Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján elárulta, hogy csak akkor fogja a kezdőbe nevezni Jack Wilshere-t, ha az angol játékos 100%-osan fitt lesz a Blackburn elleni meccsre.

A 21 éves középpályás súlyos sérülés után térhetett vissza ebben a szezonban, s azóta folyamatosan terhelés alatt játszik mind az Arsenalban, mind az angol nemzeti válogatottban. Talán az elmúlt hetekbeli túljátszatás eredménye is az a tény, hogy a játékos az elmúlt heti, Sunderland elleni meccsen szenvedett sérülést, ami után alig tudott lábra állni is.

Miután az Arsenalnál a következő hetekben fontos meccsek lesznek, - beleértve két Bajnokok Ligája-találkozót a Bayern München ellen, valamint egy észak-londoni derbit - Wenger elárulta, hogy nem fogja feleslegesen megkockáztatni Wilshere játékát, ha a játékos nem lesz teljesen fitt.

"Nem fogok kockáztatni. Tudom, mi vár ránk a szezon hátralévő részében, s azt is tudom, hogy mi történt vele a közelmúltban." - mondta Wenger.

"Nem volt baj, hogy a brazilok elleni barátságos meccsen 90 percet játszott. Anglia végig győzelemre állt, és Jack volt a legjobb játékosuk a pályán. Érthető, ha az ember nem akarja lecserélni a legjobbját, főleg, ha éppen Brazíliát veri a csapata. Lehet, hogy csak egy barátságos meccs volt, de mégis sok önbizalmat adott ez a győzelem Angliának, ezt pedig megértem."

"Wilshere-nek, Koscielny-vel együtt, pénteken van egy erőnléti próbája, ahogyan még több játékosnak is. Egyelőre Vermaelen átment ezen a teszten, az ő játékára 90%-os esély van szombaton. Ebben a pillanatban Wilshere-nek és Koscielny-nek 50%-ot adok, hogy játékára jelentkezhet holnap."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

11 éve
Wenger sajnos nem sűrűn szokott rotálni. De nagyon jó lenne ha játszana Rosicky, Coquelin, Chamberlain és Diaby.
11 éve
Törölt felhasználó
Most lehet végre rotálgatni, rengeteg lehetőség felmerül, kivéve persze a középhátvéd poszton. Wilshere, Arteta, Cazorla, Walcott 4es viszont biztos, hogy pihenőt kapna tőlem.
11 éve
Kezdőm holnapra: Szczesny - Coquelin Sagna Mertesacker Monreal - Diaby Ramsey - Chamberlain Rosicky Gervinho - Giroud.
11 éve
Törölt felhasználó
Játsszon Diaby, játsszon Ramsey, akár még Chambo-t is be lehet húzni középre(nem tudom, hogy Rosicky és Coq milyen állapotban van jelenleg), nem kell erőltetni sem Wilshere, sem Cazorla játékát, sőt akár Arteta pályára lépésétől is el lehetne tekinteni. Vermaelen visszatérésének örülök, remélem nem olyan súlyos az a bokaprobléma, mint amilyennek azt eleinte vélték, és nem fogja hátráltatni a szezon közben.

Szólj hozzá