Arséne Wenger kulcsfontosságúnak nevezte a hétvégi, QPR elleni bajnoki mérkőzést - a francia menedzser szerint ugyanis ennek a bajnoki fordulónak döntő szerepe lehet a végelszámolásnál.

Jelenleg három pont választja el a jövő évi Bajnokok Ligája-szereplésért küzdő három londoni együttest: a legjobban most a Chelsea áll 65 ponttal, őket az Arsenal követi 64 egységgel, míg az ötödik a Tottenham csapata 62 ponttal.

A tabella azonban teljesen máshogyan is alakulhat az utolsó előtti fordulóig, hiszen a Tottenham és a Chelsea addig háromszor is játszani fognak - egyet egymás ellen -, mielőtt az Arsenal letudná a saját bajnokiját a Wigan ellen. Arséne Wenger szerint pedig ezért van hatalmas jelentősége annak, hogy az Arsenal megnyerje a soron következő bajnokiját, a kieső QPR ellen.

"Senki nem tudja igazán, hogy mennyire lesz döntő fontossága ennek a hétvégének. Az egyetlen dolog, amit mi sejtünk, hogy csak akkor lesz döntő,ha megnyerjük a saját meccsünket. Ez kötelező." - mondta Wenger.

"Arra koncentrálunk, hogy megnyerjük a saját meccsünket, csak után tekintünk a többiek eredményeire. Fontos, hogy ne hagyjuk elcsavarni a fejünket, csak saját magunkra fókuszáljunk, s hogy továbbra is tartsuk a formánkat. Remek sorozatban vagyunk jelenleg, s a saját javunkra akarjuk használni a hitünket."

"A Chelsea előttünk van és szeretnénk őket elkapni. De először is magunkkal kell foglalkoznunk, a saját teljesítményünkkel és hogy megnyerjük a meccseinket. Ezt már nem egyszer megtanultuk az elmúlt évek folyamán és úgy vélem, ez a legjobb, amit tehetünk most."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

11 éve
Törölt felhasználó
ericsson!Amennyiben a te általad leírt forgatókönyv érvényesül (adja az ég!), és mi is nyerünk a QPR ellen, akkor is csak 1 pont előnyünk lenne velük szembe 2 fordulóval a vége előtt. De hogy őszinte legyek,ez ellen a (már) gyenge,és komolytalanul játszó MU ellen csodálkoznék ha nem hoznának el legalább 1 pontot,de inkább 3at,valamint a csirkék ellen is véleményem szerint behúzzák. Kár szerintem a Chelseavel foglalkozni, inkább a Tottenhamre koncentráljunk! ha a Chelsea megveri őket,akkor jó eséllyel mehetünk a 4.helyért,ha nem,akkor kötve hiszem,hogy meglenne. A 5pur2 otthon elég magabiztos, így vélhetően hozza a meccseit,és a Stoke se fog már akkora ellenállást jelenteni. Szóval a szerda döntő fontosságú lehet!
11 éve
Törölt felhasználó
Gondolom arra céloz az öreg, hogy ha a hétvégén nyer a MU és a Dinamo szerdán leikszel a Spurssel, akkor 2 fordulóval a vége előtt 4 pontos előnyünk lesz az Abra FC-vel szemben.
11 éve
Törölt felhasználó
Ha a Spurs kikap még egyszer akkor 1 x belefér még nekünk. Persze azt nem a QPR ellen kellene elszenvedni, hanem esetleg úgy rákanyarodni az utolsó fordulóra, hogy egy x is jó! Viszont, ha Chelsea megnyeri 3 meccsét és a Tottenham is megnyeri minden mecssét, akkor hiába nyerünk 3 szor ,ötödik hely marad! Kicsi az esély ,hogy így alakuljon a dolog, de arra sincs sok, hogy mi 9 pontot szerzünk 3 meccsből! A Wigannek nekünk kell beütni a koporsószeget, ami sosem könnyű, ha nem tesszük akkor meg Newcastle eshet majd ki az utolsó fordulóban . És hazai pályán egy ilyen elbénázott szezon után, biztos bizonyítani akarnak mg! Nem könnyű a sorsolásunk !
11 éve
1, kösz, hogy mondod ezt a csapatot éltető szurkolótábor nem tudta.......

2, "....Fontos, hogy ne hagyjuk elcsavarni a fejünket" nah most akkor ezt tegyük rendbe....latin-loverek a focisták vagy mi van? Ne most csajozzanak má be..

:grrr:
11 éve
Törölt felhasználó
QPR-Arsenal
Arsenal-Wigan
Castle-Arsenal

MU-Chelsea
Villa-Chelsea
Chelsea-Everton

Sp*rs-Soton
Stoke-Sp*rs
Sp*rs-Sunderlan
és van egy elmaradt Chlesea-Sp*rs
Amennyiben a hátralévő 3 meccset behúzzuk könnyen előfordulhat,hogy 3. helyen egyenes ágon a főtáblára kerülünk.Sztem a hétvégén nem lesz gond a QPR-ral,mivel már kiestek és idén még a tavalyinál is jóval gyengébbek.Viszont hazai pályán képesek vagyunk bukni a Wigan ellen és a Castle ellen idegenben sem szokott menni a csapatnak.Érdekes lesz az utolsó 3 forduló...

Szólj hozzá