Olivier Giroud a francia Canal+ TV-csatornának adott interjújában elárulta, véleménye szerint túlzóak a játékát illető kritikák és a hárommeccses eltiltásával sem ért egyet, amelyet a Fulham elleni meccsen való kiállítása jelentett.

A francia támadó az első szezonját tölti Angliában, és eddig 17 gólt, valamint további 11 gólpasszt hozott össze a csapatának minden sorozatot egybevetve. A számok nem utalnak rossz teljesítményre, mégis több rajongó úgy véli, hogy a nyáron új csatárral kell erősítenie Arséne Wengernek, ha előrelépést akar elérni a csapatával.

Giroud az interjújában elárulta: élvezi az arsenalos életet, és szerinte túlzóak az őt ért kritikák.

"Pontosan erre az angol és arsenalos életre vágytam. Élvezem a légkört, az életstílust, és az angol focira jellemző nagy intenzitást. Minden hétvégén nagy meccseket játszunk, tényleg igaz az a mondás, hogy errefelé a futballal kelnek és fekszenek az emberek. Ezt nagyon értékelem az életvitelükben." - mondta Giroud.

"Ami engem illet: nos, az emberek mindig sokat várnak egy játékostól, aki egy nagy klubhoz került, és ahol egy van Persie-szintű játékost kell pótolnia. Úgy érzem, hogy az engem ért kritikák nem mindig voltak jogosak, de összességében ezek is arra sarkallanak, hogy még tovább fejlődjek. Csak a saját feladatomra koncentrálok, ráadásul az ebben a szezonban rúgott 17 gólom több, mint amennyit Henry vagy Drogba elért az első szezonukban."

A francia csatár eztán a hárommeccses eltiltásáról és Wenger jövőjéről is beszélt.

"Sajnos a szerelés pillanatában elcsúsztam és eltaláltam a Fulham játékosát. Véletlen baleset volt, és szerintem emiatt nem érdemeltem meg egy ilyen hosszú eltiltást. Szerintem ez nem volt túl sportszerű, mert ugyanolyan eltiltást kaptam, mint az a Sidwell, aki majdnem eltörte Arteta lábát."

"A menedzserrel kapcsolatban: szerintem, ha ott leszünk jövőre is a Bajnokok Ligájában, akkor nem fog távozni. Rengeteg csodálatos dolgot tett már ő ezért a klubért. Úgy vélem, hogy ki fogja tölteni a jelenlegi szerződését, azt azonban nem tudom, hogy marad-e azon túl."

Azt kevesen tudják, hogy az Arsenalhoz való érkezése előtt Giroud-t komolyan figyelte a Chelsea mellett a Bayern München együttese, s kevesen múlt, hogy végül nem a bajorokhoz igazolt.

"Én közvetlenül nem voltam a Bayernnel kapcsolatban, de a menedzserem igen - ezt a klubnál is megerősítették már. Ők azonban még meg akarták várni az Európa-bajnokságot, ahol Mandzukic remekül szerepelt, s végül őt választották. Így kerültem végül az Arsenalhoz, ahol boldog vagyok és szeretnék nagy dolgokat elérni az angol bajnokságban."

"De összességében az jó dolog, ha az embert a Bayern München is figyelte."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (70)

11 éve
Törölt felhasználó
Mielőtt ilyen igazolásokról álmodozunk, sokan elfelejtik, hogy először a BL indulás kiharcolása a legfontosabb!
11 éve
Törölt felhasználó
TitiHenry226! Fabregas idén biztos nem fog jönni. Egyrészt mert ő maga kérte, hogy utasítsák el az Arsenal ajánlatát. Másrészt a források is az állítják, hogy nem adja el a Barca.
11 éve
Törölt felhasználó
Van pénz gyerekek! :D :D :D A tulajnál...
11 éve
Törölt felhasználó
"szép" is lenne ha itt játszana Rooney.

Pár név: Williams, Dragovic, Fabregas, Jovetic és lett két új név is Rami és Rooney személyében :)
11 éve
Törölt felhasználó
Guardiola van akkora kretén hogy leigazolja Rooney-t... akármennyiért.

Szólj hozzá