Az utóbbi időben az Arsenal háza táján Luis Suarez megszerzése a téma, akiért az Arsenal kész megdönteni az átigazolási rekordját.

A következőkben értelmezésre kerül a Suarez szerződésében lévő titkos záradékok.

Az Arsenal biztos információk szerint egy 40.000.001 fontos ajánlatot tett a Liverpoolnak Luis Suarez játékjogáért az elmúlt héten. Ezt az ajánlatot több sajtóorgánum megerősítette, a Liverpool tulajdonosa John W. Henry pedig egyenesen felháborítónak tartotta. John W. Henry a twitterjén reagált az Arsenal ajánlatára a mára már híressé vált „ mit szívnak az Arsenalnál?” kijelentésével.

Azonban ez a mondat egyrészt azért vicces tőle, mivel a napokban jelentette ki, hogy el akarja adni a Liverpoolt körülbelül 350 millió font körüli összegért, tehát ennek nem kell nagy jelentőséget bonyolítani.

A fenti ajánlat sok szurkolóban kiverte a biztosítékot, azonban ezzel az 1 fonttal az Arsenal egy érdekes záradékot aktivált Suarez szerződésében, amiről jelenleg is folyik a vita.

A Liverpool álláspontja szerint ezzel az 1 fonttal csupán egy olyan záradékot aktiváltak a szerződésében, hogy tárgyalhat más csapatokkal. Azonban Luis Suarez jogi képviselői szerint, mivel a Liverpool nem érte el a Bajnokok Ligája helyezést, kötelesek elfogadni az ajánlatot.

Számos információ érkezett az elmúlt napokban ezekről a záradékokról. Bennfentesek szerint ezek a záradékok a következők: Először is:

Ha a Liverpool kap egy 40.000.000 millió fontot meghaladó ajánlatot, akkor értesíteni kell a játékost az ajánlatról.

szól az első záradék. Az Arsenal mivel egy fonttal megemelte a 40 millió fontot, így a Liverpool köteles volt személyesen tájékoztatni Suarezt. Ez egy okos döntés volt az Arsenaltól.

A második záradék azonban kimondja:

Ha az ajánlatot tevő csapat a Bajnokok Ligájában szerepel és a Liverpool nem, akkor a játékosnak joga van csatlakoznia az ajánlatot tevő csapathoz, ha az ajánlat meghaladja a 40 millió fontot.

Itt akadt el konkrétan minden. Voltak hírek arról, hogy Suarez képviselői a Premier Leaguehez fordulnak, de ezt még nem erősítette meg egy biztos forrás sem.

Suarez jogi tanácsadói ezt a részt úgy értelmezik, hogy az Arsenal ott van a Bajnokok Ligájában. A Liverpool pedig azon az állásponton van, hogy az Arsenal nincs ott a Bajnokok Ligájában, csak a selejtezőben.

A forrás megkérdezett egy jogi tanácsadót, aki szerint úgy néz ki tehát, hogy ha az Arsenal le szeretné igazolni Luis Suarezt, akkor először is túl kell jutnia az augusztus 20.án és az augusztus 27.én rendeződő selejtezőn, így biztosan ott lesz a Bajnokok Ligájában, ekkor aktiválódhat ez a záradék.

Azonban érdekes belegondolni, hogy megéri e ezt a kockázatot az Arsenalnak, mivel így az átigazolási időszak hajrájában tudja csak leigazolni Suarezt, hiszen egy esetleges kudarc esetén már nem maradna elég idő egy másik támadó igazolásához.

Személyes véleményem szerint az Arsenalnak fel kell emelnie az árat 45 millió fontra, amire talán rábólint a Liverpool, mivel így elég idejük lesz helyettest találni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (124)

11 éve
"Háát persze Lopeeeez! Ő az! Lopez az! Várj elmondom..."from Tango&Cash börtönjelenet eleje (a fiataloknak akik nem ezen a filmen nőttek fel:D)
11 éve
Vagy Adrian Lopez... :D
11 éve
Törölt felhasználó
Én röhögnék rajta :D
11 éve
Törölt felhasználó
Aztán az lesz a szép ha jön Suárez csak nem ő hanem Matias az Anderlechtből. Úgyis sokan istenítették őt mikor egyszer szóba hoztak vele minket.
11 éve
Törölt felhasználó
Úgy emlékszem mi is kijelentettük, hogy RvP, Nasri, Cesc, stb... marad, ez semmit nem jelent

Szólj hozzá