Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján az Arsenal fiatal tehetségét, Alex Oxlade-Chamberlaint méltatta, aki - a francia szavai alapján - fontos szerep várhat a klub idei szezonjának befejező részében.

Wenger szerint Oxlade-Chamberlain rengeteget fejlődött ebben a szezonban, ami az elmúlt időszakban is jól látható volt: a Norwich ellen éppen ő adta Olivier Giroudnak a fordító találathoz vezető utolsó passzt, s a 19 éves játékos az Everton ellen is jól állt be.

"Alex egy óriási tehetség. Úgy gondolom, hogy nagyon sokat lépett előre ebben a szezonban, most már sokkal magasabb képességekkel bír." - mondta Wenger.

"Most már sokkal jobban vállalja a felelősséget, pedig nem mindig volt ez a helyzet. Óriási előrelépést ért el annak ellenére, hogy mennyire fiatal. Nagy szerep vár rá a szezon befejező részében."

"Január óta rengeteget fejlődött. Sokkal több szándéka van a meccsben, az utolsó labdái jobbak, s a koncentrációja is magasabb szinten van."

"Ezek a dolgok, amik ahhoz kellenek, hogy egy fiatal, tehetséges srácból egy valódi klasszis legyen. Úgy vélem, hogy ez egy nagyon hasznos szezon volt a számára." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

11 éve
Törölt felhasználó
Igaz, hogy idén én is egy kicsit többet vártam tőle, főleg a tavalyi teljesítményét látva. De ha belegondolunk, még mindig csak 19 éves, és rengeteget fog még fejlődni. El fog jönni az ő ideje is, efelől semmi kétségem.
11 éve
Törölt felhasználó
Azért ebben az idényben -az elmúlt pár meccset leszámítva- messze nem volt olyan meggyőző a teljesítménye, amikor játszott, mint az 'újonc' szezonjában, valószínűleg ezért sem kapott olyan sok lehetőséget Wengertől. Viszont az tény, hogy a szezon végére nagyon összeszedte magát, és elsősorban csereemberként képes a pályára lépésével hozzátenni a csapat játékához. A következő szezonban sokkal többet várok tőle.
11 éve
Mindezek ellenérre elég keveset játszik idén Chambo :-S Nem baj, hátha a hétvégén összeáll egy Walcott Poldi Chamberlain 3-as. 🧀
11 éve
Remélem hétvégén játszani fog Podolski-val együtt.Én simán betenném OXI-t irányítónak,de a szélen muszáj kezdenie!

Szólj hozzá