Az elmúlt hetekben a Facebook-oldalunkon végeztünk egy közvélemény-kutatást, hogy az Arsenalfan.hu olvasói szerint mely játékosok teljesítettek a legjobban a nemrégiben lezárult szezon folyamán. A válaszokat kiértékeltük, az eredményt pedig kialakítottuk - a legjobb öt játékost pedig fordított sorrendben mutatjuk be.

A szavazataitok alapján a 2012/13-as szezon legjobb játékosa Santi Cazorla volt.

Az elmúlt szezonbeli teljesítményének köszönhetően nem volt meglepetés, hogy Santi Cazorla minden szavazáson magabiztosan nyerte az Év Arsenal-játékosa címet. Az azonban egyáltalán nem szokványos, hogy egy, a Premier Ligában újonc játékos ilyen könnyedén fel tudta venni a világ legkeményebb bajnokságának ritmusát és már a bemutatkozó szezonjában ilyen lehengerlő teljesítményt nyújtott.

A számok nem hazudnak. Minden sorozatot egybevéve Cazorla 49-szer léphetett pályára, ebből 47 alkalommal kezdőként - nála többször senki sem állt a pályán a kezdő sípszónál az Arsenal előző szezonjában. Cazorla minden sorozatot egybevéve összesen 12 gólt szerzett és további 12 gólpasszt osztott ki. A futballmeccsek statisztikáival foglalkozó whoscored.com összesen 10 alkalommal őt választotta meg az Arsenal-meccsek legjobbjának.

Bár a fenti internetes oldalon Cazorla simán bekerült a Premier Liga előző szezonjának álomcsapatába, Arséne Wenger kissé feldúlt volt, hogy a spanyol játékos a hivatásos futballjátékosok (PFA) által választott év csapatába mégsem kerülhett be.

"Santi az egész szezonban remekül játszott, a tavalyi nyár legjobb igazolása volt." - mondta Wenger.

"Minden megvan benne, ami egy éljátékosban van: kiválóak a rövidpasszai, a hosszú indításokat is rendre sikerrel vállalja el, mindkét szélen bevethető. Ami igazán különleges benne, az a kétlábúsága. Alapvetően jobblábas, de senki sem veszi észre, ha éppen ballal passzolt. Mindemellett rendkívül sokat és keményen dolgozik."

"Mindezek ellenére nagyon alulértékelt játékosról van szó. Meglepett a PFA döntése, miszerint Santi nem került be az év csapatába. Klasszis játékosról van szó, óriási munkamorállal. A szezon alatt végig kiemelkedő teljesítményt nyújtott." - árulta el a francia.

Cazorla maga is elégedetten nyugtázta az első szezonját a Premier Ligában.

"A játék sokkal gyorsabb Angliában, mint otthon, igaz, nem olyan taktikus. Itt a csapatok mentalitása az, hogy rúgjunk gólt, s nem az, hogy beálljanak védekezni, ami nagyszerű."

"Azt már korábban is elmondtam, hogy hála az Arsenal játékstílusának, s az itt játszó játékosoknak, nagyon könnyen ment a beilleszkedésem, s magát a Premier Ligát is hamar meg tudtam szokni. Elégedett vagyok, bár még tudunk hova fejlődni."

"Amikor egy játékos egy ilyen nagy csapathoz kerül, mint az Arsenal, rögtön átérzi az ezzel járó felelősséget, s azt, hogy hoznia kell a jó teljesítményeket a pályán. Már az első meccsemen is e szerint igyekeztem játszani, a legjobb teljesítményemet hozva a pályán. Magamat illetően is meg kellett bizonyosodnom, hogy nem vész kárba az az összeg, amit az Arsenal értem fizetett. Senkinek sem okozhattam csalódást." - tette hozzá.

Cazorla örömmel vette tudomásul, hogy az Arsenal rajongók őt választották meg a szezon legjobbjának a csapat hivatalos weboldalán, s ígéri, jövőre még jobb lesz.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ennyien gondolták úgy, hogy én voltam szezon legjobbja. Büszkévé tesz, s még jobban kiemeli, hogy remek szezonom volt."

"Már az első naptól kezdte barátságos légkör fogadott a klubnál, s a szurkolók is támogattak, biztattak engem, ami igencsak meglepett."

"A következő szezonban igyekszem majd legalább így teljesíteni, de fejlődni is akarok. Úgy vélem, hogy bizonyos dolgok könnyebbek lesznek majd a második szezonomban: ismerem a csapattársaimat, s érzem a menedzser bizalmát is. Sokkal jobban a csapat hasznára tudok majd válni."

"Az előző szezon utolsó meccsein nagyon jól játszottunk. Ilyen hozzáállással kell a következő szezont elkezdenünk, sokkal egyenletesebb teljesítményt kell nyújtatnunk." - zárta szavait az Arsenal előző szezonjának legjobbja.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

11 éve
Törölt felhasználó
Torres pedig akármilyen játékos is volt régebben, nem hiszem, hogy megengedhetnénk magunknak azt, hogy ilyen árkategóriában vásároljunk egy olyan embert akinél nem lehet tudni, hogy valaha formába jön-e újra. Meg azért mégse kéne a rivális klubbok selejtjeit összevásárolgatni, nem?
11 éve
Törölt felhasználó
Szerintem az lehetetlen, hogy Mourinho megszabaduljon Mata-tól. A jelenlegi Chelsea egyik legjobb játékosáról beszélünk, akinek a tudása mellett megvan a kellő hozzáállása is, egy klasszis játékos és tökéletes korban van. Józan ítélőképességű ember nem adná el, már pedig nem hiszem, hogy a portugál megőrült volna Madridban.
11 éve
Erre már én is gondoltam, hogy ha Mou elkezdi kiszelektálni a számára unszimpatikus, nem megfelelő játékosokat akkor Wenger helyében egy pár játékosnál bepróbálkoznék.
11 éve
Törölt felhasználó
Ha Mou ennyire selejtezi a spanyoljait,akk Mata-ért komoly licitháború lesz,amibe nem valószínű hogy komoly esélyekkel szállnánk be,Torres-ért meg felesleges a pénz és az idő!
11 éve
Arra ott van Wojo-Gibbs-Jenkinson-Ramsey-Willshere-Coqlen-Gnabry-Apkom-Ox Azé a papa ne vállalja máááááá túl magát. Vegyen kész játékost és kisebb a zakó lehetősége. Nyilván nem nulla de kisebb. :p

Szólj hozzá