Arséne Wenger szerint az idő az Arsenalnak dolgozik, melyben úgy gondolja az Arsenal óriási segítséget kaphat az UEFA-tól. A francia mester még mindig megingathatatlan maradt a hitében, hogy az Arsenalnak önfenntartó klubnak kell lennie.

A nyár során átvizsgálták a klub politikáját, de a menedzser még mindig úgy gondolja, hogy nagyon fontos a hosszútávú biztonság egy 126 éves gyökerekkel rendelkező szervezetnél. Újra változást kérve fejezte ki szándékát az UEFA pénzügyi fair play szabályaira.

A következő évre bevezetett szabályzat egy része nem változott, mely szerint az Arsenal helyzete ennek tükrében remekül fest, hiszen a csapat profitot termel, igaz, egyelőre csak játékos eladásokból - 2014-ig azonban új feltételekkel, magasabb szponzorációs jövedelmek fejében kerülhetnek aláírásra a mezszponzori-, és beszállítói szerződések. 

Másik részről ugyanis egy merőben forradalmasító ötlet merült fel, melyet a Premier League Bizottsága hosszas mérlegelés után elfogadott. A szabályzat főleg a kiscsapatok adósságaira terjed ki, mely szerint a 50 km-es körzetben minden csapatnak az adott körzet stadionjában kell játszani.

A szövetség az új szabályváltozásával biztosan lesz Bajnokok Ligája mérkőzés az Emirates Stadionban, ha az Arsenal nem ér el Bajnokok Ligája helyezést. Egyszóval könnyen elképzelhető, hogy a Tottenham hazai mérkőzéseit is figylemmel követhetjük az Emirates Stadionban. Az új Pénzügy Fair Play a kiscsapatok érdekében elérte, hogy a Manchester City az Old Traffordon játsza a mérkőzéseit, az egymás elleni mérkőzéseken pedig kő papír ollóval döntik el, melyik csapat lesz hazai környezetben. Érdekes lesz még Liverpoolba is ellátogatni, ugyanis az Everton a Goodison parkban fogja hazai mérkőzéseit lejátszani.

Bizakodó vagyok, hogy a mostani nehéz anyagi helyzet arra fogja ösztönözni a futballcsapatokat is, hogy sokkal ésszerűbbnek kell lennünk. Az életszínvonal mindenütt folyamatosan romlik, miközen a futballban rendkívüli inflációval számolunk. A kettő együtt azonban nem működik.

Az új szabályzat rendkívüli módon fogja csökkenteni a felmerült költségeket. Hosszasan beszéltem erről Sir Alex Fergusonnal aki szintén egyetért. Úgy gondolom fontos változásokra van szükség. A szabály másik része segít a kisebb csapatok szurkolóinak, mint például a Tottenham drukkereinek élvezetessé tenni a maguk szórakoztatását áha már a csapatuknak nem megy.

- mondta Wenger. A pénzügyi fair play szabályzatairől bővebb információkat kapunk a következő napokban. Összesítve a szabályzat lényege, hogy az egymás közelében lévő csapatoknak egy stadiont kell használniuk. Tehát a City-nek a United otthonát, a Spursnek pedig a mi otthonunkban kell lejátszaniuk a hazai mérkőzéseit.

Bővebb információ itt található, ám előtte tegyétek fel a kérdést: Nyert mostanában bajnokságot a Sp*rs?

http://www.haveyoueverseentottenhamwintheleague.com

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

11 éve
Törölt felhasználó
11 éve
Törölt felhasználó
Khhhmm...!
"I only regret not having more discussions with Arsene Wenger when I left. Arsene Wenger is the greatest coach I have worked with. He made me the player I am. I'm very grateful."
11 éve
Törölt felhasználó
11 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI! A QPR talán azzal magyarázható, hogy egy nyár alatt lett összedobva gyakorlatilag a teljes kezdőjük, és a gyengébb kezdés után - ami betudható az összeszokatlanságnak - már elveszett a játékosokból a motiváció. Ki fognak esni.
A Newcastle számomra is rejtély. Tavaly nagyon erősek voltak, Demba Ba-n kívül nincs is jelentős távozójuk, sőt sok új igazolással erősítették meg a keretet, mégis pengeélen táncolnak.
11 éve
fecc: Azért nem semmi, hogy olyan kerettel a QPR, és a Newcastlee is milyen rosszul áll. Pedig egyik csapatnak sincs rossz managere. Ez elgondolkodtató. :roll:

Szólj hozzá