Az Arsenal hétfő este hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolták Yaya Sanogót, az Auxerre korábbi játékosát. A 20 éves francia csatár a lejáró szerződése miatt ingyen igazolhatott az angol csapathoz.

Sanogo 14 éves kora óta az Auxerre játékosa volt. Előző klubjánál 24 pályára lépésből 11-szer volt eredményes. Az egyik legjobban sikerült találkozója a Laval elleni mérkőzés volt, a francia másodosztályban, ahol egy mérkőzésen négy gólt is szerzett.

Az ígéretes csatár korábban a francia U16-os, U17-es és U19-es válogatott tagja is volt, jelenleg pedig Törökországban, a FIFA U20-as világbajnokságán bizonyíthat.

Arséne Wenger így nyilatkozott a 2013-as nyár első igazolásáról:

Sanogo egy nagyszerű igazolás a számunkra. Annak ellenére, hogy egy fiatal játékos, már számos meccsen megmutatta a tehetségét mind az Auxerre-nél, mind a francia válogatottban. Nagyon várjuk, hogy Yaya érdemben is csatlakozzon a csapatunkhoz, s hogy nálunk folytassa a fejlődését.

- mondta Wenger.

Az arsenal.com jelezte, hogy az átigazolási folyamat még nem zárult le, ám ez már csak formalitásnak számít. Addig azonban a klub nem közöl olyan képeket a játékosról, amelyeken Sanogo már az Arsenal mezében pózol, s nem hozzák nyilvánosságra a csatár mezszámát sem.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

11 éve
Egyépként köszönöm szépen a korsót ;)
11 éve
Törölt felhasználó
11 éve
Na, akkor ma Capoue? Minden nap más nevet dobnak be a sajtóban. Reméljük azért egy minőségi igazolás a középpályára is lesz. Egyébiránt tegnap igaz volt a Benderes hír vagy csak egy kitaláció volt az is? Már nem tudom mit hidjek. %-P
11 éve
Törölt felhasználó
arsenal1220!
Azért Gomez nem olyan hú de nagy játékos. Nagyon érzi a kaput és a 16 előterében életveszélyes, de mezőnyben egy nagy 0.
A Fiorentina jó lesz neki, mert azért nem egy kis csapatba ment, de nem is egy gigaklubba, ahol hétről-hétre klasszis teljesítményt kell nyújtania.
11 éve
Törölt felhasználó
OFF : Paulinho a Sp*rsé .... 17 millióért

Szólj hozzá