Az elmúlt hetekben a Facebook-oldalunkon végeztünk egy közvélemény-kutatást, hogy az Arsenalfan.hu olvasói szerint mely játékosok teljesítettek a legjobban a nemrégiben lezárult szezon folyamán. A válaszokat kiértékeltük, az eredményt pedig kialakítottuk - a legjobb öt játékost pedig fordított sorrendben mutatjuk be.

A szavazataitok alapján a 2012/13-as szezon második legjobb játékosa Laurent Koscielny volt.

A szezon felét sérülésektől hátráltatva, az ezt megelőző szezonban mutatott kiegyensúlyozottsága után keresgélve, de a francia középhátvédünkből a véghajrá nyomása ismét legjobb formáját hozta elő, aki a szezon utolsó fordulójában szerzett góljaival immáron zsínorban második alkalommal taszította le a Tottenham Hotspur együttesét a Bajnokok Ligájával kecsegtető helyek egyikéről, nem kevésbé a klub, és egyben maga a játékos egyre csak növekedő számú szurkolói tábora örömére.

A csapatkapitány kárára Laurent Koscielny vette át a stafétabotot, visszagondolván, egy sorsfordító jelleggel ható találkozón a Bajnokok Ligája idei kiírásának későbbi győztese, a Bayern München, otthonában, amely habár csak hajszállal is, de nem ért továbbjutást, azonban a csapat kellő hitet kölcsönzött belőle a szezon utolsó harmadában egyre csak duzzadó veretlen menetelés sikerességéhez.

A szerénységéről tanúbizonyságot téve a védelem közepén tornyosuló partnerét, Per Mertesackert, és a vele alkotott remek megértését éltette.

Jól muzsikálunk ketten. Kommunikálunk a pályán és ez jól is működik. Fontos a tapasztalata, ami miatt könnyebben is össze tudunk dolgozni. Megpróbálunk minél többet kommunikálni és fontos, hogy meglegyen a megfelelő megértés közöttünk.

Per egy nagyon jó játékos. Jól olvassa a játékot, és intelligens. Míg ő letámadja a labdát és fejpárbajokat nyer, addig én a gyorsaságomat kihasználva a védelem mögé bejövő hosszabb labdákat hatástalanítom.

Saját elmondása szerint az egy az egy elleni párbajok során való felülkerekedések kulcsszerepet játszanak a futballjában, amely épületesen növeli önbizalmát minden egyes mérkőzéssel, amely gondolat tetőpontjához érkezett a szezon utolsó mérkőzésén, amelyről Arséne Wenger összegzésképp csak így fogalmazott:

Sok csapat fordult meg a kezeim között életem során és ez a csapat egyike, amely elképesztő hitet mutatott fel. A minőség és attitűd egy remek kombinációját. Minden edzésen ámulatba ejtő magatartással és összpontosítással jártak el.

Talán nincs is még egy olyan játékos a keretben, aki eme különleges kombinációt megfelelőbben képviselné, mint Laurent Koscielny.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

11 éve
Törölt felhasználó
Feltétlenül Per volt a legjobb középhátvédünk...., de ha valaki kétszer egymás után beadja a cumit a s****-nek, abból óhatatlanul közönségkedvenc lesz mifelénk ;-P :coolgrin:
11 éve
Törölt felhasználó
Az előző szezonban én is indokoltabbnak éreztem volna hasonlóan magas helyezését, főleg mivel az idei szezon kétharmadáig alig-alig játszott, és összességében, ha már középhátvédeknél tartunk, számomra Mertesacker kiegyensúlyozottabb szezont tudhat maga mögött.
11 éve
Az volt az érdekes a szavazatokkal, hogy nagyon sokan első helyen szavazták Koscielny-re, ez persze nem csoda a februrártól mutatott formáját tekintve. Ugyanakkor a második helyet sokkal inkább az előző szezonban nyújtott teljesítményével érdemelte volna ki.

Szólj hozzá