Hírek /

Az Év Játékosa 2012/2013 - 5. helyezett

Az elmúlt hetekben a Facebook-oldalunkon végeztünk egy közvélemény-kutatást, hogy az Arsenalfan.hu olvasói szerint mely játékosok teljesítettek a legjobban a nemrégiben lezárult szezon folyamán. A válaszokat kiértékeltük, az eredményt pedig kialakítottuk - a legjobb öt játékost pedig fordított sorrendben mutatjuk be.

A szavazataitok alapján a 2012/13-as szezon ötödik legjobb játékosa Kieran Gibbs volt.

Az angol játékos ebben a szezonban végre alapemberré válhatott az Arsenalban, s bebizonyította, miért bízott benne annyira Arséne Wenger, amikor 2011 nyarán eladta Gael Clichy-t a Manchester Citynek.

A 23 éves játékos ebben a szezonban 34-szer léphetett pályára minden sorozatot figyelembe véve, ebből 29-szer kezdőként volt a csapat tagja. A bajnokságra vonatkozó statisztikai adatai* tekintélyt parancsolóak: 27 mérkőzésből meccsenként 2,8 szerelés fűződik a nevéhez és 2,4 közbeavatkozása volt, amely adatokkal a saját posztján belül a legjobb öt közé tartozott Gibbs.

A fiatal játékos a védekezésen kívül aktív volt a támadásokban is, s bár ez a statisztikán nem mutatkoznak, a szurkolók több remek megmozdulására emlékezhetnek, amit általában az ugyancsak bal szélen játszó Podolskival mutatott be.

Sajnos ez a szezon sem múlhatott el egy hosszas Gibbs-sérülés nélkül: az angol játékosnak hat hetet kellett kihagynia télen és kora tavasszal, ám a bal hátvéd gyorsan megtalálta a formáját és nehéz ellenfélnek bizonyult a télen a Malagától leszerződtetett Nacho Monrealnak.

Gibbs remek fejlődési görbéjét ki más is kommentálhatná a legmegbízhatóbban, mint maga Arséne Wenger.

Úgy gondolom, hogy mindazok ellenére, hogy ebben a szezonban is jócskán volt sérült, ez az idény egy óriási előrelépést jelentett Kierannak. Rengeteget fejlődött, immáron beleteszi a saját jellemét is a meccsekbe - ez az, ami sokszor hiányzott neki a múltban. Tekintéllyel játszik, döntő fontossággal bír a játéka, amikor a támadásokat segíti. Voltak alkalmak, amikor szenvedtünk a pályán, ilyen volt a Swansea elleni kupameccs, de az ő játéka segített átbillenni a csapatnak a holtponton.

- mondta Wenger.

A Bayern München elleni visszavágó előtt hat hétig volt partvonalon kívül egy sérülés miatt, mégis azonnal beugorva remek meccset hozott le. Számomra ő a három legjobb angol balhátvéd között van.

- mondta a francia menedzser Gibbsről, aki a Reading elleni hazai bajnoki meccsen a 100. arsenalos meccsét játszhatta.

A szezon fénypontja kétségtelenül a Swansea elleni FA-Kupa meccsen elért gólja volt Gibbs számára. Az angol játékos - mint a szezonban oly' sokszor - remekül segítette ki az Arsenal támadását, s bombázott hatalmas lökettel és sebészi pontossággal a Swansea kapujába.

Abszolút zseniális gól volt. A Swansea elleni meccshez hasonló teljesítményeket lehet várni tőle, ha ilyen szabadsággal és eltökéltséggel játszik. Pontosan ilyen megmozdulások kellettek azon a meccsen.

- emlékezett vissza Wenger a februári Gibbs-gólra.

A következő szezonban minden bizonnyal hatalmas csata lesz Gibbs és Monreal között, hogy ki kapja meg a kezdőbe kerülés jogát. Bár a spanyol játékos rutinja és tehetsége aranyat érhet az Arsenalnak, Gibbsnek az idei formáját tekintve aligha lesz miért aggódnia.

*: forrás: whoscored.com

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

7 éve
Gibbs nagyon nagyot fejlődött. Nagy erőssége a csapatnak, jól védekezik és kitűnően segíti a támadásokat. Cole utan végre ujra van egy remek angol hátvéd a csapatban, aki az akadémián nevelkedett. Jót tett neki, hogy felpakolt pár kiló izmot magára!
7 éve
Fabregas csak hozzánk jöhet... 🧀 🧀 🧀
7 éve
Remek védő, és valóban nem sok oka lesz az aggódásra Kierannak, hiszen azért valamivel nagyobb szintet képvisel, mint Nacho.
7 éve
Törölt felhasználó
Remek védő lett, és még kiválóbb lehet. Alázatos és a hozzáállása is példaértékű lehet a fiatalok (persze még ő is bőven az) előtt! Így tovább és ca$hley utóda meg is van a válogatottban.
7 éve
Törölt felhasználó
Az a szomorú, h nem alaptalan a Cesc story. Angol hírportálok egyre hangosabban és biztosabban mondják, hogy Fabregas-t akarják Scholes utódjának.
Ebbe bele gondolni is szörnyű! :(

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek