik a Bajnokok Ligájában szerepel. Csak úgy egyeztem bele, hogy maradok, ha lesz olyan kitétel az új szerződésemben, miszerint a Liverpool köteles elengedni egy BL-ben induló csapathoz, ha mi nem jutunk be a legjobb négy közé. Én mindent beleadtam, hogy ez sikerüljön a Liverpoolnak, de nem jött össze. Most a Liverpoolon a sor, hogy tartsák magukat az elvárásokhoz.

- mondta Suarez a Guardian brit lapnak.

A gondot az jelentheti, hogy a pletykák szerint Suareznek csak szóbeli ígéretet tett a Liverpool - ezt pedig szinte lehetetlen kivizsgálni bármilyen testülettel. Ám a csatár szerint a szerződésében írásban is le van fektetve a kivásárlási összegéről szóló klauzura.

A Liverpool a szavát adta, de a szerződésemben is szerepel ez a kitétel. Ha úgy alakul, készen állok beterjeszteni a panaszomat egy hivatalos testülethez is, amelyik kimondhatja az igazamat.

- mondta Suarez.

A csatártól nem idegen, hogy jogi eszközökhöz fordul: 2007-ben a holland labdarúgó szövetséghez fordult panaszával, miután a Gröningen együttese nem volt hajlandó eladni őt az Ajaxnak. Könnyen elképzelhető, hogy hasonló incidens fog bekövetkezni a közelgő napokban.

Nem érzem úgy, hogy elárultam volna a Liverpoolt. Nagyon hálás vagyok nekik: kiálltak mellettem az összes kétes esetkor. Nagyszerű fogadtatásban volt részem a múlt héten a felkészülési meccsünkön. Liverpoolban született meg a kislányom is, ez egy különleges hely marad a számomra. Nem gondolom, hogy a szurkolók dühösek lennének rám, mert megértik, hogy a játékosoknak a lehető legmagasabb szinten kell szerepelniük.
26 éves vagyok, a Bajnokok Liágjában kell szerepelnem. Egy évet vártam ezzel a lehetőséggel, szóval senki sem mondhatja, hogy nem tettem meg mindent azért, hogy a Liverpoollal térjek vissza az európai kupaporondra. De ez nem jött össze, s most itt az idő, hogy ők is tartsák magukat a megállapodásukhoz.

Suarez egyébként nem utazott el a Liverpool norvégiai edzőmeccsére, a hivatalos tájékoztatás szerint a csatárnak apró bokasérülése van.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (51)

11 éve
Törölt felhasználó
Jimcer:

Te nem érted amit mondok. Nem köteles eladni a Pool! És? Suárez átigazolási kérelmet nyújt be és akkor el kell adnia mindenképp, mert olyan opció nincs ennél a kérelemnél hogy nem adják el.
11 éve
Törölt felhasználó
Arsenal keeper Wojciech Szczesny and Anthony Taylor discuss the new Goal Decision System.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1148786_661814900509595_420946067_n.jpg
11 éve
Törölt felhasználó
Arsenalfan25: Nem csoda, tiszta kis brazil válogatott az ukrán csapat! :D

11 éve
OFF: Bernard a Shaktaré...
11 éve
Törölt felhasználó
Pont ez az,hogy nem köteles elengedni a pool értelmezd már amit írtunk.

Szólj hozzá