Az Arsenalnál a mai napon érdemben is megkezdődött a felkészülés az új szezonra - a játékosok egy részének véget ért a nyári szünet.

A képek tanúsága alapján a játékosok a szokásos erőnléti edzéseket végeztek a London Colney gyepszőnyegén.

A szerdai edzéseken Alex Oxlade-Chamberlain, Maroaune Chamakh, Kieran Gibbs, Aaron Ramsey, Mikel Arteta, Ryo Miyaichi, Theo Walcott, Carl Jenkinson, Lukasz Fabianski vettek részt a felnőtt csapatból. Emmanuel Frimpong a télen elszenvedett térdsérülése miatt a benti konditeremben edzett, Jack Wilshere pedig egy külön fitnesz edzővel dolgozott azt követően, hogy a nyár elején kivették a csavarokat a korábban sérült bokájából. Abou Diaby továbbra sincsen bevethető állapotban.

Az első számú keret munkálataiba becsatlakozott néhány fiatal játékos is, mint például Damian Martinez - az argentin kapus Vito Mannone távozásával jó eséllyel bír, hogy elutazzon a közelgő Ázsia túrára is. Martinezen kívül még Nico Yennaris, Thomas Eisfeld, Chuks Aneke, Serge Gnabry, Gedion Zelalem, Ignasi Miquel, Chuba Akpom és Kristoffer Olsson gyakorolhatott a felnőtt csapattal - közülük is többen esélyesek lehetnek, hogy utaznak Indonéziába a jövő hét folyamán.

Többen igazolt hiányzással maradtak távol az edzéstől. Azoknak a játékosoknak, akik júniusig barátságos válogatott meccseken voltak érintettek csak jövő hétfőn kell jelentkezinük a csapatnál, így Gervinho, Lukas Podolski, Olivier Giroud, Thomas Vermaelen, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Tomas Rosicky, Wojciech Szczesny és Bacary Sagna visszatéréseire még egy pár napot várni kell. Ám az érintett játékosok még időben visszatérnek a klubhoz, és minden bizonnyal ők is ott lesznek Ázsiában.

Nem úgy, mint Santi Cazorla és Nacho Monreal - a Konföderációs Kupán részt vevő két spanyol játékos hosszított nyári szünetet kapnak, így majd csak július végén, augusztus elején kezdik meg a felkészülést a klubnál. A klub új igazolása, Yaya Sanogo a francia U20-as válogatottal szerepel a törökországi korosztályos világbajnokságon, így ő is lemarad az Ázsia-túráról.

Nicklas Bendtnernek engedélyt adott az Arsenal, hogy több csapattal is tárgyaljon a karrierjét illetően. A dán játékos a hírek szerint a Frankfurthoz áll a legközelebb, ám konkrét döntés még nem született. Francis Coquelin a Freiburg csapatához igazolhat egy évre, a francia játékos már német klubnál kezdte meg a felkészülést. Joel Campbell sorsa még mindig nem dőlt el: a Costa Rica-i csatár a hírek szerint megkapja a szükséges engedélyeket, hogy Angliában is játszhasson, ám az Arsenal minden valószínűség szerint kölcsönbe adja őt a Crystal Palace együtteséhez.

Park Chu-Young a dél-koreai hadseregben egy egyhónapos gyakorlattal melegít, ám sajtóértesülések szerint az Arsenal a közelgő napokban felbontja a támadó szerződését. André Santos Gremióval kötött kölcsönszerződése pedig csak július végén jár le.

A nyári felkészülési időszak következő fontos állomása az Ázsia-túra lesz, a csapat július 10-én, szerdán indul Indonéziába, ahol 14-én barátságos meccset fognak játszani. A túra során érintve lesz Vietnám és Japán is, utóbbi országban két felkészülési mérkőzés is lebonyolításra kerül, mielőtt az Arsenal visszatérne Európába.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (99)

11 éve
Törölt felhasználó
Én biztos, hogy fogok rendelni belőle, már csak azért is, mert az első Arsenalos mezem a verhetetlen sárga-kék mez volt :)

Közben Schwarzer a Chelseaben folytatja
11 éve
Törölt felhasználó
Az új mezünk nagyon jól néz ki! Legalábbis nálam abszolút favorit. Az utóbbi években sok jó idegenbeli szerelésünk volt, de én már évek óta erre a színkombinációra vártam - a piros-fehér-sárga-kék a klub címerében található klasszikus színek. Örülök, hogy a sárga-kék most visszatért, 10 év után (:
11 éve
Törölt felhasználó
Szasza, egyébként tényleg ráérünk augusztus elejéig. :D Mert hát Ázsiába úgy se jönne új fiú, holnap nem lesz bejelentés és utána az Emirates kupa lesz augusztusban. 3 hétig még kényelmesen ráérünk.
11 éve
Törölt felhasználó
Janoarsenal! Akkor annyira nem lőttem mellé! (:
11 éve
Törölt felhasználó
eriCesc: "kísértetiesen hasonlít a 'veretlenek' mezéhez." Mivel 10-ik évforduló alkalmából lett ez a mez! :D

Szólj hozzá