web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Hírek | Henderson távozik a szezon végén

  • Henderson távozik a szezon végén

    Watt és Eastmond is követhetik a példájátConor Henderson, az Arsenal egyik nagy tehetségének kikiáltott középpályása az egyik ír napilapnak elárulta, hogy minden valószínűség szerint távozik a csapattól a nyáron lejáró szerződése kapcsán.

Henderson az Arsenal akadémiájának növendéke volt, tagja volt többek között annak az utánpótlás csapatnak, amelyik a 2008/09-es szezonban elhódította az FA Ifjúsági Kupát és az akadémiai Premier Liga trófeáját is.

A játékos ezek után a 2010/11-es szezonban a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott, méghozzá az FA-Kupa ötödik fordulójában, a Leyton Orient ellen, ahol meggyőző teljesítményt mutatott. Ekkor még úgy tűnt, hogy Henderson lesz a következő akadémiai játékos, aki a felnőtt csapatban is megvetheti a helyét.

A 2011/12-es szezon előtti utolsó barátságos meccsen, a Köln ellen csereként beállva Henderson súlyos sérülést szenvedett: miután a térdszalagjai meghúzódtak, az ír játékosnak pályán kívül kellett töltenie az idény nagy részét. A sérülése után mindössze három alkalommal kezdhetett az Arsenal U21-es meccsein, s csak egyszer edzhetett azóta a felnőtt kerettel is.

"Nem játszhattam az Arsenal felnőtt csapatában ebben a szezonban, szóval azt gondolom, itt lesz a legjobb idő a távozásra most, hogy a szerződésem is lejár." - mondta Henderson.

"Egészen gyerekkorom óta a csapat tagja voltam, de most máshová kell mennem a többi játéklehetőség reményében."

"A korom miatt hétről-hétre játszanom kell, méghozzá az U21-es csapatnál magasabb szinten. A sérülésem előtt rendszeresen a felnőtt csapattal edzhettem, azóta viszont egyetlen egy alkalommal hívtak fel." - mondta Henderson.

Nem csak Henderson lehet az egyetlen fiatal, aki elhagyja a csapatot a nyár folyamán lejáró szerződése kapcsán, de megbízható források szerint Craig Eastmond és Sanchez Watt is a távozók között lehetnek. A jelek szerint továbbá James Shea-re (kapus), Sead Hajrovic-ra és Daniel Boatengre (védők) sem tart igényt az Arsenal.

Martin Anghára és Jernade Meade-re azonban egyéves szerződés hosszabbítás várhat, miután mind a ketten bemutatkozhattak már a felnőtt csapatban ebben a szezonban.Kapcsolodo Hirek

Hozzaszolasok

(6)

sosimaster

Én azt nem értem, hogy mi kénköves lópikuláért ragaszkodnak az angolok ehhez a külön tarcsibajnoksághoz. Azt értem, hogy a kiscsapatoknak jó, de sose lesz normális utánpótlás. Azon tettem be, amikor Wenger azt nyilatkozta, hogy jó ez a mostani rendszer...

Mar 02. 15:34

eriCesc

fecc04! Igen, ők jó példák, és bízom is benne, hogy Wenger felhívja őket a felnőtt keretbe, hogy együtt edzenek az első csapattal a felkészülési időszakban.

Mar 01. 18:53

fecc04

eriCesc! ... vagy most Akpom és Gnabry.

Mar 01. 18:39

eriCesc

Amikor láttam játszani(néhány alkalom), akkor nem győzött meg, ebből kifolyólag sosem értettem az őt övező hype-ot. Egy ilyen klubnál mint az Arsenal már nem elég az, ha valaki szimplán tehetséges, meg kell előzni a korosztályát, ahogy azt Wilshere, és Fábregas is tette annak idején, érett játékot mutatva már nagyon fiatalon.

Mar 01. 18:26

Athlon

Jogos... Jó kérdés, hogy Akpoméknak lesz-e lehetőségük betörni a felnőtt keretbe... egy csomó fiatalt kiszórtunk egy lehetőség nélkül is.

Mar 01. 17:35

djourou20

Ez mind szép és jó, de akkor mi a fasznak van utánpótlás? Ilyen játékosokra akarunk építeni? A jelenlegi u21-es keretből Eisfeldet, Gnabryt, Martinezt, Akpomot és talán még Anekét tudom elképzelni, hogy berobbanhatnak a felnőtt csapatba, de nagyon simán le is morzsolódhatnak mint az előbbiek. Eisfeldet is kölcsönbe kéne adni, hogy játsszon, mert ez az utánpótlás liga lófasz a felnőtt szinthez ( még a 4. osztályhoz) képest is.

Mar 01. 16:15

Uj hozzaszolas

Hozzászóláshoz jelentkezz be:Emlékezz rám

Ha nem vagy még tag Regisztráció

Facebook

Kiemelt Hirek

Nketiah miatt nem kért csatárt Emery

 Nketiah miatt nem kért csatárt Emery Marad a csapatnál a fiatal angol támadó

Sajtó: Tárgyalásban a csapat Ceballosért

 Sajtó: Tárgyalásban a csapat Ceballosért A spanyol középpályás kölcsönben érkezne

Emery türelmes az igazolásokat illetően

 Emery türelmes az igazolásokat illetően Egyelőre csak egy játékost igazolt az Arsenal

Koscielny megtagadta a felkészülést

 Koscielny megtagadta a felkészülést Nem akar Amerikába utazni a francia védő

Hivatalos: Bejelentette Edu visszatérését klub

 Hivatalos: Bejelentette Edu visszatérését klub A csapat korábbi játékosa lett a klub technikai igazgatója

Kategoriak


Kiadó reklámfelület

Facebook