Az Arsenal nehéz szájízzel vág neki a Stoke City elleni találkozónak, azonban eddig ritkán okoztak jelentős problémát az Emiratesben a Fazekasok.

Az Arsenal csak egyet nyert meg a hat Britannia stadionban tartott mérkőzés közül mióta a Stoke feljutott a Premier Ligába, azonban 100%-os mérleggel büszkélkedhet a hazai mérkőzéseket tekintve Tony Pulis csapata ellen.

Az összecsapás, vitathatatlanul a legerősebb játékstílusbeli kontrasztot mutatja majd be a Premier Ligában - az Arsenal bonyolult, rövid passzos játéka szembeállítva a Stoke könyörtelen hosszú labdáival és keresztezéseivel. Nem meglepő, hogy az idegenben játszó csapat rendre gyengén teljesített a két csapat között - mikor a hazai csapat diktálta a játék stílusát, az ellenfél nehezen állta meg a helyét.

A Stoke általában a 4-4-1-1-es, vagy akár a laposabb 4-5-1-es rendszert is játssza. A csapatnévsor felfedi majd a szándékukat - a két középső középpályás és a két szélső jelenléte azt jelentené, hogy Jon Walters kiszolgáló csatárként játszik, míg a három középső középpályás felállással Walters a jobb oldali szerepkört foglalja majd el. Az előbbi tűnik valószínűbbnek.

Tény, hogy a Stoke, játékát lentre, a pálya jobb oldalára összpontosítja és még a fő csatár is inkább erre az oldalra sodródhat. Peter Crouch és Walters jó kombinációja nagy előnyt jelenthet az őket fogó ellenfelekkel szemben és az Arsenalnak különösen óvatosan kell kezelnie ezt a fenyegetést.

A legtermészetesebb megközelítés egy légi játékban különösképp otthonosan mozgó csapattal szemben, ha magasra feltolt védelemmel próbálják a támadóit távol tartani a kaputól.

A középpályán, Pulis két játékost fog bevetni Glen Whealan, Steven N'Zonzi és Dean Whitehead közül. Ők valószínű nem fogják kipasszolgatni az Arsenal-t a pálya közepén, mindazonáltal e játékosok sikeres passzainak aránya meghaladja a 80%-ot, főleg mivel megbízhatóan járatják a labdát egyik szárnyról a másikra, hogy megkönnyítsék a Stoke keresztezéseit.

A védelemben, a Stoke középső védői fizikailag félelem keltők és a szélső védők bent befele húzásával különösen szűkké teszik a hátsó négyest. Ez a taktika arra ösztönzi az ellenfelet, hogy menjen a szélek fele és a vonal melletti területet próbálja kihasználni, azonban az Arsenal-nak nem szabad vaktában bevágni a labdákat a 16-oson belülre – mert mind könnyen a Stoke kezére juthat.

Robert Huth és Ryan Shawcross nagyon jól teljesített eddig a szezonban, csakúgy mint Asmir Begovic a kapuban. Steven N'Zonzi-t is érdemes megemlíteni, aki nagyon lenyűgöző mióta a Blackburn Rovers-től eligazolt.

A mérkőzés szombaton 16:00-kor veszi kezdetét.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

11 éve
Törölt felhasználó
Hát igen ez igaz...de azért így se rossz, ezzel a kezdővel is hozni kéne! Monrealra pedig kíváncsi vagyok, hogy mit alkot majd :D
11 éve
Remélem, hogy Chamberlain a tavalyi formáját fogja hozni. ;)
11 éve
Az első 15 percre nagyon oda kell figyelni, nehogy megint gólt kapjunk, mint az utóbbi meccseken.
11 éve
Törölt felhasználó
Erős a pad is. 60. perctől jöhetnek is majd a cserék szépen!! :D
11 éve
Kezdő: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Diaby, Arteta, Wilshere, Oxlade-Chamberlain, Walcott, Giroud

Cserék: Mannone, Jenkinson, Santos, Ramsey, Rosicky, Cazorla, Podolski

Szólj hozzá