Az elmúlt hetekben a Facebook-oldalunkon végeztünk egy közvélemény-kutatást, hogy az Arsenalfan.hu olvasói szerint mely játékosok teljesítettek a legjobban a nemrégiben lezárult szezon folyamán. A válaszokat kiértékeltük, az eredményt pedig kialakítottuk - a legjobb öt játékost pedig fordított sorrendben mutatjuk be.

A szavazataitok alapján a 2012/13-as szezon harmadik legjobb játékosa Mikel Arteta volt.

A bemutatkozó szezonját meglovagolva tovább bizonyította, miért is tartják számon a pályán Arséne Wenger  ideológiájának megtestesítőjeként. Profizmusa lerí minden egyes megnyilvánulásáról, amely tulajdonsága nélkülözhetetlenné teszi a pályán, és azon kívül egyaránt.

Alexandre Song távozását követően egy számára valamelyest ismeretlen szerepkörhöz kellett alkalmazkodnia az újdonsült kapitányhelyettesünknek,  ahol is  Abou Diaby ismételt kiesése utáni rövidebb időszaktól eltekintve remekül helytállt.

Különböző poszton kellett játszanom, alkalmazkodnom kellett és megtettem a tőlem telhetőt. Feláldoztam magam a csapat érdekében, olyan keményen dolgoztam, ahogy csak tudtam és megpróbáltam segíteni a csapattársaimat.

A fejemben az fut át, hogy „Hogyan is tehetném jobbá a körülöttem lévő játékosokat? Hogyan tehetném az ő feladatuk kényelmesebbé?” Talán ez volt a legnehezebb része, de tudtam, hogy képes vagyok erre. Sok, a saját posztomon játszó futballistát meg is figyeltem, és elégedett vagyok magammal.

Minden oka megvan, hogy elégedett lehessen a szezonjával,  hiszen nem csak 6 góljával és 4 gólpasszával vétette észre magát, hanem elképesztő passzolási mutatóival is. A második legtöbbet passzoló játékosként (2750) zárta a szezont, melyek 92%-os hatékonysággal célba is értek. Öt mérkőzéssel a szezon zárása előtt pedig az egy szezon során legtöbb pontos passzért járó rekordot is megdöntötte.

Mikel Arteta posztja nem kevés felelősséggel jár, amelyet tovább tetőzi az a tény is, hogy ő is a csapat első számú tizenegyeslövője. A Fulham elleni őrült találkozó utolsó percében megítélt tizenegyese győzelmet jelenthetett volna, azonban nem sikerült gólra váltania, melyek után a West Bromwich Albion ellen két, a Wigan ellen pedig egy hasonló szituációból már nem hibázott.

Nem kis jellemre vall, hogy egymás után három tizenegyest is értékesített.

- kezdte Arséne Wenger

Örülök, hogy megmutatta. Annyiszor tették fel azt a kérdést a Fulham elleni mérkőzés után, hogy miért ő végzi el a tizenegyeseket, de most már mindenkit a maga oldalára állított. Ez az egyetlen módja:  mutasd meg mindenkinek, hogy megvan benned a jellem és a minőség is ehhez.

A szezon során 15 alkalommal helyezhette fel a kapitányi karszalagot, amely szalag extra felelőssége sem bénította meg, bizonyítván azzal, hogy mind a 15 említett mérkőzésen veretlenül hagyhattuk el a pályát.

A Mikel Arteta és Aaron Ramsey által formált szilárd duó egy sikeres szezon alapköveit fektetheti le.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

11 éve
A mi pénzügyi alapjaink maximálisan teljesítik az FFP-feltételit, itt arról van szó, hogy a riválisok hogyan költhetnek ennyit átigazolásokra (pl. a City 34 millió fontot fizetett ki Fernandinhóért), főleg, hogy ezt nem ők termelik meg. Majd nyilván ügyesen el lesz minden könyvelve, vagy egy masszív szponzori támogatást kapnak a sejktől vagy az orosz oligarchától. És itt most az a kérdés, hogy ezt az FFP miatt az UEFA hagyja-e. Ha igen, akkor semmi értelme nem volt az egésznek. De ez minket közvetlenül nem érint.
11 éve
Én már nem tudom mit higgyek erről a pénzügyi helyzetről, mert tényleg már minden lényegi dolog megvan, ami kell a kupákhoz.Megkötöttük az összes szponzori szerződést + a stadion ki lett fizetve szinte, szóval itt már gyökeres változások kellenek,hogy legyenek, bár félek,hogy ez a Kroenke féle banda megint lenyúlja az összeset...Most jöhetne el a mi időnk és ezt ki kell használni.Nem lenne merész azt se kijelenteni,hogy megfelelő igazolások esetén simán odaérhetünk a 2. helyre a bajnokságban , sőőőt....bármilyen kupára lenne esély és ezt vicc nélkül mondom.

Felesleges azzal számolni,hogy majd ha bevezetik ezt az új rendszert, akkor annyira megfogja majd az olajosok kezét...simán ki fogják játszani, szóval ne ettől várjuk a megváltást, mert nem sokkal fog változni a helyzet, ugyanúgy fogják dobálni a milliárdjaikat...Kezdjük inkább elöször azzal,hogy a kedves tulajdonos úr nem nyúlja le a bevételeket, ez tökéletes első lépés lenne a sikerességhez!
11 éve
Törölt felhasználó
A pénzügyi sikerességünk egy kártyavár, mert az FFP sikerességére alapoztuk, ami, lássuk be, csak porhintés, mert nagyon könnyű kijátszani. Ha valóban változást a akarnának az UEFA-nál, akkor megállapítottak volna egy átigazolási/fizetési sapkát.
11 éve
Egy Higuain-Wanyama párossal kiegyeznék, velük végre betudnánk foltozni a hiányzó területeket a csapaton belül.Wanyama személyében lenne egy kiváló Song féle középpályás, aki támadásban se gyenge éppen , sőt gólerősebb a kameruninál , én szerintem az ő vagy egy hasonló játékos megszerzése fontos lenne.Valamelyik legenda is azt mondta még év közben,hogy Wilshere mellé nem egy box to box középpályás kell, hanem egy VKP.Szerintem nem mondott hülyeséget, nagy párost alkothatna Wilshere és Wanyama a jövőben kiegészülve Ramsey-vel és Arteta-val.Kitudja milyen lesz a spanyol idén?!Már azért benne van a korban ő is sajnos, ezzel nem lehe mit csinálni.Rátérve Higuain-ra, vele lenne egy kiváló csatár a keretben, nagyon beleillene a stílusunkba és Giroud-val tökéletesen kiegészítenék egymást.
11 éve
Törölt felhasználó
Ha szakmailag és pénzügyileg versenyképessé válik a csapat,ahogy azt a vezetőség hangoztatja,akk nem biztos...

Szólj hozzá