Az elmúlt hónapokban folyamatosan felröppentek olyan hírek, miszerint a nyáron Bacary Sagna lesz az Arsenal következő távozója. Az Arsenal szurkolói az elmúlt években idegesen várták a nyarat, ugyanis mindig aggódtak egyes játékosok távozása miatt.

Az előző szezonban Robin van Persie és Alex Song távozott, előttük viszont Gael Clichy, Samir Nasri, Kolo Toure, Emmanuel Adebayor és Cesc Fabregas is elhagyta az Arsenalt. Ez a nyár azonban más lehet. Az Arsenal egy kisebb nagytakarítást végezhet ugyanis Arshavin, Frimpong, Squillaci a biztos távozók között lesz, de könnyen csatlakozhat hozzájuk a Chamakh, Bendtner, Park, Santos, Denilson ötös is.

Egy játékost még érdemes megemlíteni, ő pedig Bacary Sagna. A francia védő évek óta alapembernek számít az Arsenalban, ám Bacary szerződése 2014 nyarán jár le, a szerződéshosszabbítási tágyalások pedig még nem hoztak eredményt. Sagna főbb kérői a Paris Saint-Germain és az Internazionale lehet.

Sagna azonban mégsem lehet akkora veszteség, hiszen az idei szezonban Carl Jenkinson kiváló pótlásnak bizonyult, sőt jobb teljesítményt is nyújt francia kollégájánál. Ebben a szezonban megmutatta az érettségét, tehetségét, sőt még Svédország ellen be is mutatkozott a válogatottban. Jó teljesítményét a szurkolók sem hagyták figyelmen kívül, egyre többen vannak azon álláspont mellett, hogy Jenkinson kiváló pótlása lehet Sagnának.

Bacary Sagna távozása esetén tehát az Arsenal Jenkinsonban látja a potenciális pótlást, ám az angol játékos mögé szükséges még egy ember. Nevek terén említették Sebastian Corchia, Gregory Van Der Wiel, Sebastian Jung, Daryl Janmaat, Angel Rangel került említésre. Felmerült annak a lehetősége is, hogy az Arsenal házon belül kívánja pótolni a távozó Sagnát, ő pedig nem lehet más mint Hector Bellerin.

A katalán játékost 2011-ben szerződtette Arséne Wenger, aki a NextGen Seriesben nyújtott kiváló teljesítményével felhívta magára a figyelmet. Bellerin nemrég lett 18 éves, amikor is az Arsenal egy új szerződést ajánlott neki, bizonyítva, terveik vannak a spanyollal. Bellerin október 30.án a Reading elleni ligakupa mérkőzést a kispadról nézte végig.

Az Arsenal rajongók persze nagyobb nevet, tapasztaltabb játékost szeretnének látni, de Wenger filozófiájába remekül beillik Hecor Bellerin.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (31)

11 éve
Törölt felhasználó
Sagna távozására mennyi az esély? Tudtommal a klub nem ajánlana neki 1 évesnél hosszabb szerződést, azonban Sagna hosszabb kontraktust szeretne. Igaz ez? Ráadásul Jenkinson kezd felnőni a feladathoz, másrészt Bac-nak is volt néhány borzasztó meccse. Ez a Bellerin gyerek is meggyőzheti afelől, hogy eladjuk a franciát...
11 éve
Törölt felhasználó
Nem kéne ezt a szerződéspolitikát (30 felett csak 1 évet hosszabbítunk) erőltetni, mert hosszú távon kárát látjuk. Sagna esetében pedig megengedhetnénk a sikertelen tárgyalások után, hogy jövőre ingyen elmenjen. Amúgy se kapnánk sokat érte, és Jenkinsonnak is be kéne érnie.
11 éve
Törölt felhasználó
arsenal kid! Köszi. Én nem lepődnék meg nagyon Wengeren, ha nem hozna senkit, de szerintem (is) adhatnánk még egy egyéves szerződést Sagnanak! Csak hát..., ismerjük a klub üzletpolitikáját :-S
Wenger knows!
(Walker jó meglátás +1) ;-P
11 éve
ronin
Wenger nem fog nekivágni a jövő szezonnak két ilyen fiatal rutintalan védővel, azért mondtam, hogy erős húzás lenne még tőle is mert régebben szerette a fiatalokat bedobálni a mély vízbe, de ha elnézed az elmúlt pár évet akkor ez jelentősen változott. Nyilván nem meri már ezt bevállalni, mert a nagy többség megunta ezt az egy helyben toporgást, eredményeket akarnak. És azért valljuk be, elég nagy lutri lenne még, Bellerin-t nem láthattuk még pl. egy bajnokin se, mi lenne ha Jenki lesérülne......ki tudja a spanyol hogy teljesítene nyomás alatt. Én így gondolom....
11 éve
Törölt felhasználó
ha sanga megy akk a psgbe megy ez szerintem boritékos. De jenkinson mint potlás szerintem elegendö nem kell más legalább meg lesz a brit mag :) vagy ha igazolunk is inkább angolt (britet) szerintem az nem vágyodna el sehová el shová

Szólj hozzá