Theo Walcott újfent jelezte Arséne Wengernek, hogy szeretné középső csatárként kipróbálni magát.

Az angol játékos a szezon korábbi szakaszában már többször is játszott előretolt támadóként, ám a januári szerződéshosszabbítását követően visszakerült a szélre.

Ám most, hogy Olivier Giroud egy piros lap miatt még mindig nem léphet pályára, kérdés, hogy ki vegye át a francia szerepét. Walcott úgy gondolja, hogy ő képes lenne pótolni Giroud-t.

"Már játszottam csatárként egy pár meccset, és szeretnék még így tenni a szezon végéig." - mondta Walcott.

"Amikor középső támadóként játszottam, sikerült jó pár gólt szereznem, úgy érzem, sikerült megmutatnom, mit tudok. Innentől kezdve a menedzser döntésén múlik a dolog, majd ő meglátja, mi lenne a legjobb. Abban biztos vagyok, hogy lesz még egy esélyem középső csatárként."

"Korábban azt a célt tűztem ki magam elé, hogy elérem a 20 gólt ebben a szezonban, de most az a legfontosabb, hogy az Arsenal a legjobb négy között zárjon."

Az Arsenal menedzsere ugyanakkor az interjújában azt mondta, Lukas Podolskiban minden összetevő megvan ahhoz, hogy eredményes középső csatár legyen.

"Úgy gondolom, megvannak a kellő képességei, Lukas eredményes lenne középen." - mondta Wenger.

"Jó technikája van, képes jól kivenni a részét a gyors támadásainkban. Összességében magabiztos vagyok, hogy a hátralévő meccseken megmutathatja a képességeit."

"Jelenleg őt szándékozom középső csatárként játszatni. Végső döntés még nincs efelől, de ha nem adódik egy másik lehetőség, akkor jó eséllyel Podolski fog majd középen játszani." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

11 éve
Ramsey-t csatárnak ha már szeret középen játszani!! Asszem ott még nem teszteltük a futógépet.

Ez az idő is eljött, hogy azon megy a vita, hogy Gervho legyen-e középen vagy sem? Csak alapember lett baszki....! Egyébként olyan mindegy ki lesz ott mert úgyis fejes góllal nyerünk amit Kosi egy véletlenül jól belőtt szögletből értékesít....:)
11 éve
Törölt felhasználó
Athlon! Az első leírás Poldira, a második Gervinhóra, a harmadik pedig Theóra vonatkozott. Úgy is kezdtem a mondatot, hogy Giroud távollétében.
11 éve
Hát azért Giroud-nak sikerül helyzetbe kerülnie, batti.
11 éve
Törölt felhasználó
sosimaster! Ugyanott tartunk, ha mellélövi, de ahogy Wenger is gyakran hangsúlyozza, sokkal jobban aggódna, ha egy támadó helyzetbe se tudna kerülni. Tehát Giroud távollétében egyik opciónk a csapat legjobb befejezője, akinek azonban eddig aligha sikerült gólhelyzetbe kerülnie, a másik opciónk a legszeszélyesebb befejezőnk, aki ezt ellensúlyozva így vagy úgy, de képes magát és társait is helyzetbe hozni, majd nem szabad elfeledkezni Walcottról sem, aki szolid befejező és elég jól tud helyzetbe kerülni.
11 éve
Törölt felhasználó
Félreérted. Nem Podolskit védem, de Gervinho egy akkora rakás szerencsétlenség, hogy az hihetetlen. És ha mellélövi, gólok szempontjából azzal még ugyanott tartunk, mintha helyzetbe se került volna.

Szólj hozzá