Arséne Wengert - saját elmondása szerint - nem érte váratlanul, hogy kollégája és egyben egyik legnagyobb riválisa Sir Alex Ferguson a múlt héten bejelentette visszavonulását.

A 71 éves skót menedzser 26 évig volt a Manchester United menedzsere, ám az ebben a szezonban elért 20. bajnoki címe után leköszönt posztjáról.

Wengert a Wigan elleni meccs előtti hétfői sajtótájékoztatóján erről az ügyről is faggatták az újságírók, a francia pedig úgy nyilatkozott, hogy nem érte váratlanul Ferguson visszavonulása.

"Már korábban megmondtam a technikai személyzetnek, hogy szerintem ez lesz Ferguson utolsó éve. Emiatt nem voltam meglepődve, a szezon folyamán már láttam néhány jelet, ami arra utalt, hogy idén visszavonul." - modnta Wenger.

"Sőt, egy jelre már a szezon előtt is fény derült." - utalhatott Wenger arra, hogy ez is szerepet játszhatott abban, hogy Ferguson személyesen felhívta őt a tavalyi nyár folyamán Robin van Persie szerződtetése ügyében.

"Hogy csalódott vagyok-e? Nem. Tiszteletben kell tartani a döntését, 71 évesen ez volt a helyes döntés. Az elején biztosan érezni fogja a csapat hiányát, mert a 26 év folyamán végig nagyon motiváltan dolgozott, nagyon keményen koncentrált a soron következő meccsükre."

"Ráadásul szerencsésebb mint én, ő ugyanis szereti a lovakat, szeret golfozni, biztosan érdekes és izgalmas élete lesz ezek után is."

"26 éve volt a Manchester Unitednél, idén sikerült elhódítani a Premier Ligát is, de azt ő is tudja, hogy még nekik is nehéz lesz lépést tartaniuk és következetesen teljesíteniük a korlátlanul kötelezkő csapatok ellen." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

11 éve
Törölt felhasználó
Az öreg mindig mindent tud :D
11 éve
Wenger knows! %-P

Szólj hozzá