Mikel Arteta szerint inkább a helyes mentális hozzáállás, mintsem a tiszta tehetség vezetheti az Arsenalt az elérni kívánt célok felé ebben a szezonban.

A spanyol játékos Thomas Vermaelen mellőzésével állandó csapatkapitánnyá vált a szezon befutó fázisában, Arteta pedig igyekszik a tapasztalatát a többiek segítésére használni.

"Szeretek egy kicsit körbenézni a csapatban a meccs előtt." - mondta Arteta.

"Egy arc sok mindent el tud árulni. Pontosan emiatt szeretek körbenézni, ilyenkor látom a csapaton belüli hozzáállást, s hogy kit kell egy kicsit motiválni."

"Ezen már a bemelegítésen elgondolkozom, mielőtt beszélnénk az öltözőben vagy a játékoskijáróban. Ekkor kezdődnek el ezek a mentális játékok."

"Az jó, ha már négy-öt játékosnak megfelelő a hangulata, mert az akkor már ragályos. Néha egy kicsit nehezebb egy szombati meccsre ráhangolódni, amikor már szerdán is játszottunk, ekkor elkél egy-két jó szó."

"Az is megteszi, ha emlékeztetem ezeket a játékosokat, hogy harcoljunk egymásért. Egyenként kell elbeszélgetni, hogy mindenki rájöjjön arra, hogy jó sanszunk van megnyerni a meccset, csak a talpunkra kell állni."

Arteta azt is hozzátette, hogy kedveli a csapat mentalitását, s szerinte ez sokkal fontosabb, mint csupán a tehetség.

"Minden csapatnak van tehetsége. Én úgy gondolom, hogy bizonyos területeken jobbak vagyunk, mint a többiek."

"A mentalitás, az ambíciók, a győzelemhez vezető hozzáállás megvan ebben a csapatban. Akkor is küzdünk, amikor padlón vagyunk, mert nagyon fontos, hogy mihamarabb felálljunk."

"Ez utóbbira különösen büszke vagyok, mert egy párszor már volt ilyenben részben, mióta a csapatnál vagyok. Az emberek hajlamosak bennünket leírni, s úgy válaszolunk a kritikákra, amikor senki sem várná azt. Ez elégedettséggel és büszkeséggel tölt el. De persze, mindig van hová fejlődni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

11 éve
Törölt felhasználó
Egy igazi kapitány, neki kellett volna adni a karszalagot, Vermaelen nem bírta el a súlyát.

Szólj hozzá