Hírek /

Az Év Játékosa 2012/2013 - 4. helyezett

Az elmúlt hetekben a Facebook-oldalunkon végeztünk egy közvélemény-kutatást, hogy az Arsenalfan.hu olvasói szerint mely játékosok teljesítettek a legjobban a nemrégiben lezárult szezon folyamán. A válaszokat kiértékeltük, az eredményt pedig kialakítottuk - a legjobb öt játékost pedig fordított sorrendben mutatjuk be.

A szavazataitok alapján a 2012/13-as szezon negyedik legjobb játékosa Per Mertesacker volt.

Per Mertesacker leigazolását a szokásos szkepszis övezte a 2011-es nyári átigazolási szezon utolsó napjaiban. A német játékosra nagyon sok szurkoló csak egy pánik, egy átmeneti igazolásként tekintett, hiszen közismerten 'lassú' védőről van szó, aki nem fogja megállni a helyét a magas védekezési vonalt választó Arsenalban.

Erre Mertesacker a második szezonjában kirobbanthatatlan emberré vált az Arsenal kezdőjében: a szezon első felében a tavalyi idény legjobb védőjét Laurent Koscielny-t, míg a szezon második felében a csapatkapitányt, Thomas Vermaelent golyózta ki a kezdőből. A német védő minden sorozatot egybevetve 43-szor húzhatta magára az Arsenal-mezt a pályán és három gólt szerzett az idény alatt.

Mertesacker szerint a jó szezonjában az is közrejátszhatott, hogy gyorsan be tudott illeszkedni a csapatba.

"Nagyon jól érzem magam a csapatnál, élvezem a londoni életet. Nagyon sokat segít, hogy a magánéletem rendben van."

"A kezdeti lépések nagyon kemények voltak, kellett egy kis idő, amíg beszoktam a csapathoz. Ez néha a teljesítményem rovására ment, hiszen azonnal bizonyítanom kellett, miért is választottak engem."

"Most már azonban teljesen jól érzem magam, nagyon büszke vagyok, hogy az Arsenal játékosa lehetek."

"Angliában a legjobb játékosok játszanak, hétről-hétre a legjobb tudásunkat kell nyújtanunk. Ez az egyenletes teljesítmény-kényszer az, ami a világ legjobb ligájává teszi angolt."

A német válogatott védő rutinja ráadásul kétségtelenül jól jött az Arsenal előző idényében, amikor a csapat mélypontra került: először novemberben, majd februárban. A csapat védelme az előző szezonban is jócskán kapott kritikát, ám Mertesacker tapasztalata nem kicsit segített az Arsenalon.

Arséne Wenger is elégedetten foglalta össze Mertesacker teljesítményét.

"Per ebben a szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ez mindenki számára egyértelmű." - mondta Wenger.

"Sajnos az előző szezonban rengeteg kritikát kapott, de ezen vélemények jócskán túlzóak voltak. Mindenfajta felkészülés nélkül esett be hozzánk, ráadásul volt egy bokasérülése, ami kihatott a játékára is. Egy védőnek korántsem egyszerű felvenni a Premier Liga ritmusát, ráadásul nálunk az elvárások is igen magasak, ám Per remekül vizsgázott."

"Per azonban remekül kezelte a ezt a helyzetet, s igazi profi módjára oldotta meg a feladatot: csak csendben végezte a dolgát, s végül a teljesítményével hallgattatta el a kritikusokat."

Mertesacker szezonjának fénypontja alighanem a Tottenham elleni hazai bajnokin szerzett fejes gólja volt, ami egyben az első találatát is jelentette az Arsenal színeiben. A hórihorgas védő egy szögletet követően fennmaradt a támadókkal, s Walcott beívelését követően a 23. percben fejjel eredményes is volt.

Érdekesség, hogy a német védő a tavaszi észak-londoni derbin is gólt szerzett, ám ennél sokkal fontosabb volt a Fulham ellen szerzett találata, ami egyben kulcsfontosságú három pontot is jelentett az Arsenal számára a végelszámolásban.

Bár néhány elvetemült pletyka a szezon alatt azt sugallta, hogy Mertesacker a nyáron visszaszerződik Németországba, szerencsére erről szó sincs - a német játékos idei teljesítménye pedig kollégáira is csak ösztönzőleg fog hatni a következő idényre vonatkozóan.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

6 éve
arsenal1220, te Joveticre is ezt mondtad:D
6 éve
Mindig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, nagy erőssége volt a csapatnak, nagyon bírom! :)

Ez a Grenier ügy egyre komolyabb! "Többé-kevésbé már meghoztam a döntésemet. Sportszakmai okok alapján fogok dönteni. Arsenal? Talán. Versengés minden csapatnál van, ez nem akadály." Érdekes, szerintem már meglesz! :)
6 éve
Törölt felhasználó
megérdemli nagyon nagy tanár volt egész évben,amikor összeálltak Koscival alig kaptak akciógólt.
6 éve
James, akkor indokolj is légy oly kedves
6 éve
Első 10 egyéni saját vélemény, kell indokolok is.
1. Koscielny, Cazorla 3. Giroud 4. Ramsey 5. Mertesacker 6. Walcott, Arteta 8. Podolski 9. Rosicky 10. Gibbs

A másik végéről 1. Sagna 2. Vermaelen 3. Gervinho 4. Szczesny

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek