Arséne Wenger jól tudja, hogy csapatára két kőkemény bajnoki meccs fog várni, amelyeken kötelező a győzelem.

Ennek ellenére nem lesz egyszerű dolga az Arsenal csapatának. A Tottenham győzelme után az Ágyúsok jelenleg csak az ötödik helyen állnak a tabellán, így az előzéshez meg kell verni a Wigan csapatát, amely gárdának még van matematikai esélye arra, hogy bennmaradjanak a Premier Ligában a következő évben is.

"Nagyon fontos két meccs vár ránk, de az ember mindig ilyen mérkőzéseken akar szerepelni. Két hónappal ezelőtt még arra sem volt esélyünk, hogy egyáltalán küzdjünk a legjobb négy közé jutásért." - mondta Wenger.

"Két hónappal ezelőtt a sorsunk nem a mi kezünkben volt. Azóta azonban jól végeztük a dolgunkat, most már csak be kell fejeznünk a munkát. Jól kell játszanunk és hoznunk kell a pontokat." - tette hozzá a francia.

A Wigan a múlt hét végén nagy meglepetésre jó játékkal és megérdemelten legyőzte a Manchester City csapatát az FA-Kupa döntőjében, s ezzel történük első trófeáját nyerték meg. Roberto Martinez együttese azonban az elmúlt három évben mindig remekül hajrázott, s a szezon végén nem egy nagyobb csapatot is sikerült megverniük a továbbjutás kiharcolásáért - tavaly áprilisban épp az Arsenal járt pórul.

"Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy milyen Wigannel fogunk játszani kedd este. Csak egyet tudunk: lehetőség szerint a legjobbat kell majd nyújtanunk a mérkőzésen." - mondta Wenger, aki ezek után értékelte a Wigant is.

"Nagyon felemás hét áll a hátuk mögött. Egy nagyon fontos bajnoki mérkőzést veszítettek el a Swansea ellen a múlt hét elején, majd a Manchester City ellen minőségi és kiemelkedő játékot mutattak. Mindkét szélen erősek voltak, jól védekeztek, sikerült elcsendesíteniük a Manchester City-t a meccs túlnyomó részében."

"Tudom, hogy a Wigan egy remek csapat, megvan bennük a kellő minőség. Igazából az a meglepetés, hogy miért állnak ott a tabellán, ahol. Mi a BL-helyekért küzdünk, ők pedig a bennmaradásért, szóval nyílt játékra számítok." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

11 éve
off: Henry ismét gólt rúgott (sarkazott), de sehol se találok róla videót. Megköszönném, ha valaki betudná linkelni. 🧀
11 éve
Törölt felhasználó
ha kikapunk örök szégyen lesz és nem azért mert egy jó formában lévő Wigan ver meg minket ha nem az a retek Spurs előttünk végez... viszlát lesz BL és igazolások ( nem mintha jönne valaki :D) hatalmas a tét !!
11 éve
:red: :red: :red: :red:

Szólj hozzá