Arséne Wenger csalódottan vette tudomásul, hogy csapata elveszítette a vasárnapi észak-londoni rangadóját, s ezzel hét pontra nőtt a Spurs elleni különbség André Villas-Boas csapata javára.

Pedig a mérkőzést az Arsenal kezdte jobban, Walcotték az első negyedórában keményen nyomtak, de a vezető gólt nem tudták megszerezni.

Nem így a Tottenham, amely csapat Bale és Lennon révén két perc alatt kétszer használták ki az Arsenal védekezési hiányosságait, s a beinduló gólszerzők nem hibáztak.

A második félidő elején Mertesacker egy pontrúgásból szépített, s bár az Arsenal a gólt követő tíz percben komoly veszély alá helyzete Lloris kapuját, végül a Spurs egygólos előnye a végéig kitartott.

"Frusztráló érzés úgy elveszíteni a meccset, hogy ilyen sok energiát fektettünk belé. Akkor kaptuk a gólokat, amikor a leginkább a csúcson játszottunk. Ha majd visszanézik a meccset látható lesz, hogy 2-0-ás vesztésre álltunk, amikor nekünk kellett volna két góllal vezetni. A Spurs nehezen kezdte a meccset, mi pedig teljesen irányítottuk azt. 2-0-nál azonban érezhetően megjött az önbizalmuk a védekezés terén, ami végül a javukra döntötte el a meccset." - mondta Wenger.

"A vesztésünk már csak a remek hozzáállásunk miatt is bosszantó, kár, hogy még pontot sem tudtunk szerezni ma. Igazság szerint a két legfontosabb területen nem voltunk elég hatékonyak: a támadó-, és a védekezőterületeken. Ha a Spurs nem volt éppen nyomás alatt, csak kontrákkal tudtak játszani. Ha az ember csapata van folyamatos nyomás alatt, és ellene dolgoznak ki helyzeteket, akkor végső soron megérti és elfogadja, hogy miért kapnak ki. De ma nem egy ilyen meccs volt, és éppen ezért elfogadni, hogy kikaptunk." -tette hozzá.

Az Arsenal a meccsen két elkerülhető gólt kapott, amely jelenség nem újkeletű a csapat háza táján.

"Ideális esetben egy kapott gólt sem szeret az ember kapni. Ez azért frusztráló egyébként, mert eddig a meccsig nekünk volt a legjobb védekezési mutatónk idegenben a bajnokságban. Ha ilyen nagy kaliberű meccsen 2-0-ás hátrányba kerülünk, onnan nagyon nehéz visszajönni, mert ha a csapat kinyílik, akkor könnyebben lesz lekontrázva."

"De 20 perc után nagyon eldőlt volt a meccs képe, csak szabálytalanságokkal tudtak bennünket megállítani. Egyszerűen csak a végső pillanatban hiányzott valami a folyékonyságból."

"Az, hogy két gólt kaptunk rövid idő lefogása alatt, sajnos minden nagyobb meccsen jelentkezett. Nehéz megmondani, hogy miért, mert nincs semmi közös a hibákban, mindig más miatt hagyott ki a védelem. Ezzel csak a saját dolgunkat nehezítjük meg. Pedig a csapat hozzáállását nem hibáztathatjuk."

A Spurs ezzel megerősítette a harmadik helyét a tabellán és immáron hét ponttal vezet az Arsenal előtt. A BL-indulást érő negyedik helyen a Chelsea áll, öt ponttal Wenger csapata előtt. Bár a vasárnapi vereség nehéz helyzetbe hozta az Arsenalt, Wenger fogadkozik, hogy a végsőkig támadnak majd.

"Óriási kihívás lesz, mondaom sem kell, óriási. Már a meccs előtt mondtam, hogy nem veszíthetünk több pontot, s ezt a véleményt most is fenntartom."

"De még mindig úgy gondolom, hogy megvalósítható a legjobb négy között való befejezés és ezért fogunk küzdeni - ez egészen bizonyos."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (121)

11 éve
Törölt felhasználó
Ha az elmúlt pár évben nem lettünk volna töketlenek non-stop, talán nyertünk is volna valamit.
11 éve
Ha télen nem lettünk volna töketlenek, akkor most nálunk futkározna Yanga-Mbiwa....!Potom 6(!!!) millióért vitte el a Newcastle!Nálam ő lett volna a megfelelő ember a védelembe!Viszont nyáron én még akit megpróbálnék leigazolni az Höwedes ,vagy Williams is jó lenne szerintem, de Chicho Flores is kiváló játékos! :)
11 éve
Törölt felhasználó
Dominguez nem rossz, de közel se olyan jó, mint Mertesacker, Vermaelen vagy Kosci. Mint már elmondtam, hogy itt az a kétségbe ejtő, hogy igazolásokkal ezt nem lehet megoldani. Jó védelmet nem lehet venni, már pedig mi csinálni se tudunk...
11 éve
Törölt felhasználó
Vermaelent elvileg a Barca kinézte magának. Nem tudom mennyi realitás van benne, de kár lenne elengedni. Nyáron simán el lehetett volna hozni az Atleticoból Dominguezt, asszem a Mönchengladbach vitte. Jól játszik a 23 éves spanyol, simán megérte nekik a 8 millát.
11 éve
Törölt felhasználó
Hát én nem nagyon tudom, hogy Koscielnynél ki a nagyobb konkurencia... Tényleg hihetetlen nagy a baj a védelemnél. Pozitívan látom a csapatot, de itt én is kétségbe vagyok esve.

Szólj hozzá