Figyelembe véve, hogy Brendan Rodgersarról híres, hogy a rövid passzokat és a labdabirtoklást részesíti előnyben, nem meglepő, hogy a Liverpool minden más Premier Liga klubnál többet birtokolja a labdát - átlagban 59,4 százalékban.

A Liverpool 19,3-as lövés/meccs mutatója is egy liga csúcs, melyre Luis Suarez jelenléte - a liga legtermékenyebb lövője és második a góllövő listán - nyújtja a magyarázatot. Ugyanakkor, ebben a szezonban Suarez produkálta a legtöbb cselt is a ligában, hangsúlyozva a sokoldalú fenyegetését.

Annak ellenére, hogy Rodgers egy labdabirtoklásra törekvő csapatot hoz létre, a Liverpool gyakrabban tűnik fenyegetőbbnek ebben a szezonban, amikor direkt, gyors focit játszanak.

Suarez, Daniel Sturridge, Fabio Borini és Raheem Sterling sebessége mutatja, hogy az ellenfél védelmének gyors áthatolása egy várhatóan veszélyes taktika, míg a középpályások, mint például Jordan Henderson vagy Jonjo Shelvey futásainak az energikussága segítheti a Liverpool előrejutását. Steven Gerrard mostanában egy mélyebb szerepkörben játszik, de továbbra is képes az egyedülálló hosszú passzaira melyekkel átválthatja a támadások szögét.

Sturridge leigazolása - és Borini sérülésből való visszatérése – több választási lehetőséget is biztosít Rodgersnek a támadói posztra. Habár a 4-3-3 a legkézenfekvőbb rendszer figyelembe véve a rendelkezésre álló játékosokat, Sturridge és Suarez kapcsolata a pálya közepén nagyon ígéretesnek látszott a Manchester United elleni (a második félidőben) és az 5-0-ás Norwich elleni győzelmek során.

Míg, Sturridge a védők mögé sprintel, Suarez mélyebb pozícióba helyezkedik, ami különböző irányokba húzza szét az ellenfél védelmét.

Hátul, Daniel Agger és Martin Skrtel most már képesnek látszik irányítani Rodgers magasra feltolt védelmi vonalát, azok után, hogy kezdetben nehézségekbe ütköztek a szezon elején. De a védő kettős még mindig bajt okozhat a felfutásival és a levegőben is félelmetesebbek.

A középső védőket Lucas Leiva védi a mélyre behúzódó szerepkörében, azonban még nem nyerte vissza a tavalyi keresztszalag sérülése előtti formáját. Joe Allen szenvedett a pályán az elmúlt hetekben, de talán hasznos lehet ezen a találkozón, mivel Rodgers valószínű arra törekszik majd, hogy uralja a labdabirtoklást az Arseanl tehetséges középpályás hármasa ellen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

11 éve
Törölt felhasználó
Koscielny jól teljesit, azért csere mindig, mert Merte nagyszerűen teljesit a szezonkezdet óta, Verma meg kapitány...
11 éve
Törölt felhasználó
nagyon remélem , hogy összeszedik magukat a fiúk és nem hoznak szégyent... ez a Liverpoolt meg kell verni!!
11 éve
Koscielny csere...Ebben a szezonban alig játszik, tavaly meg ő volt a csapat egyik legjobbja. :shut:
11 éve
Törölt felhasználó
mostanság jól megy a poolnak nehéz meccs lesz mellesleg nem sértődnék meg ha 1- 2 embert igazolna a vénember mert már a kiesö csapatok is megpocsékolnak bennünket igazolásban .hajrá arsenal ,húzzál bele wenger
11 éve
Törölt felhasználó
Giroud mesterhármas, Theo két gól, Podolski egy és még egy Diaby gól. Soknak tűnik, de nem.

Szólj hozzá