Arséne Wenger az Arsenal hivatalos magazinjának adott interjújában elárulta, hogy elégedett a téli átigazolási időszak egyetlen új szerzeményének, Nacho Monrealnak a teljesítményével.

A 27 éves spanyol bal bekket Kieran Gibbs hosszú távú sérülése miatt igazolta le az Arsenal mintegy 8,5 millió angol fontért, azóta pedig valamennyi bajnoki meccsen ő helyettesítette az angol játékost.

Wenger elsősorban Monreal nagyszerű védekezési képességének adott hangot, de örömére szolgál, hogy a játékos aktívan segíti a támadásokat is. Santi Cazolra győztes találata az Aston Villa elleni meccsen pont Monreal passzából származott.

"Az első dolog, amit az ember egy védőtől elvár az a védekezés. Emiatt nem érheti Monrealt kritika. A többi képességére majd az elkövetkezendő hetekben derül majd fény, ahogy beilleszkedik és önbizalmat gyűjt." - mondta Wenger.

"Monreal jól teljesít a levegőben a termetéhez képest, jó az ugrótechnikája. Emellett más területeken is nagyon erős, mint például a beívelésekben, ahogy majd azt hamarosan látni fogják."

"Ugyanaz lesz vele, mint ami volt Kieran Gibbs-szel is: minél több önbizalmat gyűjt, annál hatékonyabb lesz a támadások során is. Ehhez azonban még időt kell neki adni."

"Nincs annál nagyobb kulturális sokk egy újonnan érkező játékosnak, mint a Stoke és a Sunderland ellen bemutatkozni Angliában."

"Velem személyesen nem beszélt ezekről a meccsekről, de a társaival igen, és rajtuk biztosan látta az angol bajnokság iránt érzett szenvedélyt és elhivatottságot."

"E tekintetben pedig Monreal átment a vizsgán."

Wenger azt is megerősítette, hogy annak ellenére, hogy Monreal átigazolása csak a januári átigazolási szezon utolsó napján valósult meg, már régóta figyelték a játékost, s annak körül örül, hogy egy kiemelt célpontot sikeresen a csapatukhoz tudtak csábítani.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

11 éve
sosimaster: megvan már! :D

Egyszer ,de szivesen kimennék egy meccsre! :)
11 éve
Törölt felhasználó
Ha rázoomolsz, akkor látnod kell az Emirates feliratot.
11 éve
http://btlondon2012.co.uk/pano.html nem találom az Emirates-t........! :D Valamit látok, de nem vagyok benne teljesen biztos,hogy az e!

Na meglett így 10-15 perc után! :D

Szólj hozzá