A mérkőzés után így nyilatkozott Arsene Wenger.

A teljesítményről:
"Nehézzé tették számunkra a mérkőzést, nagyon szervezetten játszottak , nagyon mélyen védekeztek és  nem nagyon találtuk a réseket, de nem adtuk fel. Egy kissé szerencsések voltunk a gólnál ,de összességében megérdemeltük a győzelmet. Megvoltak az esélyeink a kapusuk pedig számtalanszor védeni tudott. Jól játszottunk az első félidőben ,de különösképpen a második félidőben így összeségében megérdemeltük a győzelmet."

Amikor a partjelző emelte a zászlaját a gólnál: 
"Nem láttam az esetet. Őszintén szólva a padról nem láttam ,hogy mi történt. Azt hittem ,hogy befújja lesnek az esetet vagy ,hogy valamelyik játékosunk kézzel ért a labdába, csak erre tudtam gondolni. Valóban hallottam ,hogy Wlalcott lesen volt, de ő nem avatkozott játékba így szabályos volt a gól."

Shawcross szerelése Koscielny ellen: 
"Még egyszer meg kell majd néznem az esetet. Nem vagyok teljesen elfogult ha Ryan Shawcrossról van szó, ezért is vagyok kissé elővigyázatos az álláspontommal."

A rossz kapcsolat a két csapat között:
"Tudják ,hogy mi a mozgásra alapozva és technikásan játszunk  ,így ők nagyon erős védekezéssel álltak fel ellenünk. El kell ismerni nagyon jól védekeztek ma , de összességében semmi említésre méltő nem történt a két csapat között. Walcottot leszámítva, többször nagyon csúnyán szerelték, olyan szerelések voltak amelyek minimum sárga lapot értek volna. Egy nagyon fizikális csapattal játszottunk ,akik küzdenek azért ,hogy pontokat tudjanak szerezni ,de mi pontosan erre számítottunk. Mentálisan felkészültünk a mérkőzésre."

A győzelem kicsikarásáról: 
"Egy olyan csapat vagyunk aki helyzeteket tud ki alakítani és gólokat tud rúgni. Ma nem ez a forgatókönyv volt, ki tudtunk alakítani helyzeteket ,de a gól nem akart összejönni. Nagyon elégedett vagyok Nacho Monreal teljesítményével aki még csak tegnap érkezett és már is a csapatban kapott szerepet. Nem sok ideje volt a gondolkozásra , de mérkőzésen egyre erősebb és erősebb lett." 

Monreal véleménye az angol futballról: 
"Nincs is nagyobb kutlúrális sokk a Stokenál amikor valaki Spanyolországból érkezik. Nagyon fizikális és kemény meccs volt ,de úgy gondolom ,hogy nagyon jól oldotta meg a feladatát."

Az első négy helyezésért való küzdelemről: 
"A West Ham és a Liverpool előtti meccsen is elmondtam ,hogy nem vagyunk olyan helyzetben ,hogy pontokat hullajthatunk. Pontokat veszetettünk a Liverpool ellen ,de ma sikerült mind három pontot megszerezni. Ami még fontosabb ,hogy minőség és a teljesítmény meg van , a motiváció megvan és a cél is ,hogy benne legyünk az első négyben, ezért is fontos ,hogy erős hitünk van és magabiztosak vagyunk." 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

11 éve
Törölt felhasználó
TitiHenry226! Nem feltétlen erre a meccsre gondoltam,csal feltűnt,hogy 1-2 ugy is tudunk győzni,hogy nem vagyunk 5x jobbak mint az ellenfél,mert az előző években a kiscsapatok ellen kb. 70% volt hogy vagy x-elünk vagy kikapunk.De 1-2 éve tudunk ugyis győzni,hogy csunyán/gyengén játszunk (pl Wigan-Arsenal ).

A Stoke ellen jók voltunk,én nem is vártam másmilyen meccset,ha az Emiratesbe jön a Stoke,csak beállnak védekezni és nehéz őket feltörni.+fátvágnak :D

11 éve
Törölt felhasználó
Az azért túlzás, hogy csúnyán győztünk, hiszen rengeteg helyzetet dolgozott ki a csapat, csupán Begovic mindent megfogott.

Így kell lépésről lépésre haladni, es ilyen küzdő szellemmel kiállni minden mérkőzés előtt. Belátható közelségbe került az idei cél, pár pont választja csak el a csapatot a dobogóról is akár!
11 éve
Törölt felhasználó
Semmi uj. Megszokott Wenger nyilatkozat,de végre nem csak szépen,hanem csunyán is tudunk győzni. ;)

Szólj hozzá