Hétfőn a Manchester United megnyerte a 20. bajnoki címét. A United hazai pályán verte az Aston Villa csapatát a korábbi Arsenal játékos, Robin Van Persie mesterhármasával. A bajnoki cím tehát a United zsebében van, így a hagyományokhoz híven az Arsenalnak sorfalat kell állnia a vasárnapi mérkőzésen.

Ez a momentum, nem egyedi eset, ugyanis 2005-ben a Chelseanek állt sorfalat a Manchester United, majd két évvel később fordítva. A Független Arsenal Szurkolók Szövetségének az elnöke Lois Langton támogatja a sorfalállást, ugyanakkor a szurkolók fütyülni fogják van Persiet.

Nem akarom, hogy kicsinyesnek tűnjön az Arsenal, hogy nem ismeri el a Manchester Unitedet, így támogatom a sorfalállást. Ám Robin Van Persie jelenléte fokozni fogja az izgalmakat.

A szurkolók nem fogják megtapsolni a Manchester Unitedet, mivel Robin Van Persie elsőnek tér vissza.

- kezdte Langton, majd folytatta.

Igazság szerint Robint különleges fogadtatásban fogjuk részesíteni.

A futball egy érzelmekkel teli játék, tele szenvedéllyel és érzelmekkel. Sok szurkoló még mindig nem tudott megbocsájtani neki, hogy nem maradt. Hét évig mindig volt sérülése majd jött egy sérülésmentes szezon és a végén úgy döntött, hogy eligazol.

A nyilatkozata arról, hogy nem hosszabbít, nem esett jól a szurkolóknak. A nyilatkozatával megmutatta, hogy a saját érdekei fontosabbak mint a csapaté. Nem tartotta becsben az Arsenal szurkolókat és a csapatot.

Amikor eligazolt azt mondta, hogy szereti az Arsenal szurkolókat, mi tőlünk pedig vasárnap meg fogja kapni erre a választ.

- van Pesie ebben az idényben bombaformában van. Az idény során már 28 gólt szerzett, így esélyes a Premier League aranycipőjére.

Langton azonban úgy érzi, hogy Van Persie nyilatkozatai és testbeszéde még jobban feldühítette az Arsenal szurkolókat.

A Stoke elleni góljánál amikor megölete Sir Alex Fergusont nagyon tiszteletlen volt Arséne Wengerrel. Ezzel elárulta Wengert, aki nagy játékossá tette őt.

Amikor ideigazolt akkor kissé person non grata volt Hollandiában, ahol nehézségei voltak a Feyenoordban. Kockázatos vásárlás volt Arséne Wenger részéről, de vitathatatlanul óriási játékossá tette őt.

- Van Persie egyik helyettese Olivier Giroud, aki piros lap miatt kihagyja a találkozót. A francia így fontos mérkőzésekről fog hiányozni.

Langton úgy érzi, hogy az Arsenal a nyáron költeni fog, hiszen a csapat állítása szerint van tartalék a bankban.

Volt egy megbeszélésünk a csapattal, ahol említették a tervüket ezen időszak áthidalására. A szurkolók megbíznak Arséne Wengerben, aki vélhetőleg költeni fog a nyáron.

- végül Langton Oliver Giroudot dicsérte, aki szerint a francia csatár egy nagyon jó vásár volt a nyáron.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (25)

11 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI, én a nyakamat tenném arra, hogy jövőre jobban fog játszani a csapat, mint idén:D
11 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI!
A MU nagyon egybe van ezzel egyetértek, viszont nagyon nem volt ellenfelük a bajnokságban, valamint ott is rengeteg játékos jövője nagy kérdőjelben áll. Ha nem is teljesen,de kicsit olyan az érzésem velük kapcsolatban,mint a Chelseavel tavaly,hogy ez lesz az utolsó dobásuk így együtt. Persze ez erős túlzás,mert a Chelsea tényleg kiöregedett,a MUnál nem ilyen súlyos a helyzet,de vélhetően lesz pár távozó,és kérdőjeles játékos. A city évről évre összevásárol mindenkit, a mostani szezon kezdetén éreztem úgy,hogy most még inkább jól igazoltak, és most összeállhat egy jó garnitúra. Erre nem nyújtottak semmi különöset,a keretük minőségéhez képest. A Chelsea jövőre vitathatatlanul jobb lesz. A Tottenham szerintem idén túlteljesítette magát,többet hozott ki, mint amennyi bennük van, nem hinném, hogy ennél feljebb tudnának lépni. Az Everton úgy szintén. A Liverpool lehet még ellenfél,ők valóban javuló tendenciát mutatnak,és tavasszal egész korrekt produkcióval rukkoltak elő, kérdés, hogy Suárez,Agger és a hasonló vezéregyéniségek maradnak-e. És akkor jövünk mi. Nálunk gyakorlatilag a 3 új játékos rögtön a kezdőben,vagy annak erősen a közelében találta magát, pluszba még Wilshere is tekinthető új játékosnak, mert körülötte is kicserélődtek az emberek,és már nem Fabregas,nasri,Song játszik mellette. Úgy gondolom,hogy ha egyben tudjuk tartani a társaságot, akkor a 4.hely nem jelenthet gondot, esetleg még valamelyik kupában is mutathatunk kisebb előrelépést. Amennyiben viszont még minőségi erősítés is érkezne,ahogy az a levegőben lebeg,akkor talán ugorhatunk egy szintet,és ha nem is bajnoki esélyesként,de kupaesélyesként lehet velünk számolni. Persze ez csak találgatás,nehéz az ilyet megjósolni előre.
11 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI! És az Arsenal-ra nem érvényes az, hogy jövőre még jobb lesz? A jelenlegi csapat összecsiszolódik, olyan távozónk, mint pl. Fábregas, biztos nem lesz, akinek hiánya megrendítené a csapatot, remélhetőleg Wenger dolgozik néhány új játékos érkezésén, szóval nem értem mi ez az aggodalom már megint a csapattal kapcsolatban. Ha Wenger nem dönt úgy a nyáron, hogy felhagy az edzői pályafutásával, akkor nincs miért jajveszékelni.
11 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI! "búcsút is inthetünk a 3.-4. helyünknek" - Ez minden szezon előtt, szezon közben ki van jelentve, milliószor - ennek ellenére Wenger mindig megcsinálja. Knows.
11 éve
Bocs, hogy nem ide tartozik, de leírom. Úgy érzem idén meg lesz a 4., vagy esetleg a 3. hely, és sikeresen bejutunk a BL-be. No, de kérdem én: mi lesz jövőre? A United-City kettős mindig nagyon erős, igaz a City csak az utóbbi évek fontmillióinak köszönhetően. A Chelsea lehetne az egyik vetélytársunk, ha nem megy oda Mourinho és Falcao. Ha viszont a CFC-nek sikerül megszerezni mindkettejüket, akkor nem sok közünk lesz hozzájuk. A Liverpoolt is egyre erősebbnek érzem, jövőre ők is odaérhetnek a 4. helyre. A Tottenham-Everton kettőst pedig én semmi képpen nem írnám le. Még ha távozik is a londoniaktól Bale, lesz miből pótolniuk. Aki pedig szintén megérkezhet, mint vetélytárs az a Newcastlee. Jövőre sokkal jobban össze lesznek szokva a szarkák, és hát elég erős keretük van nekik is. Mindezekkel a problámákkal csupán arra célzok, ha idén nyáron távoznak kulcsemberek, és nem lesznek megfelelő, minőségi igazolások, akár búcsút is inthetünk a 3.-4. helyünknek.

Szólj hozzá