Valahogy mindenki tudta, hogy ez lesz. Vagy ha nem is tudta, számitott rá. Az első félidő botrányos volt, a védelem csúszkált, a középpálya ideges volt, a támadósor meg nemigen kapott labdát, vagy ha igen, egy vagy kettő ember volt fent társa segitségére. Eleve az ötlet, amiből jött ez az ótvar felállás, egyszerűen botrányos. Hol az egyik oldalon nem volt szélső játékos, hol a másik oldalon nem volt. Vagy az egyik, vagy a másik oldalt erőltettük, mert valaki b@szott átmenni az üres területre. Lassú, körülményes játék, izgatottság, kapkodás.
Már a hetedik percben érkezett az áldás, ismét a pompás védelem. Páholyból, popcornt zabálva nézték olykor végig a helyzeteket a védők, de a másik fele, a középpálya sem volt mindig segitőkész.

Aztán a második félidő.  Úgy tűnt, kicsit megemberelte magát a csapat, szépen lassan alakultak ki poziciók, majd helyzetecskék, a labda már megvolt, amolyan 'Arsenalosan' tartottuk, de lassan ott tartok, legyen 0-100% a labdabirtoklásunk, csak lőnénk a gólokat. 
Szépen lassan helyeztük rá ( azt sem valami brutálisan ) a nyomást a Bayernre, ők meg a két idegenben lőtt góllal, ahogy kell, be is álltak védekezni. Podolski, egy hasonló védelmi hibából csak bekotort egy gólt. Ott kellett volna felállni, és kivégezni őket. Dehát, mondani könnyű. Bekaptuk a harmadikat, aztán már öröm volt nézni a sétáló játékosokat. Egy-két ember megerőltette magát, de a többi.

Mini játékosértékelés:

Szczesny : 4
Különösebb védésére nem emlékszem, logikailag ami kapura ment, beengedte. Volt, ahol nem tehetett semmit, de ha csak rajta múlt volna, és nem az ellenfél botlábán, nem 1-3 lenne a végeredmény.

Sagna: 4
Egyszerűen borzasztó...szórta jobbra balra a labdákat, idétlenül, és bután b@szta bele a védőbe vagy véletlenül középre a labdát, esett-kelt, rossz volt nézni.

Mertesacker: 6
Amennyire kellett, hozta amit kellett. Mondjuk ennél tehetett volna többet is, de nem végzett borzasztó munkát.

Koscielny: 6
Egy-két ponton otthagyták, ahogy illett, néhány jó mentés. Mondhatjuk, hogy egy normális 'szokványos' teljesitmény. 

 Vermaelen: 6
Logikailag, ugyanaz.

Arteta: 6
A szokásos. Első félidőben ő sem volt a helyzet magas-latán, de úgy szórta a labdákat, ahogy szokta. Túl sok védekedést nem láttam tőle, annál több faltot.

Wilshere: 7
 Tette a dolgát, amolyan Jackesen. Hajtott, küzdött. Épeszű megmozdulása majdhogynem csak neki volt.

Cazorla: 6

Walcott: 5

Ramsey: 6

Podolski: 6

Giroud : Egy értékelhető megmozdulás, az is egy komolya gólhelyzet,

Rosicky: 7
Amint beállt, meg is látszódott. Walcottnak abban a pillanatban tette ki a labdát, mozgott, osztott, szerintem ezalatt a 20 perc alatt többet tett, mint a teljes középpálya az egész meccsen. A visszavágón a kezdőbe várom. 

 --------------------------------------------------------------------------

 

Előzetes:
 

Nehéz mint mondani most a csapatról. Legalábbis pozitivat. A hétvégi FA kupa bukó finoman szólva rosszul esett, és ha jól láttam, nem csak nekem. Úgy tűnik, mintha szétcsúszna a csapat. Wenger tajtékzik, a csapat finoman szólva érdekes formában ( az előző Match Pubban a hullámzó szót emeltem ki ) , remek egyéni- és pocsék csapatjáték, vagy forditva. Elvileg tehetünk csodát, legalábbis egyes játékosok erről csicseregnek : Ha a Chelsea-nek sikerült, akkor bizonyára nekünk is mehet. Hatodik hellyel zárni az évet és a BL serleggel gazdagodni. Ezt tette tavaly a londoni rivális. De nekik van valamilyük, ami nekünk nincs. Cirka 150.000.000 pénz/átigazolási időszak. Abba nem csúsznék bele, hogy az Abramovics uraság mit művel a pénzével és a menedzserekkel az utóbbi években, de, idézőjelben persze, egy BL-t csak összehoztak tavaly is. És játszhattak akármilyen rondán, szerencsésen, ormótlanul, de megcsinálták.

