Hírek /

Podolski: Itt nehezebb, mint a Bundesligában

Lukas Podolski az Arsenal hivatalos weboldalának elmondta, véleménye szerint az angol Premier Liga jobb minőségű futballt jelent, mint a német.

A 27 éves támadó egész eddigi karrierjét Németországban töltötte, méghozzá vagy a Köln, vagy a Bayern München színeiben. Podolski tavaly nyáron, 10 millió euró ellenében költözött Angliába, az Arsenalhoz, azóta pedig fokozatosan szokott hozzá a Premier Liga jelentette kihívásokhoz.

"Úgy vélem, hogy minden keményebb itt. Nehéz meccseink vannak errefelé, miközben a Bundesligában egy csapat van az élen, méghozzá a Bayern." - mondta Podolski.

"Az gondolom, hogy a német liga színvonalasabb lett, mint amilyen volt öt éve, de a Premier Liga egy kicsit még ennél is több."

"Ha rápillantunk a saját helyzetünkre, akkor láthatjuk, hogy 15 kemény meccs vár ránk, hogy visszaverekeedjük magunkat a legjobb négybe."

Podolski a West Ham United elleni teljesítményével az első olyan játékos lett a Premier Liga történetében, aki gólt szerzett és három gólpasszt is adott ugyanazon a meccsén. A német támadó azonban nem ragadtatja el magát a jó szereplése okán.

"Hinnünk kell a saját játékunkban. Remek játékosaink vannak, s persze a Man City és a Chelsea elleni vereségeket követően nem volt jó a csapaton belüli hangulat."

"De legutóbb nyerni tudtunk 5-1-re, s szombaton már az FA-Kupában szereplünk majd. A West Ham ellen jól játszottunk, megszereztük a három pontot - de ez csak egy mérkőzés volt, és még hátra van 15."

"Nem arról szól az egész, hogy visszatért az Arsenal, mert még több a West Ham-elleni meccshez hasonló mérkőzésre van szükségünk, s minél több három pontra. Ha ez meglesz, akkor visszaérhetünk a legjobb négy közé." - mondta a német.

Podolski végezetül kitért a posztokra is - mint ismert, a játékos a Kölnnél még középső csatárt játszott - az Arsenalnál, mint ahogyan a német válogatottban is - a bal szélen játszik.

"Már a Kölnben is játszottam néha bal szélsőként, a német válogatottban pedig igen sűrűn, szóval semmi különleges nincs ebben. Ha visszavont támadóként, vagy középső csatárként játszok, akkor több lehetőségem van kapura lőni és több gólt szerezni."

"De az Arsenal stílusát ismerve jól boldogulok a bal szélen, s elégedett vagyok ezzel a szerepkörrel. Immáron hét bajnoki gólom és kilenc gólpasszom van. Ez rendben van, de ennél fontosabb az, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában indulhassunk." - zárta szavait a német támadó.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

7 éve
Törölt felhasználó
Ezt énis láttam tegnap FB-n ,mekkora :D :D
7 éve
Törölt felhasználó
OFF: Mekkora arc ez a Podolski és milyen igaza van :D

Reporter : Podolski what is your favorite position?

Podolski : I prefer Woman on top
7 éve
Törölt felhasználó
Reméljük ,hogy folyamatosan tudja majd tartani ezt a szintet. Giroudon pedig látjuk ,hogy folyamatosan javul, szóval év végére csak össze szokik a csapat. 🧀
7 éve
Törölt felhasználó
kellett egy ilyen minőségű támadó játékos mint Podolski,ha ő nincs a WHU ellen,valószínű alig nyögvenyelősen nyerünk,rengeteg kaput el nem találó lövéssel,
TitiHenry226 szerintem is jó ötlet az a formáció,hamár nincs romboló Vkp-n,akkor sokkal jobb hamár támadó harmadban letámadunk.
7 éve
Amúgy egy 4-1-3-2 es felállással lehetne probalkozni

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek