Mikel Arteta úgy gondolja, hogy rendkívül fontos lesz az Arsenal számára a gyors kezdés a holnapi Bayern München elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson.

A spanyol szavainak azonban némileg ellentmond az a tény, hogy a statisztikák szerint az Arsenal rendre a második félidőre jön bele a meccsekbe: ha csak a második játékrészeket vizsgálnánk, akkor Arséne Wenger csapata vezetné a Premier Liga táblázatát, ám ha csak az elsőre fókuszálunk, akkor csak a 10. helyen állnának az Ágyúsok.

"Ez egy olyan meccs, amire mindenki készen áll. Külön öröm ezen a szinten képviselnem a csapatot." - mondta Arteta a hétfői sajtótájékoztatón.

"Jó esélyeink vannak. Egy nagyszerű csapat ellen játszunk majd, de mi is hasonlóképpen remek erővel rendelkezünk."

"Pozitív a hozzáállásunk, és már alig várom, hogy megkezdődjön a meccs. Remélhetőleg sikerül majd ütős teljesítménnyel előállnunk. Az csak külön motivációt ad, hogy klasszis játékosok ellen kell majd bizonyítanunk. Ilyenkor az ember meg akarja mutatni, mennyire jó játékos is ő valójában." - tette hozzá.

"Az utolsó nagyobb meccseinken talán eltékozoltuk az első 15-20 percünket, mert túl sok tiszteletet adtunk az ellenfelünknek. Most máshogy akarjuk kezdeni a keddi mérkőzésünket, azonnal meg akarjuk majd mutatni, hogy meg akarjuk nyerni a meccset."

"Nagyszerű lenne jól kezdeni a meccset, mert akkor javulnának az esélyeink is, hogy győzelmet érjünk el. Tudjuk, hogy már az elején ki kell állnunk a saját játékunkkal." - zárta szavait a spanyol játékos.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

11 éve
Törölt felhasználó
Ebből a nyilatkozatból is csak az jön le, hogy minden rangadóra teli gatyával megyünk ki. "Az utolsó nagyobb meccseinken talán eltékozoltuk az első 15-20 percünket, mert túl sok tiszteletet adtunk az ellenfelünknek." Gratulálok! Jó hogy nem rúgunk még néhány öngólt a tisztelet jeléül. Nem igaz, hogy semmi vér nincs a játékosaink pucájában.
11 éve
Törölt felhasználó
Rengeteg fog azon múlni, hogy az elején kapunk e gólt (mint az MU, City, Chelsea ellen...), mert a korábbi, nagy csapatok elleni meccsekből kiindulva, ez az egész mérkőzést befolyásolhatja. Ha az elejét is (!) meghúzzuk, és nem csak a második félidőben kapcsolunk, amikor már bajban vagyunk, akkor lesz keresnivalónk a Bayern ellen! Úgy gondolom, hogy a csapat hozzáállásán semmi nem fog múlni!
11 éve
Törölt felhasználó
Én úgy érzem, hogy most nagyon össze kapjuk magunkat. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy nyerünk, de az az érzésem, hogy holnap büszkék leszünk a csapatra.
11 éve
ha mondjuk a 6. percben kapunk egy gólt, szerintem temethetjük a csapatot. Nagyon összeomlanának egy korán beszopott góltól a fiúk.
11 éve
Törölt felhasználó
Sok a duma. Amikor így nyilatkozgatnak a játékosok mindig úgy elpicsáznak minket mint annak a rendje. Kevesebb duma kéne a játékosoktól.

Szólj hozzá