Az interjú második részében Wenger elmondta, hogy a következő szezonban ismét a legjobbakkal akar harcolni a bajnoki címért.

Wenger ragaszkodik ahhoz, hogy pénzügyileg megengehetik maguknak egy nagyobb név leigazolát. Az elmúlt időszakban Higuain - Suarez és Rooney iránt is érdeklődött Wenger, információink szerint.

Először is le kell szögezni, hogy minden játékost szerződés köti a csapatához, így a csapat dönt arról, hogy eladják-e vagy sem.

Az elmúlt évekhez képest idén jobb pénzügyi forrásokkal rendelkezünk, hiszen önfenntartó modellünk van. Ez nagyon fontos a számunkra.

Meglátjuk mit tehetünk az átigazolási időszak végéig, természetesen az új szezon kezdetéig. Ez az amin jelenleg is dolgozunk.

A rajongók, a játékosok is megnyugodtak, hogy már képesek vagyunk a nagy nevek leigazolására. Ám az különösen fontos, hogy nem az ára alapján kell eldönteni valakiről, hogy minőségi játékos avagy sem.

Évek óta versenyben vagyunk a felső szintű igazolásokra, de idén jobb helyzetben vagyunk a jobb anyagi helyzetünknek köszönhetően. Illetve a Pénzügyi Fair Play-nek is sokat köszönhetünk.

A legjobb játékosokkal akarjuk erősíteni a csapatot. Ezt el is várom, hogy megtörténjen. Nagyon keményen dolgozunk, hogy sikerüljön, és biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk rá.

- az Arsenal sokat köszönhet az új Puma - Emirates szerződésnek, mellyel a rajongók megélhetnek egy nagy név igazolását. Ezután így folytatta.

Az izgalom mindig ott van, hisz mindig van valami új. Ebben a szezonban az ellenfelek menedzserei változtak. Chelsea-City-United, ez az első alkalom. Nyitottabb lesz-e a bajnokság, mint korábban? Ezt senki sem tudja.

Természetesen meg akarjuk nyerni a Premier League-t. Frusztráló számomra, hogy a rajongók szerint nem ez a fő célunk. Ez a legfrusztrálóbb a számomra, a rajongók bizalmatlansága.

Tudtam jól, hogy amikor aláírtam az utolsó szerződésemet, a klub egy érzékeny időszakban volt. Főleg pénzügyileg, mert kevés pénzből gazdálkodva kellett küzdenünk a Bajnokok Ligájában.

Természetesen ez nem elég. A legtöbbet akarjuk. Kijöttünk a nehéz időszakból és remélem, hogy a következő két-három évben a csapat minden évben versenyben lesz a bajnoki címért.

- zárta

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (27)

11 éve
Törölt felhasználó
Kanu se volt szélvészgyors, mégis hasznos volt amikor a pályán volt...
11 éve
Törölt felhasználó
Ljungberg! Ajánlom, hogy néz meg egy-egy tavalyi meccset Girouddal, és Giroud nélkül, aztán meglátod, hogy mi volt a különbség, illetve mennyivel volt előrébb a csapat a franciával, vagy mennyire hátráltatta a csapatot az, ha nem volt a pályán, és nem volt kinek 'centerezni' a labdát.

Félreértés ne essék, nem állítom(és itt szerintem senki), hogy klasszis játékos lenne, nem esek szélsőségekbe, de azt a 10 millió fontot, amennyiért a klub leigazolta, megérte.
Túlzás Henry-vel vagy van Persie-vel összehasonlítani bármilyen szempontból is, egyrészt a képességbeli különbségek miatt, másrészt a játékstílusbeli különbségek miatt, harmadrészt a klubnál eltöltött idő miatt!
Magam sem hiszem, hogy "snake" bármikor is képes lesz felnőni ezekhez a játékosokhoz, de azért olyat ne állítsunk, hogy haszontalan, ügyetlen, semmirekellő, szerencsétlen, mert nem az!

ui.: Talán nem tőled, de sokaktól megkapja azt a kritikát, hogy úgymond kevés pontot érnek a góljai, kvázi nem Ő lövi a meccset eldöntő találatokat. Ezeknek a szurkolóknak jegyezném meg, hogy néha a 3.-4. találat is lehet annyira fontos, mint az első kettő, mivel lélektanilag megnyugtatja a csapatot, arról nem beszélve, hogy a srác összese 28 gólból(17gól,11 gólpassz) vette ki a részét a szezonban, az előkészítései legalább annyira fontosak, mintha Ő maga fejezné be az akciót.
11 éve
Törölt felhasználó
Ljungberg! Teljesen igazad van.
11 éve
Törölt felhasználó
Lehet, h Persie és Henry sem lőtt sok gólt az első évében, de nem érted, én nem erről beszélek. Ők az első évükben is le tudták venni a labdát, tudtak labdával sprintelni stb. Giroud nem tud, és gyanítom,h nem is fog már megtanulni, és azt is gyanítom,h már mindig ilyen csiga lassúságú marad. Most ez akkor azt jelenti,h én divatszurkoló vagyok?:). Csak mert nem tapsikolok Wenger baromságaihoz és népbutításához? És mert nem mondogatok olyan hülyeségeket,h „az MU csak fejben jobb, a keret ugyanolyan erős”. Hát legyen, inkább maradok ilyen arsenalos, mint olyan, aki mindenhez tapsikol és isteníti Wengert, akármekkora ökörséget mond és akármilyen hülyeséget is csinál.

Cazorlának valóban voltak rossz meccsei is, ezt elismerem, de engem abszolút meggyőzött, sarkazásos gól, bombagólok, 12 gól rögtön középpályásként, egyszerűen rajta látom azt, h még a régi Arsenalba és beférne, és tényleg klasszis játékos.

Giroud megosztó?:). Hát persze hogy az, mivel nem tud focizni, premier league szinten biztosan nem, és sztem ő Wenger egyik legnagyobb baklövése. Nem akartam nyersen fogalmazni vagy bunkó lenni, de egyszerűen olyankat írnak itt néhányan. Halkan hadd kérdezzem már meg:akik szerint Giroud jól játszott, azok mégis mi a bánatot láttak benne idén? Komolyan kérdezem.
11 éve
Törölt felhasználó
Ljungberg! Nálam meg éppen, hogy Cazorla nem felsőkategóriás játékos! Nagyon meglepett, hogy egy olyan ember lett az év Arsenal játékosa aki a feladat szezonban szar volt! Hova tűnt ő rengeteg meccsen??? Persze ebben az Arsenalban sajnos nem volt nehéz észt a címet bezsebelni! Én csak azt vártam volna tőle, hogy vigye hátán a csapatot, de ez nem sikerült neki! Nagyon nem!

Szólj hozzá