Arséne Wenger úgy gondolja, hogy csak pozitív hozzállással küzhdet meg csapata a Bayern München ellen, szerdán, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Az Arsenal ugyanakkor nagyon nehéz helyzetben van - egyes fogadóirodák 40-szer pénzt ajánlanak arra az esetre, ha az Ágyúsok valamilyen csoda folytán visszajönnének a 3-1-es hátrányukból és továbbjutnának a Bayern ellen.

Wenger jól tudja, micsoda nehéz feladat előtt áll a gárdája, de ennek ellenére pozitív felfogást vár a játékosaitól.

Vitán felül áll, hogy nehéz körülmények között fogunk harcolni a Bayern elleni visszavágón.

- mondta Wenger.

Az lesz a felfogásunk, hogy céltudatosan, visszafogottság nélkül játsszunk Münchenben, és ne olyan hozzáállásban küzdjük, hogy nincs esélyünk. Úgy kell játszanunk, hogy legalább az esélyt megadtuk magunknak, hogy továbbjussunk. Nekünk ebben kell hinnünk.
Abban a látszatban kell viselkednünk a pályán, hogy meg akarjuk csinálni a lehetetlent. Ez a felkészülés nagy feladata lesz. Még magam sem döntöttem el, hogy milyen taktika szerint játszunk majd szerdán. De az biztos, hogy ambíciózus tervnek kell lennie.

Az Arsenal a múltban is általában idegenben döntötte el a továbbjutás sorsát: 2006-ban az Ágyúsok a Real Madrid ellen győztek, míg 2008-ban az AC Milan ellen, Olaszországban érték el a következő kört. 2005-ben pedig egy nagy fordítást is láthatott a közönség: bár az Arsenal hazai pályán 3-0-ra kikapott az Intertől, a San Siróban, a visszavágón 5-1-es eredménnyel végül ők jutottak tovább.

Van egy pár olyan győzelmünk a BL-ben, amikre nagyon büszkék vagyunk. Már csak emiatt is meg kell győznünk maguknat arról, hogy ez Münchenben is sikerülhet majd. Igen, erre kevés az esélyünk, de pont ezek az esélyek teszik a lehetetlent lehetségessé. Ez óriási fegyvertény lenne a csapat számára. Meg fogjuk próbálni megvalósítani ezt.

- tette hozzá Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

11 éve
Törölt felhasználó
Hát ez nem az a meccs lesz szerintem ahol felállunk a padlóról. Szerintem a csapat se képes erre mentálisan és a Bayern is bomba formában van. Velünk ellentétben minden helyzetet kihasználnak.
Erősek a szélen, erősek középen és gólt is alig kapnak.
Több, mint csoda lenne ha egyáltalán gólt sikerül rúgni, nemhogy továbbmenni :)
11 éve
Tegnap éppen láttam Higauint, már a kommentátor is sikongatott, hogy gól, és kihagyta a kihagyhatatlant, pedig Özil a szájába tette a labdát. Na, a Giroud-féle reakciókat ismervén, nálunk akkor szabadulna el a bizonyos!
11 éve
Elég érdekes Higuain helyzete a Real-nál,mert simán ellehetne hozni szerintem, rá látnék esélyt, viszont kérdés,hogy szüksége van-e rá a csapatnak, hisz ő is nagy ziccergyilkos nevében áll és nekünk abból van pár!Viszont, van olyan napja mikor 3-4 gólt lő és minden helyzetét kihasználja.Nem tudom,hogy megoldás lenne nekünk!
11 éve
Törölt felhasználó
Annyira ellenzik a szurkolók Valdezt (jogosan presze), hogy már csak ezért is ideveti a sors.
11 éve
Törölt felhasználó
Hát ha tényleg tökösek akarunk lenni, akkor szerintem így kéne kezdenünk:
Fabianski-Jenkinson-Koscielny-Vermaelen-Gibbs, esetleg Coquelin (mivel ő is jól tudja segíteni a támadásokat), Ramsey (Arteta)-Rosicky-Cazorla, Walcott-Podolski(Giroud)-Chamberlain(Podolski, ha esetleg Giroud kezdene).
A meccs elején be kell indulni, és a félidőt 2-0-val befejezni, és ha a 2. részben mi találunk be előbb, akkor gyorsan behozni Chamberlaint, ha nem kezd, vagy Gervinhot és a kontrákra ráállni. Ők azért elég gyorsak ahhoz, hogy a kontrák veszélyesek legyenek. Más forgatókönyvet nem nagyon tudok elképzelni, hogyha esetleg mi jutunk tovább. Nekik kell menni és kész, 4-et kell rúgni, és meg lehet. GO GUNNERS!

Szólj hozzá