Olivier Giroud az Arsenal hivatalos weboldalának elárulta, hogy véleménye szerint rengeteget fejlődött azok után, hogy tavaly nyáron az angol csapathoz igazolt a Montpellier együttesétől.

A 26 éves francia az elmúlt hetekben igazán bombaformába lendült, immáron minden sorozatot egybevetve 14 gólnál és 11 gólpassznál tart a csapat kanadai táblázatán, amelynél csak Theo Walcott rendelkezik jobb mutatókkal.

"Minden a terv szerint halad, bár képes lennék még ennél is jobb teljesítményre." - mondta Giroud.

"Vannak még olyan területek, ahol tovább fejlődhetek - mindez pedig azt jelenti, hogy még céltudatosabb lehetek." 

"Fejben sokkal érettebb lettem. Már eddig is sokat fejlődtem, különösen akkor, amikor háttal állok a kapunak. Jobb lett a labdaátvelem, és sokkal jobban olvasom a játékot." - tette hozzá.

"Szerencsés vagyok, hogy olyan edzőm van, akivel beszélhetek és akivel meg tudok egyes dolgokat osztani. Mostanság összeállítottunk egy videót a teljesítményemről, s közösen kiértékeltük, hogy hol fejlődhetek még. Jól tudunk kommunikálni egymással és teljes bizalom van közöttünk." 

Bár a kezdet nehéz volt Giroud számára, a francia állítja: mindig hitt magában.

"Csatárként nem kérdőjelezheted meg önmagad - egy karrier folyamán mindig vannak olyan időszakok, amikor nem megy úgy a góltermés. Ugyanakkor végig pozitívnak kell hozzáállni - és én is ilyen ember vagyok. Az Arsenalnál minden adott ahhoz, hogy egy nagyon magas szinten játszhassak."

"Amikor adódik egy helyzet az ember előtt, azt ki kell használnia. Amikor pedig nem egyszerű a helyzet, akkor az embernek mindig előre kell tekintenie, és követelnie kell magától. Ez az én mottóm."

S hogy mennyire sikerült előrelépni azóta? Giroud szerint nagyon is.

"Azt gondolom, hogy az első szezonom jobb, mint amilyen van Persie-é volt, noha ő még fiatalabb, mindössze 20 éves volt, amikor 2004-ben az Arsenalhoz igazolt." 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

11 éve
Törölt felhasználó
Touré 5! Ez csak egy eszmefuttatás volt. Nyilván én is ismerem van Persie Ágyús-pályáját, és azt is, hogy milyen körülmények alakították azt.
11 éve
Az a baj srácok hogy nagyon rövid a pad tényleg ahogy azt írtátok is és ha valaki lesérűl eléggé nehezen tudjuk pótolni :S Itt csak egy megoldás van hogy a fiatal tehetségeinket is mélyvízbe dobjuk...Giroud-tól még nem várhatunk el sokat de már így is tűlteljesítette sokak elvárását ugyhogy örülök ismét hogy Wenger ahhoz képest milyen pénzügyi ( politika ) helyzet van nálunk mégis hoz olyan játékosokat akikkel ha nem is annyira de legalább eredményesek tudunk lenni valamennyire ;)
11 éve
Törölt felhasználó
Fecc04! Ezek csak számok.
RvP nem első számú csatár volt mikor idejött, ha Wenger játszatta akkor is általában a szélen, rengeteg volt sérült. Az utolsó 2 szezonjáról mondhatjuk el, hogy se sérült nem volt és középcsatárt játszott.
A körülmények is elég fontosak nem csak a statok.
Egyébként Giroud rám cáfolt és hasznosan játszik. Nálam már most túlteljesített, jó igazolásnak tűnik. Remélem tud még fejlődni! : )
11 éve
Törölt felhasználó
Sosimaster! +1
Válogatottak, hogy máshogy kísérletezzenek új játékosokkal ? Mint a kluboknál a szezon elején kell a felkészülés, nekik pedig a tétmeccsek előtt pár héttel.
11 éve
Törölt felhasználó
Más csapatok játékosai is lesérülnek és a válogatottaknak is fel kell készülni a tétmeccsekre. Nehogy már mindenki hibás legyen azért, mert túl rövid a padunk...

Szólj hozzá