Arséne Wenger szerint az utolsó kilenc bajnoki meccs alapján dől majd el, hogy az Arsenal miként tevékenykedhet a nyár folyamán, legfőképpen az átigazolási piacon.

Az Arsenal jelenleg óriási harcot vív a Tottenhammel, a Chelsea-vel és az Evertonnal, hogy elérjék a Bajnokok Ligája-indulást érő bajnoki helyet, vagyis legalább a negyedik pozíciót.

Az Arsenal azonban ezzel együtt is elmaradt a saját várakozásaitól, hiszen a csapatnál nem titkoltan a bajnoki címért akartak harcolni ebben az évben. Sajtóhírek szerint Wengernek már vannak tervei, hogy miként erősítené meg a csapatát a nyári átigazolási szezon alatt, ám a francia szerint előbb meg kell várni a szezon végét, hogy kirajzolódhassanak a majdani ambíciók.

"Jelenleg csak a bajnoki szezonzárással foglalkozunk. Komoly küzdelem dúl a játékosaink között a kezdőcsapatba való bekerülésért is. Összesen 22 válogatott játékosunk van, ebből öt angol. Szóval folyamatosan emeleznünk kell a teljesítményüket. A csapat hozzáállásán fog múlni, hogy miként fejezzük be ezt a szezont." - mondta Wenger.

"Sok szó esik az átigazolásokról is a sajtóban. Jelenleg nem különösebben érdeklődünk játékosok iránt. Csak az a fontos, hogy hogyan fejezzük be a szezont, mennyire játszunk jól. Majd a szezont követően meglátjuk, hogy kit veszünk és kit adunk el. Ebben nagy befolyással fog bírni, hogy miként játszunk az utolsó kilenc bajnokin." - tette hozzá.

A szezon vége felé egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy az Arsenal elmaradt a saját előzetes várakozásaitól. Wenger ezzel szemben nem elégedetlen a szezonbeli teljesítményt illetően, de - ahogy mindig - most is többet vár.

"Annyi szent, hogy nem tudtunk harcolni a bajnoki címért a Manchester Uniteddel. Ami a többit illeti: meglehetősen szoros a verseny. Őszintén szólva senkinek nincs fogalma arról, hogy a United hogya lógott meg ennyire."

"Ami bennünket illet: kétségtelen, hogy voltak olyan megcsúszások, amiket nem vártunk, lásd a Blackburn, vagy a Bradford elleni meccseinket. De összességében azt kell mondanom, hogy a csapat hozzáállása kiváló az egész szezon folyamán. Amikor mindenki fitt és bevethető, akkor remek csapatunk van."

"Átmentünk egy pár nehéz időszakon, de mindig megmutattunk a mentális erősségünket. Így volt ez a Blackburn, a Bayern és a Tottenham elleni vereségeinket követően is. Ezek után teljesen félve is pályára léphettek volna, ez esetben azonban elszabadult volna a lavina. Ugyanakkor mind a Bayern elleni visszavágón, mind a Swansea elleni bajnokin mentálisan erősen játszottunk." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

11 éve
Isten őrizz, hogy holmi brazilokat hozzunk a csapathoz horribilis árakon! Szenvedjen ezekkel a Spurs.
11 éve
Törölt felhasználó
eladnád Artetát, de egy vagyont fizetnél leandro damaio-ért. isten óvjon minket egy ilyen nyártól.

11 éve
Törölt felhasználó
Sziasztok! Rég írtam már ugyan de most van némi időm elmélkedni. Ha én lennék vagy lehetnék az arsenal managere akkor biztosan változtatnék a nyáron a keret összetételén, mert egy alapos vérfrissítés ránk férne. Évek óta majd jövőre mondattal indulunk neki a szezonnak. Alapból a taktikát is megváltoztatnám. Nálam a 4-3-1-2 játszik támadó felállás továbbá bármikor azonnal variálható. A nyári jövés-menés nálam úgy nézne ki, hogy chamakh, squillaci, djourou, sagna, gerinvho, arshavin, bendtner, park, denilson, santos, fabianski, arteta off de végleg és akár áron alul. Ha érkezne egy jó ajánlat mertesackerért akkor ő is mehetne. Ellenben megvenném belhanda-t, williams-t, sakho-t vagy micah richards-ot és kész lennék egy vagyont fizetni leandro damaio-ért. Elkezdeném keményen felépíteni a pl-re afobe-t. Szóval a kezdőm így nézne ki alternatívákkal. Szczesny/martinez -Gibbs/monreal-vermaelen/sakho v. richards-koscielny/williams-jenkinson/yennaris- -ramsey/rosicky-wilshere/frimpong-oxlade/belhanda- cazorla/podolski- giroud/afobe-walcott/damaio. Ezen felül az ügyes fiatalokkal pótolnám a kiesőket. És számomra az se lenne baj ha egy évig tényleg nem menne jól persze előre kijelentve, hogy az idei évben csak az építés a lényeg és nem az, hogy harcban vagyunk minden címért( pedig nem is). A szakmai stábba pedig beépíteném végre a már visszavonult játékosaink közül azokat akik edzői pályán vannak. Ja és wenger papának élete végéig szóló szerződést adnék! És lám nem is lenne költséges nagyon a nyári jövés-menés. Várom észrevételeiteket hozzászólásaitokat az észrevételemhez.

11 éve
Törölt felhasználó
második hely= negyedik :red:
11 éve
Törölt felhasználó
wenger bácsi a válasz egyszerü h mért tudot igy meglogni a united azért mert a kötelezö meccseit megnyerte (nem ugy mint mi sajna) a nehezebbeket meg jo százalékba hozzta. a lényeg ha nem lesz meg a második hely akk több mint valoszinü h wenger sorsa is eldöl ezért is mondta h meg határozo lesz a maradék kilenc fordulo mert az ö nyári tervei is ettöl függnek alias megy vagy marad ha marad akk már tényleg igazolni fogg mert már nagy rajta és a vezetöségen a nyomás a szurkolok részéröl ha megy akk meg........ de majd meglátjuk

Szólj hozzá