Arséne Wenger elárulta, hogy még akkor is tudta, hogy az utolsó fordulóig eltarthat a Bajnokok Ligája-induást érő helyekért való küzdelem, amikor az Arsenal 2-1-re kikapott a Tottenham ellen a márciusi észak-londoni derbin és hét pontos hátrányba került a riválisuk ellen.

Ekkor az Arsenalt nagyon sokan temették, ám Wenger legénysége más tempóba kapcsolt. Először az Allianz Arénában 2-0-ra legyőzték a Bayern Münchent, azóta pedig elkezdték a veretlenségi sorozatukat a Premier Ligában is. A Tottenham botlásai mindeközben pedig azt jelentették, hogy az Arsenal ledolgozta a hátrányát, sőt, idővel meg is előzte az ellenfelüket.

A feladat azonban még nem ért véget: a Spurs nagyon tapad az Arsenalra, így Wenger csapatától még egy utolsó nagy küzdés kell ahhoz, hogy bebiztosítsák a negyedik helyet.

"Mindig is volt bennem egy érzés, hogy ez a küzdelem a legutolsó napig is eltarthat. Sőt, igazából nagyon is elégedettek lettünk volna, és kiegyeztünk volna ezzel a helyzettel, amikor hét ponttal voltunk a Spurs mögött." - mondta Wenger.

"Most olyan helyzetben vagyunk, amire senki nem gondolt korábban. A kezünkben a sorsunk és a végzetünk, és ezért kell küzdenünk az utolsó meccsünkön."

"Természetesen meg akarjuk nyerni a zárómeccsünket, de legalább vissza tudtuk küzdeni magunkat addig a szintig, amíg a saját kezünkbe került a sorsunk."

Az Arsenal az elmúlt meccseken megszerezhető 24 pontból 20-at megszerzett, és ha február 1-jétől számolnánk a tabellát, akkor három ponttal Wenger együttese vezetné a táblázatot a Manchester United és a Tottenham előtt.

"Ezek az adatok is azt bizonyítják, hogy nagyszerű munkát végzett a csapat a szezon alatt, rengeteget fejlődtünk az idény során."

"A játékosok zseniális hozzáállással koncentrálnak, megvan bennük a vágy, hogy fejlődjenek. Az eredményeink pedig bizonyítják, hogy igen is sokat fejlődtünk a szezon második felére." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá