Nacho Monreal, az Arsenal új igazolása az első interjújában elárulta, hogy Santi Cazorla sikerei motiválják őt abban, hogy minél jobban teljesítsen az új klubjánál.

Monreal, csakúgy, mint honfitársa Cazorla, a Malaga együttesétől érkezett az Arsenalhoz. Cazorla a nyári átigazolása óta a szurkolók egyik kedvencévé vált - s ez az, ami hajtja a 26 éves bal bekket is.

"Beszéltem Santival az átigazolásom előtt, elég hosszú beszélgetés volt." - mondta Monreal.

"Megkérdeztem, hogy milyen az élet errefelé, és csak pozitívumokat mondott. Elmondta, hogy az Arsenal egy élcsapat, az emberek mind barátságosak a csapatnál - az egész olyan, mint egy nagy család. Biztos vagyok abban, hogy sikeresek lehetünk ebben a szezonban, és már nagyon várom az előttünk álló kihívásoakt."

"Cazorla sikere valóban sokat segít nekem. Az csak a hasznomra válik, hogy a Malagánál korábban már dolgozhattunk együtt, jól ismerjük egymást az öltözőből, de amúgy itt mindenki hihetetlenül nagyon barátságos velem."

"De hogy itt van Santi is a csapatban, az egész dolog sokkal nyugisabb lesz. Most már rajtam a sor, és követnem kell a példáját."

Az elmúlt pár hónap folyamán az Arsenalhoz több spanyol játékos is igazolt, s Monreal még az utánpótlás csapatban is találkozhat számos honfitársával. A védő azonban elárulta, ennek a ténynek semmi köze nem volt abban, hogy az Arsenalhoz írt alá.

"Őszintén szólva, ahogy megnyílt az esélyem, hogy idekerüljek, csak az járt a szemem előtt, hogy az Arsenal egy élcsapat. Nem is tudtam arra gondolni, hogy hány spanyol játékos játszik itt." - magyarázta.

"Természetesen itt is vannak spanyol játékosok, köztük fiatalok is, akik számára az Arsenal nagyon vonzó."

Nagyon örülök annak, hogy ilyen játékosok között edzhetek és játszhatok majd, remélem, hogy sikeres lesz az itt mutatott teljesítményem."

"Rengeteg Arsenal-meccset néztem korábban - számos legendás játékos fordult meg ennél a klubnál. A sok meccsnézés és a Santival való beszélgetéseim során tudtam meg annyit a csapatról, amennyit most tudok." - zárta szavait Monreal.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

11 éve
Törölt felhasználó
Egyetértek djourou20-val. A legjobb korban van. Egy jól muzsikáló malagából vettünk egy alapembert és igen végre a spanyol bajnokságból igazolunk nem pedig a ligue1ból... Talán könnyebben fel veszi a ritmust is. Bízok benne, hogy lesz legalább olyan jó mint Gibbs. Valahol olvastam olyat is, hogy őt tartják a spanyol bajnokság 2. legjobb balhátvédjének, Jordi alba mögött. Legyen igaz ez. :D
11 éve
Őszintén szólva nem igazán láttam játszani korábban, úgyhogy különösebb véleményt sem tudok róla alkotni, majd meglátjuk, hogy hogy teljesít. Mondjuk Santos teljesítményét nem lesz nehéz felülmúlnia, de szerintem Gibbs hiánya még meg is látszhat a csapat teljesítményén mint októberben. Az meg számomra külön pozitívum, hogy megint egy ereje teljében lévő 26 éves játékost vettünk aki spanyol válogatott, van egy kis BL tapasztalata is és már lehúzott 6 évet a spanyol bajnokágban, nem pedig egy 20 éves kis pöcsöt akit hozzá kell szoktatni mindenhez. Úgyhogy jár a piros pont Wengernek.
11 éve
Törölt felhasználó
hasonlít fejre Modric-ra :)

Szólj hozzá