Mint arról korábban beszámoltunk az Arsenal már mindenben megállapodott a német sportszergyártóval , ám a bejelentést csak hetekkel később fogják hivatalosan is megerősíteni.

Sajtóhírek szerint a Puma öt évre 30 millió fontot ajánlott szezononként, ezt pedig elfogadta az Arsenal vezetősége. Ez a 170 millió fontos megállapodás pedig a legjövedelmezőbb lehet egész Angliában. Az eddigi csúcsot a Liverpool tartotta, nekik a Warrior Sports fizet 20 millió fontot.

Ugyanakkor a Puma mellett az Adidas és a Nike is tett ajánlatot az Arsenalnak, ám a Puma ajánlatával nem tudtak versenyezni. A Nike ezzel egy nagy dilemmába került a londoni piacot illetően, hiszen eddig ezt az Arsenal töltötte be. Tudni illik a Chelsea, Tottenham sőt még a West Ham United is másik gyártóval kötött szerződést.

Az Pumának már eddig is hatalmas sikere volt az afrikai kontinensen, hiszen több játékos mellett például a kameruni és az elefántcsontparti válogatottnak is ők a szponzorai.  Ezzel az új szerződéssel tehát a Puma kiaknázatlan afrikai forrásokat is hozott magával.

Az Arsenalnak már így is nagy sikere van a kontinensen, köszönhetően annak, hogy több afrikai játékosa volt már a francia edzőnek.A klub azonban szeretne még nagyobb teret nyerni az afrikai kontinensen. A Puma mellett még több szponzori szerződést szeretne kötni , közelmúlti hírek szerint a kenyai bankkal is tárgyalást folytat az Arsenal vezetősége.

Több korábbi Arsenal játékos, köztük Pires és Ljungberg is a Puma szolgálatában áll. A két játékos korábban támogatta abban a céget, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a szabadidő ruházatra, ami szintén pozitívum a szerződést illetően.

 

Összességében tehát az Arsenal egy óriási üzletet kötött a Pumával, hiszen így az egyre növekvő afrikai piacban óriási kiaknázatlan források vannak.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

11 éve
Nem értem miért nem jó sokaknak a Puma, nagyon szép mezeket tervez.Az Adidas-Nike-Puma hármas közül ,ha hiszitek, ha nem, a Nike gyártja a legrosszabb minőségű cuccokat.Én is megtapasztaltam már ezt a csukák terén, a Nike cipőim rendre tönkrementek 4-5 hónap után...Egyre rosszabb minőségű áruik vannak a Nike-nak.

Ez igaz ,hogy mi is azok a klubok között vagyunk, akik leakarják igazolni Bony-t?Vitesse-nél valami bennfentes megerősítette.Nem tudom,hogy ő lenne-e a megfelelő, mert kicsit lassú , de a befejezései nagyon pontosak.Viszont, ha Jovetic jönne, akkor szerintem elhozhatnánk, úgyis akarnak állítólag még egy csatárt és arra az elefántcsontparti több,mint tökéletes lenne.
11 éve
Törölt felhasználó
A vasalható matricák sem egyformák, szóval reménykedjünk :)
11 éve
Törölt felhasználó
Sajnos a mai ruhagyártóknál (és más egyéb termékeket előállítócégeknél is) nem azt veszik figyelembe, hogy ki hány évig szeretné hordani az adott ruhaneműt, hanem hogy minél olcsóbban tudják legyártani, minél nagyobb darabszámban. Ilyen világot élünk sajnos. Nekem nincs gondom a Pumával sem, és más nagynevű márkákkal sem, de amíg vasalható matrica lesz a mezeken, pólókon, addig bizony rá kell készülni, hogy 1 év alatt (jó esetben) letöredezik, feljön stb. A teljesen hímzett felső pedig megfizethetetlen (nekem legalábbis).
Ettől függetlenül várom már h a Puma mivel fog előrukkolni, milyen új dizájnt készít majd. És remélem, hogy az évi 30 milla nem Kroenke zsebében landol majd, hanem ténylegesen fel lesz használva igazolásokra.
11 éve
Törölt felhasználó
ronin! Egyetértek! Én azóta nem vagyok elégedett az Arsenal mezek minőségével, amióta a Fly Emirates logók vannak a mezen. Előtte az O2, Dreamcast, JVC logók hibátlan formában vannak a mai napig, semmi kopás, felválás, de az új Arsenal mezekről ez nem mondható el. Bízom benne, hogy a Puma olyan mezeket fog a piacra dobni, amivel ez a hiba nem fog előfordulni!
11 éve
Törölt felhasználó
Nekem van egy O2-es mezem. Nike. Túl azon, hogy szép, a mai napig remek állapotban van. Ebben játszottak a Verhetetlenek. Nem vagyok ereklyegyűjtő, de pár éve rászántam magam, hogy vegyek egy Emirates-eset. Nagyjából három mosás után kezdtek lemálani a betűk. ....A Nike felőlem bekaphatja. Konkrétan szart csinált. Azóta várom, hogy olyan beszállítónk legyen, aki úgy áll hozzá, ahogy az illik. Eleve bízom abban, hogy egy európai (pláne egy német!) cég számára, a futball többet jelent, mint egy amerikainak. A Világ egyik legpatinásabb klubjának mezt gyártani pedig, igazi bizonyítási lehetőség. Ennyi pénzért felőlem kísérletezhetnek öt évig. Remélem, hogy a csapat új sikerkorszakának hajnalán kezdhetik, és a Bl-győztes csapatunknak már olyan mezt csinálnak, amit 10 évvel később is büszkén viselhetek!

Szólj hozzá