Igazolást vártunk, jött egy Nacho Monreal. Gondoltam, Santosnál jobb, ha máshol nem, legalább a BL-ben. Tegnap esett le, hogy már játszott a BL-ben. Foggalmam nincs, milyen kesze-kusza védelem fog ma felállni, én még azt hittem, a Bayern-nek lesz ma este érdekes hátsó sora, aztán elég volt csak egy icipicit belegondolni a lehetséges kombinációkba. Gibbs sérült, Koscielny kérdéses( mindenesetre egy ezresem van rá, hogy Wenger előszedi a mai meccsre, ha konkrétan egy büdzséhiány következtében előkotort vasbádog tartja is össze, akkor is ott lesz, ha máshol nem, a padon), Djourou németezik, Santos elment melegebb éghajlatra ( double headshot ),  azaz, bal szélre vagy Vermaelen kerül ki, vagy Miquel ( eddig egy+két finom b+ jut csak eszembe ), vagy Jenkinson, aki elvileg tud ott is játszani, de hallottam olyan kombóról is, hogy Sagna megy ki balra, Jenks marad a helyén és Merte-Verma mag.( FITALITY )

 A középpálya és a támadósor felállitása viszonylag nem nehéz feladat, csak a szokásos, Arteta, Wilshere, Cazorla hármas, elől pedig Podolski, Walcott és Giroud trió. Akár még működhet is.  Viszont itt csúnyán 110% kell. Ez a Bayern erősen viszi a német bajnokságot, nincsenek rossz formában, sőt, egyes bennfentes információk szerint ( megkérdeztem egy ismerőst ) idegenben jobbak, mint az Allianz aránéban. Még jó, hogy ott játszanak év közben a legtöbbet.

És ugyanezen magasposztú informőr állitotta még, hogy az egy dolog hogy a Bayern 10 méter szikszalaggal fogja a szopóálarcot ránkragasztani, ez a német csúccsapat ugyanolyan focit játszik az Arsenal, csak még szebben. ( szegényke imádja a Bajor virslit, szegény pára ) . 

Ma, egy 90-100% teljesitménnyel egy barátságos X több, mint mininum. 110%-al már zokogva mennek haza. Ha anno a Barcát eltuttuk intézni, a Bayernt is el tudjuk. Forma, hozzáállás kérdése. Én hiszem, hogy képesek vagyunk rá. Láttunk már csodát. Ide annyi se kell, csak az, hogy Wenger egy picit Knows, a játékosok kicsit play, és meglesznek a pindúrpandúrok. 

Hivatalos kezdő:

Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen (C)- Arteta, Wilshere, Cazorla- Ramsey, Podolski, Walcott

Pad: Mannone, Diaby, Rosicky, Giroud, Oxlade-Chamberlain, Coquelin, Jenkinson





Mindenkinek jó szurkolást kivánunk!

Kérünk mindenkit a kultúrált eszmecserére! 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (268)

11 éve
Törölt felhasználó
Tudom, hogy nem ide tartozik és nem is most a legaktuálisabb, de van két dolog, amit én nem értek! Gondoltam ide leírom, hátha van, aki tud némi magyarázattal szolgálni nekem!

Az egyik az, hogy a szezon kezdetén öröm volt nézni a védelmünket! Most ugyanez a védelem gyalázat, amit művel! Csak töketlenkednek! És nem csak egy játékosra vonatkozik (szerintem), hiszen egyedül Gibbs volt az, akiről pozitívan lehetne nyilatkozni, ill. talán még Koscielny, főleg, ha többet játszana! Sagna, Mertesacker és Vermaelen szerintem kritikán aluli! Mi történt velük?

A másik dolog, amit nem értek, hogy miért mondja/írja mindenki azt, hogy nem fog majd idejönni senki, ha nem fogunk a BL-ben indulni! Nekem úgy rémlik, hogy most télen a Newcastle mutatta meg, hogy lehet igenis jó játékosokat igazolni, annak ellenére is, hogy nincsenek a BL közelében. Gondolok itt az új embereik közül Mbiwara, Debuchyre vagy éppen Sissokora. Szerintem ők mindhárman olyan játékosok, akikkel az Arsenal egyáltalán nem lett volna kevesebb, sőt... A másik példa a Tottenham! Most télen leigazolták Holtbyt (igaz, hogy most közel vannak a BL-hez), de Holtby akkor is a mostani BL-t hagyta ott a kedvükért! Ha jól emlékszem nyáron viszont leigazolták LLorist, Vertonghent, Sigurdssont és Dempsyt. Akkor már mindenki tudta, hogy ebben a szezonban nem lesz nekik BL, mégis odamentek és azért egy-kettőnek jobban örültem volna, ha inkább Arsenal mezbe öltözik, főleg a Tottenham helyett!

Ez a két dolog nem megy a fejembe, illetve nem tudom a válaszokat!!!
11 éve
Törölt felhasználó
arsenal1220

szép álom ezek a játékosok a büdös életben nem jönnek ide hiszen csaak selejteket veszünk ,évröl,évre ezért járunk itt,egy gyenge középcsapat vagyunk enyi ezt még a hülye is látja
11 éve
Törölt felhasználó
De hiszen jó a mostani keretünk. Wenger is megmondta...
11 éve
Ebbe a csapatba 4 igazolás kéne és akkor tényleg ütőképes lenne a csapat!Elöször is előre egy Cavani,ő szállítaná a gólokat és ha lenne esze a vezetőségnek és meg is vennék, akkor simán visszahozná az árát!Bárki ellen képes villanni!Középpályára egy igazi szervező középpályás pl Benat, plusz egy Capoue aki tudna rombolni.A védelembe pedig egy rohadt jó középhátvéd!Ennyi kellene, plusz egy olyan ember aki összetudná rakni a védelmet!...
11 éve
Törölt felhasználó
ericsson

És honann tudod hogy egyátalán nem kap pénzt??????
Másik pedig minek nyilatkozik olyat hogy minden posztra van 1-2 minöségi ember amikor még a hülye is látja hogy a fél csap egy középcsapatba valo,egyik top kluba se kéne az egyikse kivétekl(Wilshere,Cazorla) a többi egyszerü selejt ,fogjátok föl



Szólj hozzá