Arséne Wenger elmondása szerint nincs problémája azzal, hogy az Arsenal tiszteletből sorfalat álljon a Manchester United előtt.

Ismeretes, a Vörös Ördögök hétfőn, az Aston Villa ellen aratott győzelmével bebiztosították a 20. bajnoki címet történetük során, bajnokként pedig az első meccsük a korábbi nagy riválisuk, az Arsenal ellen lesz.

Wenger a meccs előtti sajtótájékoztatóján elmondta, megtisztelik az ellenfelet a sorfal-állással.

"Bár franciaként dolgozok Angliában, szeretném, ha az angol hagyományok tovább élnének." - mondta Wenger.

"A sorfal-állás tisztelgés azok előtt, akik jobbak voltak nálad. Bár nem egyszerű, az életben lehetnek olyan esetek, amikor valaki jobb nálad, s ekkor tisztelni kell őt."

"Ennek a tisztelgésnek hagyománya van Angliában. Nem hiszem, hogy ez fájni fog a szurkolóinknak. Ez csupán a kézzelfogható elismerése annak, hogy nem mi voltunk azok, akik megnyerték a bajnokságot."

"Nagyon remélem, hogy jövőre ez fordítva fog majd megtörténni. Vasárnap azonban majd meg kell mutatnunk a klasszisunkat, de nem hiszem, hogy a rajongóknak ez fájni fog."

"Meg kell nyernünk a soron következő négy meccsünket, és a United elleni a következő lépés. Azt persze nem tudhatom, hogy a sorfal hozzá fog-e majd tenni valamit a motivációnkhoz."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá