Arséne Wenger az Aston Villa elleni megnyert meccs után elégedetten nyilatkozott, a francia menedzser legfőképpen a csapat mentalitását méltatta.

"Az eredmény kulcsfontosságú volt ma, mert nagyon fontos volt, hogy nyerjünk ma. Nem engedhettük volna meg magunknak, hogy két pontot elveszítsünk. Először is azért, mert mi vagyunk az üldözők, másrészt azért, mert két csalódást keltő teljesítményen vagyunk túl." - mondta Wenger.

"Azt is érdekes volt megtapasztalni, hogy bár összeszedettek voltunk, mégis egy kicsit idegesen játszottunk, jelentős kézifékkel, mert nem akart jönni a második gólunk. De akkor is erősek maradtunk, amikor a Villa kiegyenlített, volt bennünk annyi energia, hogy nyerjünk."

"Ami miatt bánkódunk az az, hogy több gólt is rúghattunk volna. Hihetetlenül sok helyzetet teremtettünk, de mégsem sikerült gólt szereznünk. A csapat hozzáállására azonban büszke vagyok, mert nehéz napokat éltünk át, mégis egységesek tudtunk maradni."

Wenger az elmúlt hetek nehézségeiről is beszélt.

"Ami nehéz, hogy kétszer is kikaptunk az elmúlt hét folyamán. A kritikák csak másodlagosak. Azért vagyok itt,hogy nyerjek, nem azért, hogy meccseket bukjak. Ami a leginkább bánt, hogy a Bayern és a Blackburn ellen is otthon buktunk el. Ha a szurkolóink idejönnek, fontos, hogy csak úgy menjenek haza, hogy mi nyertünk. A többi nem érdekel különösebben."

"De persze nehéz volt az elmúlt hét. 30 éve vagyok ezen a szinten a szakmában, s nem akarom azt hallani, hogy az emberek szerint nem tudom, mit csinálok. Tudom, hogy mivel tartozunk felelősséggel, ki kell állnunk magunkért, s készen kell állnunk a harcra minden következő meccsen."

A francia végül a meccsen két gólt rúgó Santi Cazorlára is kitért.

"Santi nagyon jól játszott, és nagyon fontos szituációkban rúgta a góljait. Nagyszerű játékosról van szó, ezt már a szezon kezdete óta tudjuk. Örülök az ő teljesítményének és góljainak."

"Számomra Santi egy teljeskörű játékos, aki óriási lélekkel játszik. Bár már a végére elfáradt, az utolsó percig végig küzdött. Példát lehet venni róla, mert minden nap örömmel és boldogan dolgozik, edzik, játszik. A pályán pedig mindent belead."

Wenger végezetül Abou Diaby állapotáról osztott meg információt.

"Azt mondta nekem ,hogy a csípőjére kapott egy rúgást, de a vádlijában is érzett fájdalmat. Nem tudom, mennyire komoly."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

11 éve
Törölt felhasználó
Szasza! Nem csak most verik a mellüket a csirkék, tavaly azt hiszem van der Vaart böfögte be, hogy a Sp*rs jobb, mint az Arsenal, aztán, hát... Na, a végét tudjuk. Hadd verjék magukat nyugodtan.
11 éve
Törölt felhasználó
Hehehe Sporthíradó hehehe :D :D :D
11 éve
http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-bale_a_spurs_mar_jobb_az_arsenalnal-71389?utm_source=rss_rovat az ilyen cikkeket Wengernek és a vezetőségnek köszönhetjük nem beszélve a középszerű játékosokról 🤢.............nyilván mögöttünk lesznek de ilyenre is csak mostanában vetemednek mert látják, hogy annyi sebből vérzünk mint az állatt.
11 éve
Idén nekem is nagyon hiányzik Song.....!:/ Tegnap néztem a játékát és egyáltalán nem olyan rossz,mint aminek beállítják!Nagy szükség lenne a srácra!Diaby ha így folytatja az kell,hogy mondjam, el kell adni, pedig nagy kedvencem, de csak elvesz egy helyet egy olyan játékos elöl, aki egész évben tudna játszani és nem csak 15-20 meccsen összesen! :/ Nyáron Capoue-t megpróbálnám leigazolni!
11 éve
Törölt felhasználó
"edzik"... ezen könny :D

Szólj hozzá