Arséne Wenger a Blackburn elleni meccs előtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nagyon sajnálja, hogy Kieran Gibbs térdsérülése a legrosszabb pillanatban jött.

Az angol bal szélső hátvéd sziporkázó formában játszott, egyike volt az Arsenal legjobbjainak hétről-hétre. A januári Liverpool elleni meccsen azonban súlyosan meghúzódtak a szalagjai, ami miatt több mint egy hónap kényszerpihenőre szorult, s többek között ezért is kellett Wengernek bal hétvdet vennie a játékospiacon, Nacho Monreal személyében.

"Gibbs nagyon eltökélt, hogy a lehető leghamarabbi időpontban térhessen vissza. Egy kissé most maga alatt van, mert a sérülése nagyon rosszkor jött. A legjobb formájában játszott a sérülése előtt." - mondta Wenger.

"Az ember tudja, hogy a játékos legjobb formájában a magabiztosság kulcstényező. Amíg semmi nem történik, addig a játékos nem kérdőjelez meg semmit sem."

"Minden alkalommal, amikor egy sérülés újra és újra előjön, az minden sportember számára probléma. De remélem, hogy Kieran hamar átlendül ezen. Most természetes, hogy szomorú. Nehéz megélni a sérülést főleg, ha az ember a legjobb formájában játszik."

"Ugyanakkor pont egy sérülés alatti időszak a legjobb pillanat arra, hogy felépítsük egy játékos erősségét. Ebben már van egy kis tapasztalatunk, szóval bízom abban, hogy Kieran is még erősebben tér majd vissza, de az eltart egy kis ideig, amíg újra bízni fog a saját testében."

Wenger végezetül annyit még elárult, hogy ha minden jól alakul, akkor Gibbsre már a Bayern München elleni visszavágón, március 13-án már számíthat.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

11 éve
Törölt felhasználó
Aron! Nem feltétlenül neked szólt, nem értem miért vetted magadra. Ami a keret erősséget illeti, szerintem a 2007/08-as keret volt a legerősebb, 2005 óta.
11 éve
Törölt felhasználó
Lassan már minden játékvezető neve hallatán csak fanyalgás figyelhető meg, úgyhogy ennek nem lenne szabad befolyásolnia a tartalékolás mértékét, nemde?
11 éve
Törölt felhasználó
Senki nem mondta, hogy nem tudjuk őket megverni, én a továbbjutásban nem tudok hinni. Mellesleg 2 éve volt a "kupátlan évek" legjobb Arsenalja. (keretileg)
11 éve
Törölt felhasználó
2 éve a Barcelona is a "verhetetlen"-kategóriába tartozott, akkor megvertük őket. Ha mindent beleadnak a srácok, akkor újabb nagy skalpot tudnak begyűjteni.
11 éve
Nehogy már egy Blackburn ellen ne lehessen tartalékolni azért , mert Mike Dean fogja vezetni a meccset... :D

Szólj hozzá