Arséne Wenger úgy gondolja, hogy 11 meccsel a bajnokság vége előtt csak az eredmények lehetnek a legfontosabbak a csapata számára.

Az Arsenal két nehéz meccset követően nyert ismét a Premier Ligában. Bár a csapat több helyzetet is kidolgozott, végül egészen a 85. percig izgulniuk kellett a rajongóknak, hogy meglegyen a három pont. Végül Santi Cazorla találatával sikerült bebiztosítani a győzelmet az Aston Villa ellen.

Wenger úgy gondolja, hogy jelenleg csak az eredmények a fontosak.

Ha a csapat jól játszik, de nem győzünk, akkor az emberek eredményeket akarnak látni. Ha viszont győzünk, de nem játszunk túl fényesen, akkor azt mondják, hogy a teljesítményünk elmaradt a várt szinttől.

- mondta Wenger.

Ezt a kettőséget el kell fogadnunk, de úgy vélem, hogy a két vereséget követően most az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk. Már a meccs előtt is tudtuk, hogy nem számít hogyan, csak nyerjünk. Ezt sikerült megvalósítanunk és tovább sikerült folytatnunk a jó szériánkat.
Az elmúlt 12 bajnokit nézve 9-szer nyertünk, 2-szer kaptunk ki és egyszer döntetleneztünk. Az elmúlt öt fordulóban nagyon sok pontot tudtunk szerezni. Szóval ebből tudunk erőt meríteni és bizakodhatunk.

Bár az Arsenal hazai pályás mutatói nem a legfényesebbek, idegenben egészen jól muzsikál Wenger csapata - a 13 idegenbeli párharcból 11-szer kaptak gólt, s ötször úszták meg kapott gól nélkül a találkozót.

Ez egy érdekes adat valóban. Idegenben erősek vagyunk és egyenletes teljesítményt hozunk. Remélhetőleg ezen adatok alapján ezt tovább tudjuk folytatni majd.
A védekezési mutatóink egészen jók idegenben azt is beleszámítva, hogy támadunk is. Csak a saját játékunkra figyelünk, és ezt akarjuk folytatni különösen a Spurs elleni meccsünkön is.

- zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

11 éve
Törölt felhasználó
Én mindenképpen megvárnám az ítéletalkotással a jövő évet. Nyilván sem össszeszokottságban, sem erőnlétileg nem várhatjuk jelenleg ettől a kerettől, hogy a legjobbját nyújtsa. Nem beszélve arról, hogy higgadtságból és tapasztalatból is több kellene. Azt már láthattuk, hogy a játékosaink (szinte mindegyike) képes világklasszis teljesítményre, ha éppen megy a játék a csapatnak. Hogy miért nem megy jobban, vagy inkább többször? Ha tudnám, nem itt osztanám az észt, és főleg nem ingyen! :D
11 éve
Törölt felhasználó
Athlon! Annak semmi köze a stílushoz, és a játékminőséghez, annál inkább a keret erősségének, és a játékosok kvalitásainak.
A szerkezetváltással, a taktikánk megreformálással viszont egyetértek.
11 éve
Törölt felhasználó
Ronin, Athlon! Most, hogy felvetettétek az új taktikát/forradalmi újítást elgondolkodtam. Egyrészt: lehet, hogy egy új taktikától új lendületet kapna az Arsenal, ami nem ártana a csapatnak. Másrészről pedig: biztos, hogy a jelenlegi Arsenal a taktikánál/felállásnál vérzik? Ha az utóbbi heteket nézzük, több bekkelő csapatot is megvertünk, éppen azokat is (Stoke & Sunderland), akik ellen korábban rendre elhasaltunk, mivel úgymond kiismerték a játékunkat, és szépen levédekeztek bennünket. De mostanság nem ezzel van a probléma. Oké, a Blackburn 10 emberrel védekezett, de nem a játékunkat "ölték meg", hanem végig pechesek voltunk, és ez lett a vesztünk. De a Bayern vagy a Chelsea, City ellen sem a taktikával volt baj, hanem azzal, hogy behúzott farokkal álltunk ki, emellett a védelmünk rendre kapitulált. Tegyük is hozzá, hogy a két angol nagyra igen komoly nyomást gyakoroltunk, miután már hátrányban voltunk, tehát itt sem a felállásban látom a hibát. Sokkal inkább mentális problémák vannak. Az viszont elég frusztráló, hogy mindig a 2. félidőben, vagy hátrányban kezdünk el játszani.
11 éve
Csak annyi közbeszólást engedjetek meg, ronin és fecc: amikor Wenger a csapathoz került, és forradalmasította a csapatot és az egész sportágat is, annak meglett az eredménye is. Most is erre lenne szükségünk érzésem szerint. Ha nem tudunk a világsztárokért versengeni, akkor más "fegyverekhez kell fordulnunk", pl. taktikai rizikókhoz. Mondjuk egy 3-5-2/3-4-3-at miért nem kezdünk el játszatni? Állítom, hogy azért lett oda a szép stílusunk is, mert minden csapat kiismert már bennünket.
11 éve
Törölt felhasználó
fecc04! Értem én, hogy mire akartál kilyukadni...., inkább csak ürügyet kerestem a "kötekedésre". Bocsásd meg nekem! Általában tökéletesen egyetértek a hozzászólásaiddal, és nem is kívánok hozzáfűzni semmit.
Az előző kommentárom helyes értelmezése: Mi, Arsenal-szurkolók tudjuk mi a foci. Mindenki feldughatja a kupáit, de mi már egyszer megcsináltuk. (Más kérdés, hogy fájdalmas látni, hogy a B. München jelenleg közelebb áll ennek megvalósításához.) Újra olyan focit akarunk látni, amely forradalmasította a labdarúgást! ....És ebből jottányit sem engedünk! Go Gunners!
Mellesleg, a fenti mondandómat bátorkodtam a szurkolótársi barátság köntösébe öltöztetni!

Baráti üdvözlettel:
ronin

Szólj hozzá