Arséne Wenger szerint fontos eredmény született az Arsenal-Wigan bajnoki meccsen, amivel az Ágyúsok visszaszerezték a negyedik helyüket a tabellán a Tottenhamtól.

A mérkőzés azonban máshogy is alakulhatott volna. Bár az Arsenal jól kezdte a meccset és már a 10. percben megszerezték a vezetést Podolski fejesgólja révén, a Wigan az első félidő második felében átvette az irányítást, s Maloney szabadrúgásból ki is egyenlített.

A második játékrész elejét nagyon megnyomta a vendégcsapat, McCarthy be is talált a kapuba, ám a partjelző jogosan les miatt annulálta a gólt. Ezt követően Szczesny-nek kellett Koné löketét megfognia - a lengyel kapus parádésan védte az elefántcsontparti csatár próbálkozását.

Ezt követően az Arsenal másik fokozatba kapcsolt, s kihasználván a Wigan védekezési gyengeségeit, s gyakorlatilag nyolc perc alatt lerendezte a meccset: a 63. percben Walcott volt eredményes középről, öt perccel később pedig Podolski emelte át a labádt Joel kapus feje fölött. A kegyelemdöfést végül Ramsey vitte be a Wigannek, a walesi játékos a 71. percben alakította ki a 4-1-es végeredményét.

Ezzel pedig nem csak az dőlt el, hogy az Arsenal egy fordulóval a bajnokság vége előtt visszavette a negyedik helyét a Tottenhamtől, de azt is, hogy a Wigan lett a harmadik kieső csapat a Premier Ligából.

"Gyorsan kezdtük a meccset, s egészen lendületes első 20 percet produkáltunk. Mi irányítottuk a meccset, de aztán kicsit visszavettünk, nem próbálkoztunk elég harciasan és visszaengedtük a Wigant a mérkőzésbe. Nagyon balszerencsések voltunk az egyenlítő találatkor, nem hiszem, hogy szabadrúgás járt volna nekik. Az egyenlítést követően pedig nagyon nehéz volt a csapatnak visszazökkennie, látható volt, hogy a második félidő elején önbizalom nélkül játszottunk. Wojceich remek védése kellett 1-1-nél, mert akkortájt úgy tűnt, hogy nagyon közel állunk, hogy kapjunk egy gólt." - mondta Wenger.

"Öröm volt nézni, hogy nem csak a kulcsemberek, de mindenki teljes mértékben kivette a részét a meccsből. Külön kiemelendő Walcott teljesítménye, aki a meccs elejétől kezdve nagyon veszélyesen játszott. Ő vitte be a végső ütést a Wigannek, utána már nem tudtak megújulni."

Wenger végezetül a csapata következetes és egyenletes teljesítményét dícsérte.

"Ha megnézzük, hogy január 1-je óta mennyi pontot gyűjtöttünk, akkor nem sokkal maradunk el a Manchester United mögött. Idő kellett ahhoz, hogy elinduljon a szekerünk, s ebben nem segítettt, hogy a rangadóinkat nem tudtuk megnyerni, különösen hazai pályán. Időbe tellett, mire megszereztük az önbizalmunkat, s mire kialakult az egyensúlyunk - ne feledjük: nem egy új játékost kellett igazolnunk tavaly nyáron." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

11 éve
Törölt felhasználó
Barátom küldte épp az előbb :
Amennyiben az Arsenal 2-1-re nyer a Newcastle ellen, a Chelsea pedig gól nélküli döntetlent játszik az Evertonnal úgy mindkét csapata azonos pontszámmal, gólkülönbséggel, ugyanannyi lőtt és kapott góllal fejezné be a bajnokságot. A Premier League tegnap este megerősítette, hogy ezek után nem az egymás elleni mérkőzések eredménye döntene a 3. hely sorsáról hanem egy 'rájátszás' meccs, semleges pályán vélhetően a Wembley-ben.

Szólj hozzá