Az Arsenal-nak nem kell bemutatni a Bayern támadójátékát, miután a német listavezető magabiztosan 3-1-re győzött múlt hónapban az Emirates-ben.

Jupp Heynckes csapata bemutatta kiváló labdatartását, intelligens helyezkedését és végzetes befejező képességét az ellenfél tizenhatosán belül.

Azonban az Ágyúsok fő feladata a pálya másik végéhez kapcsolódik - ugyanis legalább három gólt kell szerezniük, hogy esélyük legyen a negyeddöntőbe jutáshoz.

Különösen nehéz feladat lesz ez Európa legjobban védekező csapata ellen - a Bayern csupán 10 gólt kapott az idei 25 Bundesliga mérkőzésén, megdöbbentő rekord.

Érdekesség, hogy idegenben még fukarabb a csapat, csupán egy kapott góllal 12 bajnoki mérkőzésen.

Mégis, a Bayern hazai védelmi rekordja nevezhető félelmetesnek - nem kaptak otthon három gólt két év óta, amikor is az Inter győzött 3-2-re megismételve az előző év Bajnokok Ligája döntőjének kimenetelét.

A Bayern felelősségteljesen védekezik mind a labdával, mind nélküle. A szüntelen labdabirtoklásuk - egyedül a Barcelona rendelkezik magasabb mutatóval a sikeres passzok tekintetében Európában - megfosztja az ellenfelet a támadások építésétől.

Ha az Arsenal túlságosan visszahúzódik, a Bayern hátul fogja dédelgetni a labdát, lelassítja a mérkőzés tempóját és egy kényelmes összesített eredménnyel győzelmet arat. Az erős nyomás talán lehetőséget ad a Bayern-nek, hogy hirtelen a védelem mögé jussanak, azonban az Arsenal-nak vállalnia kell ezt a kockázatot.

A labda nélkül, a tömörség volt a leginkább jellemző a Bayern játékára az Emirates-ben. A támadó középpályás Toni Kroos és a támadó Mario Mandzukic különösen mélyre behátrált, és néha mikor Mikel Arteta megkapta a labdát, 10 játékost is talált közte és Manuel Neuer között.

A Bayern szorosan védekezik, elvonva a teret ezáltal az ellenféltől a pálya közepén. Továbbá, míg a szélső védők, Lahm és Alaba általában mindketten támadó-szellemben játszanak, valószínűleg óvatosabbak lesznek ezúttal a visszavágón.

Az Arsenal-nak helyet kell találnia a széleken, hogy be tudják játszani a labdát, azonban a Dante és Boateng középső-védő kettőssel felálló csapat, félelmetesen jól teljesít a levegőben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (119)

11 éve
Cambiasso: Menj haza, részeg vagy. :shut:
11 éve
Makker Sp*rs. Palacio kapufa. :shut:
11 éve
Törölt felhasználó
Ha lett volna Fabianski az előző meccseken, nem zakóztunk volna annyit? Világosíts fel kérlek, mert nem emlékszem olyan orbitálisan nagy bakira Sziszitől, ami 3 pontba került volna. Tény, hogy mostanában visszafogottabban teljesít, de ez azért elég merész kijelentés. A védelem kisebb-nagy malőrjei miatt tartunk ott, ahol. Egyébként nem 1 meccsből kell kiindulni. Fabianski visszatérése pozitív csalódás volt mindenkinek, nyilvánvaló, de attól még nem kéne az egekig magasztalni őt. Egyébként ha minden meccsen így védene, az a másik lengyelre is pozitív hatással lenne. Még jobbat kéne kihoznia magából, hogy az N1 maradjon. Nem árt egy kis versenyszellem. Szerintem emiatt is nyújt gyengébb teljesítményt Wojciech, mert túl biztos a helye a kezdőben.
11 éve
Ha ez a győzelem nem ad önbizalmat a csapatnak akkor semmi. Nagyon fontos volt ez a tegnapi meccs, megmutattuk, hogy igenis ott vagyunk Európa legjobbjai között. Kár, hogy 1. meccsen 3 védelmi hibából kaptunk három gólt, holnap izgulhatnánk a sorsoláson. De így legalább jobban tudunk koncentrálni a 4. hely megszerzésére. És ha meglesz a BL indulás és eljutunk a nyolcaddöntőig (mert odáig mindig eljutunk) akkor az odavágón is úgy kell játszani, mint a Milan és a Bayern ellen a 2. meccsen.
Kicsit előre szaladtam az időben... :D
11 éve
Törölt felhasználó
Szvsz, ha anno Fabi nem sérül meg a Man City elleni mérkőzés előtti bemelegítés során, még ma is ő lenne az első számú hálóőrünk.

arsenal1220! Mindig is aggasztottak kissé a kirúgásai.

JACKOXI! Nem feltétlenül kell 'lehordania' társait, hogy kellőképpen irányíthassa őket.

Szólj hozzá