Arséne Wenger a Swansea ellen megnyert meccs után elismerően nyilatkozott csapata teljesítményéről az újságíróknak.

"A csapat hozzáállása kimagasló volt. Még akkor is tovább küzdöttünk, amikor már a lábaink nem teljesen voltak frissek. Már a meccs előtt tudtuk, mit várhatunk, és abszolút mindent beleadtunk a lefújásig. Amit mi tettünk az elmúlt három napban az bármelyik csapat számára nehéz lett volna. Idegenben nyerni ugyanis a BL-ben hétközben, majd ugyancsak idegenben nyerni a bajnoksgban nagyon nehéz. Ezért szeretnék gratulnálni a játékosaimnak." - mondta Wenger.

"Majd a szezon végén kiderül, mennyire volt ez a három pont fontos. A győzelem mindenképpen kellett a részünkről. Olyan helyzetben vagyunk, hogy ma nem engedhettük volna meg a ponthullajtást. Megmutattuk, hogy készen állunk a harcra, és ezt is fogjuk tenni a szezon végéig." - tette hozzá.

Az Arsenal a vezető gól előtt kétszer is csak a kapufáig jutott Alex Oxlade-Chamberlain révén - ekkor azt lehetett vélni, hogy ez nem a csapat napja lesz. Wenger azonban nem aggódott.

"Folyamatosan próbálkoztunk. Nem lehet minden lehetőséget gólra váltani, és ők is remekül védekeztek, akárcsak mi. Ez a meccs a védekezési stabilitásról szólt. Valamelyik csapatnak fel kellett törnie a másik csapat védelmét."

"A Swansea nem teremtett túl sok helyzetet a meccsen. Mi azonban védekezésileg is jól teljesítettünk, így csak ki kellett használnunk az ellenfelünk hibáit."

"Nagyon magasan védekeztünk, a második félidőben csak az ő térfelükön akartuk tudni a labdát. Az utolsó 20 percig nem teremtettünk egyértelmű gólszerzési helyzetet. De ahogy meglett az 1-0, utána sokkal egyszerűbb lett a dolgunk."

A francia menedzser végül a csapata második gólja utáni öröméről beszélt.

"Már nagyon sokszor elmondtam, hogy nagy rajongója vagyok a csapatom hozzáállásának. Azt gondolom, hogy a szerdai győzelmünk egy kicsit átváltoztatták a csapat hitét. A szezon folyamán egy kissé küszködtünk ezzel, de a mai meccsünk alapján a csapat hite megkérdőjelezhetetlen volt. Ez a fajta összetartás nagyon kelleni fog a szezon utolsó napjáig." - zárta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (44)

11 éve
Nekünk nagyon nagy szerencsénk van a hátralévő meccseinkhez mert az everton , MU mérközéseken kívűl sőt még az evertont is simán le kell győznünk úgy hogy nekünk semmi másra nem kell koncentrálnunk csak hogy hozzuk a kötelezőket 9 meccsből legalább 7-et akkor lenne annyi pontunk mint most a MU nak ez iaz nem számít de ha ezt nem használjuk ki és pontokat vesztünk a kissebb csapatok ellen akkor megérdemeljük hogy ne legyünk benne az első 4-ben ! Egyépként meg nem mondanám azt sem hogy biztos ottleszünk az első 4-ben mert ugye az utolsó 3 csapattal is játszunk és azok meg küzdeni fognak a bentmaradásért elég rendesen úgy hogy ez egyépként hátrányunkra is válhat....
11 éve
Törölt felhasználó
fecc04! De azt se feletjsük el, hogy az is a csapat "érdeme" lesz, ha nem lesz meg a negyedik hely.
11 éve
Törölt felhasználó
matem! Ha a végén odafogunk érni a négybe, akkor az csakis a csapat érdeme lesz. Kaptunk már elég pofont, most is éppen ebből próbálunk felállni - és ha felfogunk, akkor az Arsenalnak ott a helye a legjobbak között! Ez a Premier League, nem a La Liga, itt bizony szükség van szerencsére és nagy küzdésre, hogy benne legyünk a legjobb négyben. Még egy Chelsea szintű csapatnak is! A legnagyobb hülyeség annak "szurkolni", hogy ne legyen meg a BL, a változást remélve - én pont ellenkezőleg gondolom: csak akkor lehet fejlődés, ha ott vagyunk a BL-ben, már csak a pénzügyek miatt is...
11 éve
Törölt felhasználó
matem lehet tényleg nem ártana, mert Valdez információk szerint az Arsenalhoz szeretne jönni a nyáron, Wenger meg 8,5 milliót adna érte. Így talán megúsznánk ezt az armageddont :D :D :D
11 éve
Kövezzetek meg, de kellene az a büdös nagy pofon a csapatnak, hogy nem jutnak a BL-be, mert az utolsó 1-2 évben nagy küzdelem mellett, hatalmas mázlira is szükség volt a BL hely eléréséhez. Ha nem lenne BL talán Wenger és a vezetőség felfogása is megváltozna. :-/

Szólj hozzá