Arséne Wenger csapata újabb értékes győzelmet aratott a bajnokságban, ezúttal a West Bromwich Albion ellen.

Az Arsenalnak azonban alaposan meg kellett izzadnia a három pontért, hiszen Per Mertesacker 70. percben történő kiállítása után emberhátrányban játszott a csapat, ráadásul Tomas Rosicky által megszerzett két gólos előny a West Brom büntetője után egyre csökkent.

Az Arsenal végül állta a sarat, s kihúzta gól nélkül, győzelemmel az állást. Arséne Wenger a lefújást követően a csapat küzdőszellemét dicsérte.

"Egy remek West Brom ellen játszottunk egy nagyon nehéz meccset. Az utolsó percig nagyon keményen küzdöttek, de sikerült két aspektusát is megvillantanunk a játékunknak. Az egyik az volt, hogy sikerült irányítanunk, a másik - egy kevésbé ismert oldalunk -, hogy remek küzdőszellemről tettünk bizonyságot. Eltökélten, támadó hozzáállásban játszottunk, ami jól jellemzi a csapatszellemünket. Nagyon elégedett vagyok, mert értékes három pontot szereztünk." - mondta Wenger.

"Számomra az adja a legnagyobb elégedettséget, ha megnyerjük a meccseinket. Ez esetben nem kell a Tottenhammel és a Chelsea-vel foglalkozunk. Az nem segít, ha elbukjuk a meccsünket és csak reménykedünk a többiek bukásában. Magunkra kell koncentrálnunk és nyernünk kell. Miután mögöttük vagyunk, a hozzáállásunk nagyon egyszerű: meg kell nyernünk a meccsünket."

"Úgy gondolom, hogy a bajnokságban november óta jó sorozatban vagyunk. Az elmúlt meccseken megszerezhető 27 pontból 22-t szereztünk, és ezt akarjuk folytatni a szezon végéig."

"Hiszem azt, hogy meg fogjuk csinálni. Azt tudjuk, hogy minden egyes meccsen 100%-osan elhivatottnak kell lennünk. Nehéz lesz és szoros a végéig, de annyit elárulhatok, hogy készen állunk a küzdelemre."

"Mi csak annyit mondunk a játékosainknak, hogy ne foglalkozzanak a többiekkel, csak a saját játékunkra koncentráljanak."

A francia menedzser végül a játékosairól is beszélt, elsőként a mérkőzésen duplázó Tomas Rosickyről és az újabb gólpasszt kiosztó Gervinhóról.

"Rosicky teljesítménye fantasztikus volt. Nagyon fontos játékos ő a csapatban. Sajnos sokáig volt sérült ebben a szezonban, de ő pluszt tud adni nekünk a befutóban."

"Őszintén remélem, hogy velünk fejezi be a pályafutását. Nagyon nagyra tartom őt. Még van egy éve a jelenlegi szerződéséből."

"Gervinho ma újabb gólpasszt adott. Veszélyes játékos, bár ha védekeznünk kell, akkor az egy kis nehézséget jelent a számára. De ahogy támadunk és nálunk van a labda, máris nagyon veszélyes."

Wenger egyúttal nem emelt panaszt Mertesacker piros lapjáért és reméli, hogy Vermaelen jól fogja helyettesíteni a következő meccsről eltiltott német védőt.

"Nem panaszkodom a kiállításért. Taktikai szabálytalanság volt és ő volt az utolsó ember. Jogos volt a piros és a büntető is."

"Vermaelen remekül állt be. Három minőségi védőnk van és rotálok közöttük. Az elmúlt meccseken azért játszattam Koscielny-t és Mertesackert, mert nyertük a meccseinket és nem volt ok a változtatásra. Thomas-t nagyon nagyra tartom."

Az Arsenalnak már csak hét meccse van arra, hogy megelőzze a Tottenhamet és a Chelsea-t is a végelszámolásnál, ráadásul a csapat reményei tovább erősödhetnek azzal, hogy Jack Wilshere és Theo Walcott is visszatérhetnek a jövő héten.

"Mind Jacknek, mind Theónak van esélye, hogy fitt legyen a jövő hétre."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (138)

11 éve
arsenal1220: A Juventusnak még idő kell, de rengeteg dolgot értek el már így is 1,5 év alatt. Megtalálják azt a 2-3 hiányzó játékost, kik hiányoznak a keretből és komoly kihívást fog jelenteni a Juventus legyőzése mind top csapatnak.
11 éve
Donz: úgy járt ,mint a többiek.(Nasri,Hleb,Flamini és had ne soroljam...)

Azért nem lehet olyan rossz a csapatunk, a Juventus rúgott gól nélkül esett ki a Bayern ellen, mi pedig majdnem kiejtettük őket, nem sokon múlt.Ezt a Juvét szerintem mi is kiejtettük volna.
11 éve
Törölt felhasználó
Nem tudott ellenállni a Barcának, ez van. Még ha sokszor annyi címet is fog szerezni velük, mint nálunk tenné, élete legnagyobb hibáját követte el. Sehol sem fogják úgy megbecsülni, mint az Arsenal-ban volt. Bizonyíték, hogy egy Busquets előrébb van a rangsorban, mint ő...
11 éve
Song-ot annyira sajnálom,hogy ennyi esze van.... a 84. percben beállhat a Barcába egy kicsit gurigázni, ahelyett,hogy nálunk biztos helye lenne a kezdőben.Nagy volt az arca,hogy a Barcába akar menni, gondolkozni már nem gondolkozott szegény,hogy ott nem nagyon fog labdába rúgni Busquets mellett....Kicsit elszállt vele a ló!
11 éve
Törölt felhasználó
Gixer92! Én ennyiért azt várnám el, hogy az égvilágon semmilyen szagot ne érezzek :D

Szólj hozzá