Jeremy Wilson, a Daily Telegraph megbízható újságírója információja szerint a hétvégén megszületett a megállapodás az Arsenal és a Real Madrid között Gonzalo Hiugain átigazolása ügyében - a transzfer véglegesítésre azonban Carlos Ancelotti kinevezéséig még várni kell.

Az Arsenal az elmúlt hétvégén Madridban tárgyalt a fővárosi csapat tárgyalócsoportjával, s úgy hírlik, hogy sikerült megállapodni az argentin játékos megvételét illetően. A 26 éves csatár minden valószínűség szerint 22 millió angol fontért válthat klubot.

Az elmúlt napokban ugyanakkor szárnyra kaptak olyan hírek is, miszerint Higuain édesapja szerint a csatárért a Juventus is erős ajánlatot tett. A Sky Sports News spanyolországi tudósítója, Guillem Balague úgy tudja, hogy a tavalyi olasz bajnok ajánlatát is elfogadták Higuainék, így a két érdeklődő klub közötti csatát az nyeri meg, aki többet ajánl a Real Madridnak.

Ennek ugyanakkor ellentmond az olasz La Stampa internetes lapján pénteken megjelent hír, amelyben a Juventus általános igazgatója, Guiseppe Marotta azt nyilatkozta, Higuain már egy másik csapathoz közeledik. Ugyancsak hasonló hangulatú interjút adott a Juventus legendája, Pietro Anastasi, aki sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Higuain Londonba igazol, mert szerette volna látni az argentint egykori csapata mezében játszani.

Talán további jó hír lehet az Ágyúsok számára, hogy a kedden megjelenő olasz sportlapok szerint a Juventus Manchesterbe küld tárgyalóbizottságot, hogy egyeztessenek Carlos Tevez megvételéről. A 29 éves játékos szerződése jövő nyáron lejár a Manchester City-vel, emiatt pedig alacsonyabb, mintegy 10 millió euró körül kivásárlási összegért mozdítható lenne - emiatt pedig remek alternatívája lenne Higuainnak.

Jeremy Wilson egy másik Twitter-üzenetében megjegyzete, hogy bár a dolgok jelenlegi állása mindig alakulhat még, az Arsenalnál meglehetősen magabiztosak, hogy Higuain rövidesen az ő játékosuk lesz. Ehhez már csak Ancelotti kinevezése szükséges a Real Madridnál, amire minden valószínűség szerint a közelgő napokban sor kerül.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (97)

11 éve
Az egybehangzó lapértesülések a Nemzeti Sportnál azt jelenti, hogy egy angol lap kitalál egy sztorit, amit 1562986231520 átvesz.
11 éve
Törölt felhasználó
" Egybehangzó angol lapértesülések " vicces :D pufi81, nem fog jönni Rooney.
11 éve
Törölt felhasználó
Július 8 ? Én négyet tudtam, akkor meg főleg nem fog jönni Ázsiába Higuain. Azokat a vízumokat nem két nap megszerezni.
11 éve
Ez tudvalevő volt, hogy elhúzódik a nyári szünete, még június 11-én is meccse volt a válogatottal. Azt írta Jamie Sanderson is, hogy a hónap végéig nyaralni lesz. Addig se kellett kapkodni, mert a Real csak most jelentette be az edzőt, Ancelotti most adott zöld utat. Az a lényeg, hogy az ázsiai túra előtt bejelentsük az átigazolást. (Bár mondjuk ezzel együtt is kétlem, hogy Higu a csapat tagja lesz Ázsiába).
A dátumokkal kapcsolatban van probléma, Podolski és Gervinho is azt mondta, hogy csak július 8-án kezdik meg a felkészülést.
De szerintem jövő héten lesz érdemi előrelépés a Higuain-ügyben.

Szólj hozzá